Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.860 Fotografías: 108.847 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 4 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Alzira il·lumina les principals fonts amb els colors de la bandera d’Ucraïna

Plaça Major, Plaça del Regne i Parc de l’Alquenència



.-000166

.-000331

En 1997 es va rubricar en Kiev el tractat d’Amistat, Cooperació i Associació entre la Federació de Rússia i Ucraïna on ambdós països se comprometien a resoldre les seues controvèrsies per la via pacífica i diplomàtica, i basaven les seues relacions en els principis dels respecte mutu, la igualtat sobirana, la integritat territorial i la inviolabilitat de les seues fronteres. En 2013 i com a conseqüència del resultat de processos electorals, Ucraïna experimenta episodis convulsos de protestes entre les fraccions prorusses i europeistes d’Ucraïna. El conegut com «Euromaidán» va ser el despertar europeista del poble ucraïnés per a que el president Yanukovich donara marxa enrere en el seu intent de desfer l’acord d’associació entre Ucraïna i la Unió Europea. Les manifestacions socials van acabar amb l’exili del president i la convocatòria d’eleccions presidencials en maig de 2014. A partir d’este moment se succeïxen els episodis d’annexió de Crimea per Rússia i la declaració d’independència per part dels parlaments regionals de Donetsk i Lugansk. Ucraïna ha intentat, sense èxit, apropar-se més a la Unió Europea i al bloc de democràcies occidentals del continent, sempre amb les pressions desestabilitzadores de la veïna Rússia que va intervindre directament en la guerra civil que se va succeir en les regions russoparlants del país.

El 24 de febrer i després de setmanes d’escalada de tensions i l’acumulació de tropes i material bèl·lic en les fronteres russes, la República Federativa de Rússia llança una invasió sense prèvia declaració de guerra sobre la regió del Donbàs, bombardejant el conjunt de ciutats ucraïneses. Centenars de morts i ferits i més de mig milió de civils ucraïnesos desplaçats que s’han convertit en refugiats, un escenari de destrucció permanent i un drama humà que Europa no hi havia experimentat des de 1945 i ls Guerra dels Balcans. Alzira se solidaritza amb el poble ucraïnés il·luminant les principals fonts de la ciutat, plaça Major, plaça del Regne i parc de l’Alquenència, amb els colors de la bandera d'Ucraïna, blau i groc. Una iniciativa de la Regidoria de Serveis Urbans amb la que donar visibilitat al contrasentit de massacrar a la població civil, així com a la destrucció de poblacions en l'ofensiva perpetrada per Putin a Ucraïna. «A la nostra ciutat il·luminem les fonts cada vegada que se celebra algun Dia Mundial rellevant amb el color que identifica cada causa, així que ara no podíem quedar-nos de braços creuats davant la barbàrie que esta assolant la nació d’Ucraïna», segons Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament d’Alzira. Com va dir l'escriptor estatunidenc Henry Miller: "Cada guerra és una destrucció de l'esperit humà".

Ajuntament d’Alzira

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal