Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 2 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira estalvia més de 4,3 milions d’euros en els contractes municipals en els cinc anys de funcionament de l’Oficina de Contractació

Des de 2017 s’han tramitat un total de 414 expedients


._000591

._000534

L’Ajuntament d’Alzira suma un estalvi de més de 4,3 millions d’euros gràcies a la gestió centralitzada dels contractes a través de l’Oficina de Contractació. Este departament municipal va començar a funcionar el 9 de juny de 2017 amb l’objectiu de «millorar la gestió de la contractació administrativa, referida als contractes d’obra, subministrament, servicis i la resta de contractes, a més d’aconseguir l’eficiència, l’eficàcia i l’estalvi i, al mateix temps, la millora de la qualitat del servicis públics i l’interés general», indica el regidor d’Hisenda i Funció Pública, Albert Furió, qui ha presentat recentment les memòries dels últims tres exercicis.

Al llarg dels cinc anys de funcionament, l’estalvi acumulat és de 4.341.661,01 euros i s’han tramitat 414 expedients. El 2021 ha sigut l’exercici amb major volum d’expedients tramitats i, també, amb major estalvi.

Durant l’any passat s’han tramitat un total de 107 expedients, provinents dels diferents departaments de l’Ajuntament. La suma del total dels expedients licitats en l’any 2021 és de 11.810.245,65 euros, i els contractes s’han adjudicat pel preu total de 9.898.468,03 euros. Per tant, tot això suposa un estalvi per a l’Ajuntament de 1.911.777,62 euros.

Estes dades contrasten amb les del primer any de funcionament del servei, quan sols es van tramitar 65 expedients, atés que l’oficina va obrir en juny. El primer exercici de funcionament complet fou el 2018, i es gestionaren 105 expedients, amb un estalvi de 556.678,70 euros.

El 2019, el còmput es va reduir a 84, amb un estalvi de 935.989,87 euros; i el 2020, quan es va decretar l’alarma sanitària per la COVID-19 i es va establir la suspensió dels terminis per a la tramitació dels procediments de les entitats del sector públic, el número d’expedients va descendir a 53.

La suma del total dels expedients licitats en l’any 2020 és de 1.815.126,01 euros, i els contractes s’han adjudicat pel preu total de 1.350.725,17 euros. Per tant, tot això suposa un estalvi per a l’Ajuntament de 464.400,84 euros.

L’Oficina de Contractació permet millorar la gestió de la contractació pública a través de la licitació de manera electrònica dels expedients de contractació, seguint les directrius que marca la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic, indica la memòria. Per a dur a terme tot este treball, s’utilitzen diferents plataformes: eSigna, Vortal, Agent SC, IvCert, PLACSP. Este sistema agilitza la tramitació i possibilita, així mateix, la fiscalització prèvia i posterior dels expedients per part del personal tècnic de l’Ajuntament, explica el regidor Albert Furió.

L’Oficina, fins i tot, publica periòdicament totes aquelles factures que pel seu import no han d’estar sotmeses a expedients de contractació, però que l’Ajuntament d’Alzira ha decidit que es reflectisquen al seu Portal de Transparència, perquè puguen ser consultades per qualsevol persona, destaca el regidor.

Una altra de les tasques pròpies de l’Oficina de Contractació és la remissió de la informació contractual de l’Ajuntament d’Alzira a altres organismes com el Tribunal de Comptes i el Registre de Contractes del Ministeri d’Hisenda. La remissió d’esta informació és obligatòria segons la legislació vigent i té com a objectiu la prevenció de la corrupció i del balafiament dels diners públics. A més, tota esta remissió també es fa de manera electrònica, a través de diferents plataformes electròniques.

A més a més, esta Oficina també s’encarrega de la tramitació de les subvencions incloses en els Plans Provincials de la Diputació de València, entre d’altres.

Ajuntament d’Alzira

 

 

 
._000760

._000738 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Economía
PolíticaActualidad Política

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal