Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 9 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Més d’un 40 % de les consultes realitzades per la ciutadania en 2021 estigueren relacionades amb les àrees de Serveis Públics i Policia Local

La participació ciutadana creix any rere any “per la diversificació de les vies de contacte i l’obtenció de resposta”



._000448

._000624 

Més d’un 40 % de les consultes realitzades per la ciutadania a l’Ajuntament d’Alzira el 2021 estigueren relacionades amb les àrees de Serveis Públics i de Policia Local. Serveis Públics va rebre quasi un quart de la totalitat de consultes, un 23,94 %, principalment sobre temes de contenidors de residus i sobre l’enllumenat. Pel que respecta a l’àrea de Policia Local, va rebre un 17,6 % de consultes, amb un «augment d’avisos i denúncies sobre la falta de respecte de la ciutadania a les normes establides com a conseqüència de la pandèmia (terrasses, mascaretes, festes grupals...), sobretot al primer semestre». A més a més, estes dues àrees són les que més consultades des de fa tres exercicis, segons s’indica a l’informe anual de consultes de la ciutadania que realitza el Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alzira.

La tercera àrea més consultada ha sigut Participació Ciutadana, «perquè cada vegada més responem des d’ací les consultes que ens arriben sense necessitat de derivar-ho a altres departaments», argumenta la regidora de Participació Ciutadana, Gemma Alós. En quart i cinqué lloc, amb igual percentatge de consultes (7,5 %), estan Medi Ambient i Agricultura i Projectes i Infraestructures.

Amb una major estabilitat després de l’extraordinari exercici de 2020, any marcat per l’alerta sanitària de la COVID-19 i el confinament, i amb més vida al carrer, el volum de consultes es van reduir lleugerament el 2021, «però si es comparen les xifres amb les de 2019, les de 2021 són superiors». Entre els arguments que justifiquen este augment de la participació, des de l’Ajuntament se’n destaquen dos. D’una banda, la diversificació del sistema d’arreplega de comunicacions. L’any passat, a més de la Bústia de la Ciutadania del web municipal, «que recull la majoria de suggeriments, avisos, queixes, inquietuds i observacions», es van atendre consultes rebudes per altres vies, alguna d’elles no municipal.

D’altra banda, l’índex de resposta per part de l’administració municipal: «La resposta de l'Ajuntament a la ciutadania ha sigut un dels objectius que, any darrere any, des de Participació, ens hem marcat i que s’ha anat aconseguint». El 2021, l’índex de resposta global ha sigut de quasi un 80 %. «El que sí que volem destacar enguany és que les preguntes realitzades han augmentat perquè també ha augmenta la resposta dels departaments, i també la satisfacció de la ciutadania amb estes respostes. La ciutadania se sent atesa i això repercutix en el fet que arriben més consultes», explica la regidora.

Un altre dels aspectes destacats a l’informe anual de consultes de la ciutadania de 2022 és l’índex de resposta dels diferents departaments. En este sentit, Alós assenyala que, de les 21 àrees temàtiques sobre les quals s’han rebut consultes per la ciutadania, «setze han contestat el 100 % de les consultes que han arribat i les altres cinc han contestat a més de la meitat», que són Policia Local, Serveis Públics, Projectes i Infraestructures, Benestar Social i Medi Ambient i Agricultura.

«L’objectiu de la Regidoria de Participació Ciutadana és continuar avançant, millorar en estes respostes, millorar també les xifres i aconseguir que la majoria dels departaments, si no tots, contesten el 100 % de les preguntes. Per a això ens queda molt de treball per davant, perquè no podem oblidar que la ciutadania és una part fonamental de l’Administració local i l’atenció als suggeriments i les consultes ha de ser la nostra prioritat», declara Alós. En conseqüència, des del Departament de Participació Ciutadana s’han iniciat accions per a tractar d’incrementar la capacitat de resposta d’algun dels departaments, ja que, «en alguns casos, s'evitarien posteriors tràmits administratius».

La relaxació de les mesures de seguretat «ha repercutit en la quantitat i la temàtica de consultes rebudes per part de la ciutadania». Així, «a partir de maig, que es relaxen les mesures, la gent ix més al carrer i les consultes disminuïxen».

L’informe conclou que «els objectius dels últims anys s'han complit, ja que s’ha aconseguit augmentar la participació i la resposta a la ciutadania». No obstant això, proposa «mantindre el nivell de relació de la ciutadania mitjançant les diverses vies i procurar que, en la mesura que siga possible, els departaments mantinguen el nivell de resposta a les consultes formulades».

Ajuntament d’Alzira

 

._000780
 

._000809

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal