Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.893 Fotografías: 108.880 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 1 de diciembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’alumnat de 1r d’ESO reflexiona sobre els drets humans per a festejar el Dia de les Ciutats Educadores

El moviment de les Ciutats Educadores celebra enguany el seu 30 aniversari



.-000049


.-000166

L’alumnat de 1r d’ESO és el destinatari de les activitats programades per a festejar el Dia de les Ciutats Educadores, que este 2021 complixen 30 anys. Els i les estudiants de tots els centres educatius d’Alzira, juntament amb el seu professorat, participaran en un total de nou sessions de 2 hores de durada cadascuna, on reflexionaran sobre el lema triat per a l’efemèride d’enguany, «La ciutat educadora no deixa ningú enrere», i ho faran amb la guia del cantautor Andreu Valor, amb qui duran a terme una activitat que combina la reflexió sobre els drets col•lectius, socials, econòmics i formatius de totes les persones, en el marc dels principis de llibertat, equitat, dignitat i solidaritat, amb els missatges poètics que donen peu a les cançons i amb la música.

Els i les joves utilitzaran les cançons d’Andreu Valor per a reflexionar sobre els drets: amb 10 peces del cantautortreballaran amb els continguts de les lletres i refaranles idees i conceptes que tracten, amb l’objectiu de promoure la formació d’opinions pròpies i l’expressió,aprendran a reconéixer els adoctrinaments i a rebutjar-los i a destacar els valors i les actituds positives, expliquen des de l’Àrea d’Infància i Joventut de l’Ajuntament d’Alzira. «La música, unida al missatge, té la capacitat d’emocionar mentre genera pensament i crea la capacitat per a fer-se escoltar», expliquen.

Els encontres amb el cantautor valencià Andreu Valor ja s’iniciaren l’any passat, però l’activitat hagué de ser suspesa a causa de la pandèmia. Este curs es recupera la col•laboració del cantautor, que oferirà les sessions poeticomusicals als centres educatius. Esta setmana està previst que es completen les visites als centres. Hi ha també la possibilitat de gravar la cançó definitiva i fer una actuació final, cosa que de moment s’ha suspés a causa de l’empitjorament de la situació sanitària.

A més a més, la Regidoria d’Infància i Joventut ha distribuït pels centres educatius un joc de papiroflèxia amb el lema «Jo em compromet», que recull 8 accions a l'abast dels més xicotets i xicotetes per a treballar la bona convivència i la cura de les nostres ciutats. De manera lúdica, este material permet reflexionar sobre el compromís ciutadà dels xiquets i les xiquetes per a contribuir a generar Ciutats Educadores i pot utilitzar-se tant a les escoles com en la família i en altres espais (activitats d'oci educatiu, centres cívics, etcètera). El joc està també disponible per a la descàrrega al web i a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Alzira.

La pandèmia de la COVID-19 torna a marcar els actes de celebració del Dia de les Ciutats Educadores, que enguany complixen 30 anys, com ja ho va fer l’any passat. Alzira és Ciutat Educadora des de 1999. Esta designació representa una «aposta per l’educació (formal, no-formal i informal) com a eina de transformació social, la qual cosa mobilitza i articula el màxim nombre possible d’agents educatius que intervenen al municipi». L’acord signat per a formar part del moviment de Ciutats Educadores implica el compromís «amb un model de ciutat basat en els principis d’inclusió i igualtat d’oportunitats, justícia social, democràcia participativa, convivència entre diferents cultures, diàleg entre generacions, promoció d’un estil de vida saludable i sostenible, cooperació, entre d’altres». Principis que estan recollits en la Carta de Ciutats Educadores, el manifest que recull els 20 principis que descriuen com és, quins objectius té i els àmbits d’actuació de la ciutat educadora.

Des d’Infància i Joventut indiquen que «és important celebrar este dia, perquè, d’una banda, cal crear consciència de la importància de l’educació com a motor de canvi en una societat i, per tant, al municipi en el qual viu,i,del’altra, cal sumar aliats en favor del model de ciutat que es proposa».

Ajuntament d'Alzira

 


._000848

._000712

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaMúsica
Educación y Formación

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

viejo - 01/12/2021
Tu dirección de correo electrónico es incorrecta.
Viejo - 01/12/2021
¿Cuándo entenderá toda esta tropa de politicuchos que las aulas son sagradas y deben estar libres de políticos y adoctrinamiento?
Aunque la culpa es de los padres y maestros que se lo consienten.
saludos
Xe que bo - 01/12/2021
L'extrema burrera no para ni un minut de dir xorrades, a que si uelet? Ell voldria menjar la bola als demés però té la (única) neurona capgira, éll i el ramat ( benito mussol, eugeniet..
El senyor lo hizo todo perfecto però con ellos se eccedio
Ànim a veure si el curs que ve pujes a segon de parvuls
Viejo - 01/12/2021
Xe que bo es el vivo ejemplo de que el adoctrinamiento en las aulas solo produce burrera y fanatismo.
"Eccedio".... será burro el moniato éste .

Saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal