Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
miércoles, 2 de febrero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici del Centre de Participació Ciutadana permetrà estalviar un 40 % de consum elèctric

L’edifici consumirà un 71 % de l’energia produïda i la resta l’abocarà a la xarxa, tot obtenint-ne una compensació


._000606 
.-000466

L’Ajuntament d’Alzira ha iniciat la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Centre de Participació Ciutadana (CPC) que permetran un estalvi del 40 % del consum elèctric de l’edifici municipal. Es tracta d'una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum del mateix d'edifici del CPC, amb una potència nominal de 15 kW, que es traduïxen en 36 mòduls fotovoltaics de 450 Wp.

Amb esta instal·lació es té previsió de cobrir el 37 % de la demanda anual de l'edifici. És a dir, s’aconseguirà quasi un 40 % d'estalvi, expliquen des del Departament d’Agricultura i Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira.

La renovació del sistema per a l’obtenció d’energia per mitjà de plaques fotovoltaiques és possible gràcies a l’ajuda rebuda per l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) de la Generalitat Valenciana, que compta amb una línia de subvencions destinades al foment d'instal·lacions d'autoconsum d'energia elèctrica en els municipis de la Comunitat Valenciana.

El pressupost de la instal·lació és de 21.845,47 euros, amb càrrec al pressupost de l’IVACE de l'exercici 2021. El termini per a l’execució és de dos mesos.

La instal·lació del Centre de Participació Ciutadana «reduirà el consum elèctric i, per tant, rebaixarà l'emissió de substàncies perilloses i perjudicials per al medi ambient, ja que la solar és una energia que evita l'emissió de tones de CO2 i de diversos contaminants. Gràcies a la instal·lació d'autoconsum solar es podrà reduir la petjada ecològica del consum d'este edifici», destaquen des del Departament d’Agricultura i Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira.

A més a més, assenyalen que, atés que l'ús de l'edifici és en horari diürn, es preveu que es consumisca directament el 71 % d'energia que es produïx. La resta de l'energia (29 %) s'abocarà a la xarxa obtenint una compensació que es restarà a la factura de l'edifici.

Ajuntament d’Alzira 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal