Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.854 Fotografías: 108.838 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
miércoles, 9 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira facilita els tràmits per a sol·licitar ajudes per a millorar l'habitabilitat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica dels habitatges

El Pla RENHATA subvenciona la reforma de les habitacions humides dels habitatges de més de 20 anys d’antiguitat


.-000132
._000600 

L’Oficina Comarcal d’Habitatge d’Alzira oferix assessorament i ajuda per a la tramitació de les ajudes per a la rehabilitació i adaptació de les vivendes dins del Pla de reforma interior de l’habitatge RENHATA 2022. El passat 1 de febrer es va obrir el termini per a la presentació de sol·licituds per a esta convocatòria, que subvenciona actuacions per a millorar l'habitabilitat, l’accessibilitat i l’eficiència energètica dels habitatges.

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, mitjançant la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica, ha convocat les subvencions per a 2022 per a la millora de les condicions de l'interior dels habitatges, en el marc del Pla RENHATA. Les actuacions subvencionables, que podran rebre fins a 6.000 euros d'ajuda, hauran d'estar dirigides a la millora de la qualitat, la sostenibilitat, l'accessibilitat i l'habitabilitat de l'habitatge. A més, amb això, també es fomenta l'activitat en el sector de la construcció, molt castigat per la recent crisi econòmica i, en particular, en el sector de producció de materials de construcció, com ara revestiments ceràmics o de pedra, sanitaris o mobiliari de cuina i bany, que constituïxen un sector empresarial estratègic a la Comunitat.

La presentació de sol·licituds podrà efectuar-se fins al 13 d'abril i haurà de realitzar-se de manera telemàtica, mitjançant el formulari disponible en la seu electrònica de la Generalitat corresponent a este tràmit. El procediment de concessió d'estes subvencions serà el de concurrència competitiva i podrà beneficiar-se'n qualsevol persona que siga propietària, usufructuària o arrendatària d'un habitatge. Les obres hauran d'haver-se iniciat a partir de l'1 de gener de 2021 i hauran de finalitzar-se després del 24 de maig de 2021.

Les ajudes del Pla RENHATA es poden demanar per a fer reforma de les habitacions humides dels habitatges: la cuina, els banys o els safaretjos (sense incloure els electrodomèstics, la placa de cocció, el forn i l’extractor de fum); si es fa una adaptació de la vivenda per a facilitar-ne l'ús per persones amb diversitat funcional, com l’ampliació d'espais de circulació, canvi de portes, senyals acústics o lluminosos, i si es realitzen instal·lacions de sistemes integrats de domòtica per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda, com monitoratge i control remot de portes i equips electrònics, activació mitjançant veu, càmeres per a atenció a dependents i detecció i alarma d'incendi, informen des de l’Oficina Comarcal d’Habitatge de la Mancomunitat de la Ribera Alta. L’habitatge per al qual es demana la subvenció ha de ser residència habitual i ha de tindre més de 20 anys d'antiguitat.

La subvenció cobrix com a mínim un 5 % del preu de les obres, amb un màxim de 600 euros; entre un 25 % i un 35 %, en funció dels punts obtinguts en la baremació (amb un màxim d’entre 3.000 euros i 4.200 euros), i d’un 5 % a un 10 % addicional, per complir criteris de sostenibilitat (màxim de 600 a 1.200 euros). La subvenció dona cobertura als honoraris professionals, taxes i impostos i les despeses de l'obra, des de 2.000 euros fins a 12.000 euros. L'obtenció de l'ajuda i l'import que tindrà dependrà de la qualitat constructiva de la casa i del grau de discapacitat de qui l'ocupe. Poden acollir-se a elles les obres acabades, les obres en curs o les obres sense començar, sempre que el seu inici siga posterior a l'1 de gener de 2021, i la seua finalització entre el 24 de maig de 2021 i un termini màxim de 6 mesos comptats des de l'endemà de la publicació de la resolució de la concessió de les ajudes en el DOGV.

La tramitació de les sol·licituds s’ha de fer per via telemàtica a través del web http://www.habitatge.gva.es/. Es pot sol·licitar més informació i ajuda a l’Oficina Comarcal de l’Habitatge, on cal agafar cita prèvia al telèfon 674 206 390. L’horari és de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, i dilluns fins a les 17.30 h.

Ajuntament d’Alzira

 

 


.-000049

.-000331 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ConvocatoriasSubvenciones, Ayudas y Empleo

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal