Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 4 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira porta l’educació emocional als centres educatius fins al pròxim 4 de març

Per a promoure actituds i habilitats positives i previndre les conductes violentes



 ._000836

._000839

La Regidoria d’Educació i Infància portarà l’educació emocional a totes les aules de 5é de Primària dels centres educatius d’Alzira. Este dilluns va començar la campanya per a millorar les habilitats socials i l’autoconeixement entre els escolars, perquè «són ferramentes que permeten a les persones desenvolupar amb èxit la vida en societat». La Regidoria d’Educació i Infància organitza este taller de dues hores de durada i impartit per un monitor de Creu Roja d’Alzira, amb formació professional en este tipus de continguts. Per la situació de pandèmia, les sessions es faran presencials en cadascuna de les 22 aules de 5é de Primària que hi ha a Alzira, d’acord amb els protocols sanitaris en cada moment.

El taller d’educació emocional s’ha oferit a tots els centres públics i concertats de la ciutat per a l’alumnat de 5é de Primària per a la seua realització fins al 4 de març. Segons expliquen des del Departament d’Educació i Infància, es tracta d’una activitat «activa, dinàmica i participativa», que «busca en tot moment possibilitar un aprenentatge significatiu, pràctic i aplicable en la vida de l’alumnat». Els continguts que es treballen són l’autoestima i l’autoconeixement, la intel·ligència emocional i l’autoatenció, a través de la posada en pràctica de «les habilitats socials per a l’autogestió emocional, la consciència del sistema de creences i cognicions i la conducta com a resposta al medi». Es fa a l’alumnat «protagonista de la seua pròpia història i de les seues accions, i no una simple resposta a les coses que succeïxen a l’exterior», detallen. L’activitat pretén «promocionar actituds positives» i «practicar habilitats de comunicació per a la prevenció de conductes violentes i conductes perjudicials per a la salut en la infància de la nostra societat», assenyalen. El taller es programa com una activitat per a treballar el Dia Internacional de la Pau i la no-violència, que es va celebrar el dia 30 de gener.

L’activitat es correspon amb el compromís de l’Ajuntament d’Alzira amb els xiquets i les xiquetes com a Ciutat Amiga de la Infància i Ciutat Educadora, i pretén promocionar la salut entre els escolars i fer-los partícips d’este procés, tal com preveu el III Pla d’Infància d’Alzira.

Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal