Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 16 de marzo de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 El Serval anima als casals fallers a convertir-se en caus de cultura amb la provisió de materials que promocionen l’ús del valencià

El 16 de març s’instal·larà un fotoreclam on fallers i veïnat podran immortalitzar les Falles de la Capitalitat Cultural Valenciana


 
._000859 

._000641

Els casals fallers seran, estes festes més que mai, caus de cultura. La Regidoria de Cultura vol fer partícips les comissions falleres de la capitalitat cultural d’Alzira i els facilitarà materials que combinen la utilitat festiva amb la promoció de la cultura a través de l’ús del valencià. El regidor de l’àrea, Alfred Aranda, informa que, amb motiu de la capitalitat cultural d’Alzira, s’ha fet un esforç des del Servei de Normalització i Ús del Valencià, el Serval, «per ajudar totes les falles mitjançant la facilitació de material promocional de les nostres campanyes, perquè les falles també contribuïsquen a fer cultura i a mantindre viva la nostra llengua».

Les comissions falleres, a més dels bars i restaurants, s’inclouen enguany a la campanya de promoció del valencià «Com més sucre, més dolç», que este 2022 commemora la capitalitat cultural d’Alzira i el centenari del naixement de l’escriptor suecà, Joan Fuster, atés que la Generalitat Valenciana ha declarat el 2022 com a Any Joan Fuster. Esta campanya consistix en el repartiment de sobres de sucre blanc i de canya amb missatges en valencià. Enguany, els sobres de sucre inclouen aforismes de l’assagista suecà. Hi ha huit models diferents. Juntament amb les frases, s’hi inclouen el logo de l’Any Joan Fuster dissenyat per la Generalitat i el d’Alzira Capital Cultural Valenciana de 2022. A partir de la primera setmana de març, es repartiran 1.000 sobres de sucre a cada falla, així com 50 sotagots promocionals.

Cultura no sols endolcirà la festa josepina, sinó que també li donarà aire. La campanya «Tot per l’aire» proveirà de ventalls ben valencians els casals fallers. Esta iniciativa estava pensada per a l’any 2020, però, malauradament, a causa de la pandèmia de la COVID-19 va haver d’ajornar-se. L’acció inclou el repartiment de 30 ventalls i 30 gots reutilitzables a cada comissió, amb lemes festius. «La idea de fer els gots reutilitzables respon a la iniciativa, per part de l’Ajuntament, de fomentar el reciclatge i l’ús responsable d’estos utensilis durant les festes falleres», indica Aranda. Els gots inclouen la frase «Viu la festa en valencià»; hi ha tres models de gots en tres colors diferents: roig, taronja i blau.

Durant els dies festius, el Serval durà a terme la campanya «Encesa per tu, encés per tu», per a promocionar el valencià a les Falles. S’instal·larà un fotoreclam el 16 de març a l’avinguda dels Sants Patrons on la gent que s’acoste podrà fer-se fotos amb lemes divertits i igualitaris relacionats amb la festa «per a immortalitzar les Falles de la Capitalitat Cultural Valenciana», detalla Aranda. També podran endur-se ventalls i gots de la campanya «Tot per l’aire».

 

Premis a l’Ús del Valencià a les Falles

A més a més, la Regidoria de Cultura destina 3.000 euros als V Premis a l’Ús del Valencià a les Falles, que tenen la finalitat de reconéixer el bon ús, la ironia i l’originalitat del valencià en els textos dels cartells dels monuments. Les falles participaran per seccions i el jurat triarà una falla per cada secció. Hi haurà un primer premi de 1.000 euros per a la millor falla d’entre les cinc seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu, i quatre segons premis de 500 euros per a la resta de les falles seleccionades pel jurat, més un banderí acreditatiu.

Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 .-000295VD 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal