Miércoles, 25 de mayo de 2022 Edición diaria nº 5.528 Año: 16 Noticias: 41.063 Fotografías: 102.601 Comentarios de usuarios: 121.308
EL SEIS DOBLE
sábado, 27 de noviembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Compromís presenta a Alzira la campanya ‘On està el meu tren?’

La ciutadania pot conéixer l’estat de les nostres rodalies a la pàgina web trencancelado.com


._000351

.-000342

Les diputades de les Corts Valencianes Nathalie Torres i Graciela Ferrer han visitat Alzira per a presentar en roda de premsa la campanya On està el meu tren?, per a mostrar la realitat als usuaris, i sobretot, per a donar a conéixer les propostes per a la millora d’aquest servei, que és essencial per a la mobilitat de la ciutadania valenciana i alzirenya. Han estat acompanyades pel regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres i per Israel Pérez, membre de l’Executiva local de Compromís Alzira.

Israel Pérez ha començat explicant que les rodalies valencians són els que tenen el pitjor servei de tot l’Estat espanyol, els que més es cancel·len, els que més retards tenen. Açò afecta cada dia a centenars de persones treballadores i, a més, moltes vegades, sense explicacions per part de Renfe. Per això des de Compromís Alzira estem eixint al carrer per a denunciar aquesta situació insostenible i també proposar possibles solucions. Pérez també ha insistit que el col·lectiu jove és un dels més afectats per ser vulnerable econòmicament parlant. Per aquesta raó ha proposat que el títol Renfe Jove s’aplique fins als 30 anys inclosos, en compte de fins als 25 actuals. Per últim, ha manifestat que al Govern central s’han anat alternant diversos partits polítics i cap d’ells ha solucionat la papereta. Amb Joan Baldoví al Congrés hem aconseguit fins a 11.500.000 € per a les Rodalies als PGE del 2022.

La diputada Nathalie Torres ha iniciat la seua intervenció posant de manifest que “no fem la roda de premsa a l’estació d’Alzira perquè Renfe, Adif i el Ministeri de Transports han vetat que es puga fer aquesta campanya ni ubicar els espais publicitaris que des de Compromís tenim contractats a les estacions de tot el territori”. Ha continuat dient que les rodalies valencians tenen prop de 19 milions d’usuaris anuals. No obstant això, la inversió efectiva per part de l’Estat en l’última dècada ha estat de 300.000 €. Un percentatge ínfim donat que estaven pressupostats 3.400 milions d’euros. Això no suposa ni un cèntim per usuari d’inversió que ha invertit el govern d’Espanya en els nostres rodalies. Aquests anys d’abandonament de la xarxa de rodalia contrasten amb la forta inversió que hi ha hagut en AVE. La inversió en el corredor d’AVE des de Madrid fins a València i Alacant ha sigut fins ara de 10.400 milions d’euros, que dividits entre els usuaris d’AVE des de l’inici del servei, ix a 98€ per usuari d’AVE. Amb les últimes dades en la mà, el servei de Rodalies acumula anualment més de 7.300 cancel·lacions, és a dir, trens programats que mai arriben a eixir, i vora un 11% de retards, és a dir, que 1 de cada 10 trens que circulen arriben tard a la seua destinació. Aixó ha suposat una pèrdua de 12 milions d’usuaris anuals en els últims 10 anys a les rodalies de València, Castelló i Alacant.

Torres ha finalitzat la seua intervenció indicant el perquè del llançament d’aquesta campanya: “per a mostrar la realitat als usuaris, i sobretot, per a donar a conéixer la nostra proposta. Perquè volem una xarxa de Rodalies digna, verda, fiable, ecològica, i vertebradora, que connecte les nostres comarques. Volem un transport públic unificat, interconnectat, amb un abonament únic per a la ciutadania, i per això, perquè sabem com fer i perquè volem fer-ho, li demanem al Govern d’Espanya les competències en Rodalies, per a planificar el servei pensant en la ciutadania d’ací, en els valencians i valencianes”.

La diputada Graciela Ferrer ha parlat de l’estat del servei de la línia que passa per Alzira, la C2 (Moixent-València). És una línia molt saturada de passatgers, segons informa la mateixa Adif i falten freqüències. Ha passat d’un 0,15% de cancel·lacions en 2015, a 1,41% en 2019 (últim any amb dades). És a dir, que les cancel·lacions s’han multiplicat per 10, només en els darrers quatre anys. Pel que fa als retards, s’ha passat d’un 3,63% de trens que circulen amb retard en 2015, a un 9,08% que ho van fer en 2019. Això vol dir que 1 de cada 10 trens de rodalia de Moixent-València van amb retard. Les conseqüències són: Molts usuaris del tren opten per agafar el cotxe com a mitjà de transport generant més trànsit, com que la via entre Xàtiva i l’Alcúdia de Crespins està sense duplicar impedeix l’augment de freqüències i reduir el temps de viatge. També hi ha estacions que encara estan sense adaptar a mobilitat reduïda i només arriba fins a Gandia, deixant la resta de municipis fins a Dénia sense servei de tren. Es tracta de regió europea amb més població sense connexió ferroviària.

Ferrer ha finalitzat dient que: “Des de Compromís, a més d’exigir que es facen les actuacions necessàries per acabar amb les cancel·lacions i retards excessius, proposem una dignificació de la línia C2, que passe per un augment de les freqüències, i especialment en caps de setmana i festius i també per una dignificació de la infraestructura, que passe per un estudi per duplicar la via en el tram Xàtiva-l'Alcúdia. Que les rodalies vertebren la Ribera Alta és una solució a la reducció de la massificació de la A-7 i de la CV-50 que veurien reduïdes el seu trànsit així com una solució per a lluitar contra el canvi climàtic fent-ho amb un servei públic de transport col·lectiu, ràpid, fiable, sostenible, econòmic per a l’usuari i beneficiós per al planeta. En definitiva, pretenem millorar el dia a dia de la gent i, per això, volem una gestió més pròxima a la ciutadania”.

La roda de premsa ha finalitzat recordant que el dilluns, 29 de novembre, Compromís Alzira organitza una taula redona per a tractar tots aquests temes on participaran el Doctor en Economia, Vicent Torres; Joana Oliver, membre de la Plataforma Indignats amb Renfe; Juan Ramón Ferrandis, coordinador de la Plataforma en Defensa del Ferrocarril- CGT i Rafa Villalva, coordinador de la Plataforma Usuàries del Tren València. Serà a les 19.30 a l’auditori de la Casa de la Cultura.

Compromís Alzira
 
 
._000837

._000844

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 27/11/2021
Menos mal que Alfredo Aranda no tiene nada que ver si no se hubiera inventado eslóganes tipo: "Vaig a Valencia", "Tinga el billet", "Viatgers al tren!", "Xucu, xucu, xucu, xucu".
Viejo - 27/11/2021
Estos de Compromis tienen la cara muy dura, llevan más de cinco años en el gobierno de Alzira, en el gobierno de la Generalitat y votando como borreguitos a Sánchez; y sin embargo se quejan de que las cercanías sean una verdadera mierda como si el asunto no fuera con ellos y no fueran parte activa del problema.
¡Ufffffffff, vaya tropa!
Eugenio - 27/11/2021
Estos de Compromis solo se dedican a sus campañitas sectarias , y a votar con los separatistas lo que les manden, pero de ideas y proyectos para mejorar la comunidad, cero. Y es que pensar y trabajar es muy cansado, y cobrar del pueblo muy relajado
Jaume - 27/11/2021
Per fi algú ho diu clar i alt en este poble!! Fart de vore com em cancelen el tren...
La competència de Rodalies hauria de ser nostra perquè ho faríem des de casa sabent els problemes i solucions q podem donar.
Viejo - 28/11/2021
Jaume gracias por tu apoyo.
Saludos
juanes - 28/11/2021
Desde que están en la " poltrona ", lo único que han hecho, han sido, los inservibles carriles bici, y pintarrajear por todas partes, ( polideportivo, campo de Venecia, gran teatro, etc, etc,", porque lo de pintar banquitos, y el puente de hierro, junto con inundar zonas que antes no se inundaban, se lo dejo al fotogénico, que cogiditos de la mano se podían ir a pasear al paseo fluvial, que a diario esta a tope de gente, ( léase con ironía ), y como no, potenciar el catapum-chim-pum, eso que no falte. Pues nada ya sabéis si esto no queréis lo que tenéis que hacer, las urnas tienen la palabra. " VOTEU, VOTEU, QUE PARDALETS TINDREU ".
Indisnado - 29/11/2021
Veamos, creo que ninguno de ellos utiliza habitualmente el tren como medio de transporte.
Si que se han dado cuenta de que es un nicho de votos importante.
Y lo más divertido, la culpa es enteramente suya.
RENFE, o ADIF, es la propietaria de las concesiones de líneas, y cobra a empresas de autobuses por prestar el servicio.
Con la vista gorda de compromís, Oltra, y otros esta compañía monopolística ha hecho trampa.
Se cargó a la empresa de autobuses Franjen que hacía un buen servicio de carácter regular con la línea Alzira, Algemesí Valencia. Ahora la concesión la explota otra empresa que no da apenas servicio.
La conclusión es que quieren hacerse con los votos para resolver un problema que han creado ellos con su inanición e incompetencia.
Indisnado - 29/11/2021
No vale decir que la culpa es del PP.
Ahora gobiernan ellos. PSOE u Compromís, tanto a nivel regional como nacional.
Son ELLOS los que han generado el problema. Son ellos los que aprobaron los presupuestos el año pasado y los que han aprobado los presupuestos este año.
Son ellos los que deberían inspeccionar y sancionar si lo que dicen es cierto, que se invierte el dinero en el AVE y no en Cercanías.
Pero ¿Qué hacen?. Buscar el voto fácil haciéndose la victima cuando son los culpables de la situación.
alziro - 29/11/2021
Sres. del gobierno municipal, llevan 6 años y pico en el gobierno y no en la oposición, a ver si se enteran de una vez.
Vecino - 29/11/2021
Alziro, si estos, los sociatas y casi todos sus hooligans, cuando gobiernan hacen más oposición a la oposición que cuando están en el gobierno, por criticar son capaces de criticar cuando gobiernan que la oposición están haciendo mal su trabajo en la oposición.
Si es que cuando no se sabe gobernar pasan estas cosas y desde luego que la foto parece de chiste "los gobernantes con pancartas manifestándose" y encima solos, si al menos estuvieran en una manifestación con cientos de ciudadanos encabezándolas tira que te va, pero yo veo las fotos y ya no se si reír o llorar.
Viejo - 30/11/2021
¿Me estoy convirtiendo en el ideólogo de la extrema derecha?
Creo que me lo voy a tener que hacer mirar.

Saludos
Eugenio - 30/11/2021
Estos de Compromis quieren estar en el gobierno, criticando lo que va mal y que depende de su gestión Sería alucinante, si con esta tropa no estuviéramos ya acostumbrados a cualquier cosa
Eugenio - 30/11/2021
Viejo, según lo ven las izquierdas en el poder y sus seguidores, o eres de los suyos o eres de extrema derecha.
Es su aportación a la convivencia, al pluralismo y a la concordia. En fin...
viejo - 30/11/2021
Eugenio la polarización de la política en las redes sociales es un hecho y en ambos sentidos existe el desprecio al que no es de los SUYOS, al que no piensa como TÚ.
Como en esta sociedad no existe la reflexión y solo importa la inmediatez, se funciona por arquetipos, y en función de esos arquetipos se clasifica a la gente política y personalmente. Solo se trata de personas simples que creen en soluciones simples para problemas complejos, y que en su simplicidad caen en manos de todo tipo de extremistas que solo piensan en votos para arañar poder, convirtiéndolos en simples monigotes que funcionan al pulsar el click.
Saludos
Xe que bo - 01/12/2021
No eugeniet que per açi només esteu els "poc trellat" del poble, açi esteu el infeliç benito, el despotisme de viejo, vostè d'extrema burrera com no l'escolanet alziro i la que tan tan tan curta que ni tan sols es de este planeta rosadedeu, i el Juanes que ni amb miracle li ve l'enteniment,
Canteu allò de "el senyor hizo en mi maravillaaasss"
Benito - 01/12/2021
Y el xurret, que no lo quieren ni en el pueblo de sus padres, entra aquí para que alguien le haga caso. ¡Será burro!
Eugenio - 01/12/2021
Xe quin borinot, duele a la vista ver que escribes peor que un niño de guardería.
Analfabeto en cualquier lengua.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

ComentarioAntes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.
*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal
Página optimizada para navegadores Mozilla Firefox, Internet Explorer y una resolución mínima de pantalla 1024 x 768 px.