Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 21 de enero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’escoleta del Torretxó canvia el nom de ‘Llepolies’ per ‘Llorenç Giménez, contacontes’ en homenatge al popular rondaller

La vídua de Llorenç Giménez, distingit amb la Medalla al Mèrit Cultural per la Generalitat, agraïx el reconeixement d’Alzira


 

._000846

._000843
 

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar ahir el canvi de denominació de l’escola infantil de primer cicle «Llepolies» pel de «Llorenç Giménez, contacontes», en homenatge al popular contador d’històries d’ofici, i mestre de professió, que va faltar el 30 d’agost de 2019. L’equip directiu de l’escoleta, que és de titularitat municipal, va sol·licitar modificar el nom del centre, per considerar-lo «inapropiat», «donada la qualificació i finalitat del centre segons la legislació vigent en atenció al nivell educatiu i la mateixa proposta pedagògica que impregna este cicle».

Com a alternativa proposaren el nom propi de «Llorenç Giménez, contacontes», denominació que consideren «idònia donada la rellevància de la persona i la seua vinculació amb el món infantil».

Una vegada aprovat el canvi de denominació per la Junta de Govern, es posarà en coneixement del Consell Escolar Municipal i de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, que haurà d’emetre informe favorable.

L’Ajuntament d’Alzira ha informat de la decisió a la seua vídua, qui s’ha mostrat contenta i ha agraït el reconeixement, assegura l’alcalde, Diego Gómez.

 

Mestre, autor de nombroses obres de literatura infantil, guardonat en vàries ocasions

Per la seua aportació al món literari i a la recuperació de la figura de rondaller.

Llorenç Giménez, natural d’Alfafar, va destacar per la seua vinculació amb l’àmbit escolar com a contacontes, rescatant històries, contes i llegendes del nostre patrimoni i arrels culturals. Les seues contalles van il·lusionar durant anys els xiquets i les xiquetes d’Alzira, ja que va visitar en diverses ocasions la ciutat per a participar en activitats a diversos escenaris culturals. Entre la seua obra escrita destaca Més contes, per favor (2014), Els acudits de Llorenç (2003), El secret de les cinc llegendes (2001), Les endevinalles de Llorenç (1997), i El fantasma dels ulls blaus (1996).

Va rebre el premi Empar de Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or de literatura Infantil i Juvenil (1998) i el de l’Associació de Biblioteques Valencianes.

El 7 d'octubre de 2019, la Generalitat Valenciana li concedí la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural «com a reconeixement a la seua sensibilitat i enginy per a fer màgia amb les paraules, deixant bocabadats xiquets, xiquetes i majors, que van gaudir del privilegi d’escoltar-lo».

Ajuntament d’Alzira

 

 
._000784

._000842

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal