Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 28 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alba i Claudia trencaran el silenci faller de dos anys el dissabte amb la seua Crida a participar en les Falles d’Alzira de 2022

Un vistós espectacle audiovisual donarà relleu a l’acte amb el qual s’inicien oficialment les festes josepines


 

 
._000859 

 

._000624
 

La plaça del Carbó tornarà a vibrar amb el so festiu i les emocions de les falleres i els fallers d’Alzira. Després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia de la COVID-19, tornen les Falles a la ciutat i, el dissabte, la Crida suposarà, de nou, l’inici oficial de la festa josepina.

Des del balcó de l’Ajuntament, les falleres majors d’Alzira de 2022, Alba Carrió Martínez i Claudia Dolz Estela, convidaran els fallers i la població en general a sumar-se a les celebracions, així com als veïns dels pobles del voltant, atés que les Falles alzirenyes, amb les seues 35 comissions i la seua tradició, compten amb la declaració de festa d’Interés Turístic Nacional i Patrimoni de la Humanitat.

Un espectacular muntatge audiovisual contribuirà a donar relleu a este important acte festiu, que començarà a les 20 hores i on les principals protagonistes són, sens dubte, les representants de la festa a la localitat. Les falleres majors, Alba i Claudia, oferiran el seu discurs des del balcó de la casa consistorial, unes esperades paraules després de dos exercicis sense Falles en març. També l’alcalde d’Alzira i president nat de la Junta Local Fallera, Diego Gómez, es dirigirà als assistents que, una vegada més, ompliran la plaça del Carbó de color amb les indumentàries falleres i els estendards i de música festiva amb les melodies de les xarangues. A l’acte de la Crida es donaran a conéixer, així mateix, els premis als ninots indultats.

El regidor de Festes, Xavi Pérez, ha destacat que «l'espectacle de la Crida fa referència al ressorgir de la festa i és un homenatge a la música. Tindrem llum i alegria amb el maping que es projectarà a la façana de l'Ajuntament». D’una altra banda, ha declarat que «amb este acte comencen les Falles de la recuperació i d’una nova normalitat, on la prudència i la responsabilitat han d'estar presents». En este sentit, cal recordar que als actes multitudinaris de les festes falleres és obligatori l’ús de la mascareta.

El tenor Néster Martorell serà l’encarregat de cantar l’Himne de de la Comunitat Valenciana. Este cantant acumula una llarga experiència com a intèrpret internacional d’òpera, sarsuela i cançó melòdica. En el Palau de les Arts ha treballat amb Lorin Maazel, Zubin Mehta i Omer Meir Wellber, a més ha cantat en produccions al costat d'importants veus com Jorge de Lleó, Marco Berti, Jonas Kaufmann, Gregory Kunde, Carlos Álvarez i Marcelo Álvarez. Després de l’himne, tindrà lloc un castell de focs artificials que dispararà la Pirotècnia Crespo des de la plaça del Regne.

Després de la Crida, els actes fallers se celebraran consecutivament des del dissabte 12 de març, en què tindrà lloc la Cavalcada Multicolor, l’Homenatge al Foc Antic el 13 de març i a partir de dilluns 14 de març arrencarà la Setmana Fallera, amb mascletaes i despertaes, a més d’altres activitats, i que culminarà el dia de Sant Josep. Consulta la programació completa ací.

Ajuntament d’Alzira

 

._000575

 

.-000474
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal