Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 17 de enero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira comptarà amb un tècnic d’Innovació per a gestionar l’Agenda Urbana i els fons europeus gràcies a una subvenció del Ministeri de Ciència

La persona tècnica coordinarà l’Àrea d’Innovació i estudiarà estratègies per a poder implantar els projectes d’innovació



._000641


.-000004 

L’Ajuntament d’Alzira contractarà una persona especialitzada en polítiques d’innovació i en la implementació de l’Agenda Urbana gràcies a l’ajuda concedida pel Ministeri de Ciència i Innovació. Un total de 16 municipis de la Comunitat Valenciana comptaran amb agents per a implantar polítiques d'innovació, després que el Ministeri de Ciència haja aprovat la concessió d'ajudes destinades a cofinançar la seua contractació.

La subvenció permetrà cofinançar la contractació de l’agent d’innovació al 75 %, detallen des de l’Àrea d’Innovació de l’Ajuntament d’Alzira. El tècnic s’encarregarà dels projectes d’Agenda Urbana de la ciutat d’Alzira i de la gestió dels fons europeus Next Generation.

Este programa s'alinea amb l'estratègia de la Generalitat Valenciana per a impulsar polítiques de transformació digital en els municipis amb projectes com «Territoris Innovadors», mitjançant el qual es pretén aconseguir serveis públics més eficients, major transparència en l'administració, espais públics més accessibles, valorització del patrimoni o millora en l'accés a la cultura, entre molts altres aspectes, ressalta el govern autonòmic.

Els 16 municipis valencians pertanyen a la Xarxa Innpulso i han sigut guardonats amb la distinció de 'Ciutats de la Ciència i la Innovació', amb la qual el Ministeri reconeix les localitats que manifesten un ferm compromís per la I+D+I i dona suport a la innovació dels seus territoris i definix polítiques, i potencia estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

En concret, les poblacions rebran una subvenció per un import total de 556.989,5 euros amb la finalitat de garantir que els 16 ajuntaments compten amb, almenys, una persona dedicada exclusivament a la implementació de polítiques d'innovació municipals, la qual cosa reforçarà les capacitats dels municipis enfront dels reptes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

La regidora de Modernització, Letícia Piquer, agraïx la decisió: «Estem molt contentes perquè suposa una ajuda molt important, que se suma a la subvenció concedida per a redactar el pla estratègic de Ciutat Urbana 2030. Tindre la possibilitat de contractar un agent d’Innovació ens permetrà comptar amb una persona especialitzada dedicada sols a estudiar les estratègies per a poder implantar estos projectes d’innovació, i això és una gran oportunitat», indica la regidora. La persona seleccionada s’encarregarà «d’acompanyar en tot este procés de canvi en l’àmbit tècnic i, d’esta manera, este agent es convertirà en la persona que acompanye i que coordine els equips interns de treball que estem creant en l’Ajuntament per a la implantació de l’Agenda Urbana 2030».

Les ciutats grans de més de 100.000 habitants, com València i Castelló, rebran 23.305 euros per a la contractació d'un agent local d'innovació. Les ciutats mitjanes, de 20.001 a 100.000 habitants, com Alcoi, l'Alfàs del Pi, Alzira, Benidorm, Gandia, Onda, Ontinyent, Paterna, Torrent, Vila-real i Villena, rebran una subvenció de 34.957,50 euros. Per la seua part, Almussafes, Gata de Gorgos i Salinas, de menys de 20.000 habitants, rebran una subvenció de 41.949 euros.

 

Plans de sostenibilitat i estalvi energètic

Els agents d'Innovació es dedicaran a la posada en marxa de polítiques d'innovació municipals, i al desenvolupament de projectes d'innovació digital, licitacions de compra pública d'innovació i plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular.

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha mostrat, en un comunicat, el seu reconeixement als 16 municipis distingits com a 'Ciutats de la Ciència i la Innovació' i ha defensat que «la Comunitat Valenciana és la regió espanyola que més ha millorat en innovació, i això es deu al fet que les polítiques d'impuls a la innovació del Consell estan funcionant». Així mateix, ha declarat que «estes ajudes del Ministeri que rebran els municipis per a comptar amb agents d'Innovació van en la mateixa línia del Programa de Territoris Innovadors que desenvolupa esta Conselleria per a impulsar polítiques de transformació digital en els municipis». «La innovació i el coneixement són la clau del progrés dels nostres municipis per als pròxims anys i, per eixe motiu, continuarem treballant per a aconseguir ciutats més cohesionades i solidàries, i contribuir, al seu torn, a la transformació del teixit econòmic de tota la Comunitat», ha postil·lat.

A través del Programa de Territoris Innovadors, la Conselleria d'Innovació pretén acompanyar els municipis en la triple transició, digital, verda i social, mitjançant l'impuls de la innovació i la formació especialitzada del personal dels ajuntaments, avançant cap a una Comunitat Valenciana més intel·ligent, sostenible i inclusiva.

Ajuntament d’Alzira 

 

.-000130

 

 .-000143
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal