Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
jueves, 24 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira serà seu per als cursos del II Pla de Formació d’Atenció Primària de Serveis Socials de la Conselleria d’Igualtat i l’FVMP

Enguany s'impartiran 65 cursos amb 1.554 hores i una previsió d'aconseguir 2.310 persones professionals


 ._000815

 


._000690 

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha participat hui en la signatura del conveni de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a la posada en marxa del II Pla de Formació a l'Atenció Primària dels Equips de Serveis Socials IVAFIQ-FVMP, que ha sigut subscrit també pel vicepresident de l’FVMP i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, la subsecretària i responsable de l'Àrea de Formació de la Federació, Tamara Martínez, i el director general de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat en Serveis Socials, Joan Crespo.

La vicepresidenta ha destacat la necessitat «fonamental» de «garantir, actualitzar i millorar la formació i modernització dels milers de treballadores i treballadors dels serveis socials d'Atenció Primària de les administracions locals, que són els qui coneixen de primera mà les necessitats i les demandes dels seus veïns i veïnes». També l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha destacat la «importància que tenen els Ajuntaments en la vida de les persones» i ha indicat que «les institucions són instruments per a millorar la nostra vida col·lectiva i la qualitat de vida de les persones».

En este sentit, ha recordat que les polítiques socials impulsades des del seu departament «sostenen, el 2022, un total de 27.385 llocs de treball de qualitat, no deslocalitzables, amb valor afegit en l'àmbit de l'economia de les tres 'c' (criar, cuidar i curar)», en els quals s'inclouen els milers de professionals de Treball Social, Psicologia, Integració Social, Dret, Educació Social, etcètera, que treballen als equips de serveis socials d'Atenció Primària.

Este acord té com a objectiu «la formació del personal que atén la ciutadania en un primer moment, perquè els serveis socials d'Atenció Primària són la porta d'entrada al Sistema Públic Valencià de Serveis Socials», ha destacat la vicepresidenta. I ha assenyalat que este treball conjunt i coordinat «garantix el desplegament de la Llei de Serveis Socials Inclusius amb la mirada centrada a promoure la qualitat en els serveis, millorar les prestacions i garantir la formació dels recursos humans que necessita el sistema públic de serveis socials».

El conveni signat hui permet «treballar amb més intensitat en la modernització del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, des d'una perspectiva municipalista, més pròxima a la ciutadania i plenament arrelada en el territori», ha dit. I, segons el vicepresident de la FVMP i alcalde d’Alzira, Diego Gómez, «esdevé una eina molt important per a continuar potenciant l’atenció primària als nostres municipis».

Per a això, amb el II Pla de Formació es «redoblen els esforços per a ampliar el programa amb més cursos, més hores i més seus». En concret, s'inclouen un total de 65 accions formatives amb un total de 1.554 hores, enfront de les 35 accions i 865 hores lectives de la primera edició, amb el que es preveu la formació de 2.310 professionals enfront dels 1.250 aconseguits en 2021.

Així mateix, enguany s'ha fet una aposta per la «descentralització de l'oferta formativa per a arribar millor a tot el territori valencià més enllà de Castelló de la Plana, València i Alacant, i en esta edició hi ha seus del pla de formació a les ciutats de Vinaròs, Alcoi, Elda i Alzira». Els cursos començaran a l'abril i es realitzaran fins a novembre d’enguany, tant en línia com presencialment.

 

Dinamització de l'economia social

La vicepresidenta ha assenyalat l'esforç que està realitzant el Consell per a «construir un Sistema Públic Valencià de Serveis Socials fort que siga motiu d'orgull i signe d'identitat, un sistema públic que pose al capdavant les persones, i que s’adapte a les seues realitats i necessitats, i no com en el passat, quan les persones s'havien d'adaptar al sistema». «Els serveis socials són la quarta pota de l'estat del benestar i, juntament amb l'educació, la sanitat i les pensions, constituïxen els fonaments d'una societat moderna, igualitària i inclusiva», ha incidit Oltra.

Així mateix, ha ressaltat que les ajudes socials, com la Renda Valenciana d'Inclusió o la prestació per a persones en situació de dependència, «són una font de riquesa que no poden considerar-se una despesa, sinó una inversió, una vacuna social, que revertix, en primer lloc, en la millora de la vida diària de les persones i les famílies més vulnerables i que més ho necessiten».

Ajuntament d’Alzira

 

 

 

._000812

._000819
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasCursos, Jornadas y Talleres
SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal