Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.893 Fotografías: 108.880 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
lunes, 22 de noviembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Mancomunitats i FVMP visiten Badajoz per a conéixer l’oferta dels Centres Integrals de Desenvolupament a municipis i emprenedors

Diego Gómez veu necessària "la solidaritat i el treball compartit entre els pobles i potenciar la comarcalització"


 
._000575

.-000474
 

L’alcalde d’Alzira i vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Diego Gómez, participa esta setmana en una visita a terres extremenyes per a conéixer el funcionament de les Mancomunitats Integrals de Desenvolupament (MID) de la Diputació de Badajoz, una xarxa de centres de referència i de treball en xarxa per a empreses, ciutadans i institucions que es troben distribuïts pels diferents territoris mancomunats de la província de Badajoz amb la finalitat de promoure un model d'organització del desenvolupament socioeconòmic local més eficient, basat en les persones, expliquen.

La Mancomunitat Integral de Zafra ha convidat a la delegació valenciana a fer un intercanvi d’experiències sobre la gestió de les mancomunitats i l’oferta de serveis als municipis, empresaris i emprenedors. Fins allí s’han desplaçat el director general d’Administració Local, Antoni Such, la diputada de Comarcalització i Mancomunitats, Dolors Gimeno, els presidents de les mancomunitats de la Ribera Alta, Txema Peláez, de la Safor, Assumpta Domínguez, de Camp de Túria, Lola Celda, i de la Canal de Navarrés, Carolina Más, el vice-president de la FVMP, Diego Gómez, i el gerent de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Sergi Machí.

Els valencians han visitat diverses experiències de funcionament de les mancomunitats i també han mantingut entrevistes amb la directora general d’Administració local de la Junta d’Extremadura, Inmaculada Bonilla, i amb la consellera d’Agricultura, Desenvolupament rural, Població i Territori, Begoña García, explica l’alcalde d’Alzira.

Gómez considera que esta visita «és una experiència important per a consolidar el treball que s’està fent per part de les mancomunitats», i recorda que «la nostra llei de les mancomunitats està desenrotllant-se, però cal entendre que els ajuntaments cada vegada més necessitem la col·laboració i la solidaritat, i el treball compartit amb altres ajuntaments, i esta és una de les facetes importants en la visió de la comarcalització, tan important per a vertebrar el territori».

Al llarg d’estos dies, els valencians també han mantingut una reunió amb el diputat de Concertació i Participació Territorial de la Diputació de Badajoz, Abel González, i l'alcalde de Zafra i diputat d'Economia, José Carlos Contreras, segons informa la Institució provincial en una nota de premsa. Durant la trobada se'ls ha explicat el projecte MID i la seua gestió, així com l'impuls que suposa per al món rural.

També se'ls ha informat sobre la interrelació amb grups d'acció local, mancomunitats, ajuntaments i empreses. Han pogut conéixer també altres aspectes característics dels MID, com són els espais habilitats per a nous emprenedors, els programes de cursos de formació, les jornades o la relació entre empreses i administració.

Les jornades finalitzen hui amb una reunió amb representants de la Federació Extremenya de Municipis i Províncies «per a compartir experiències relatives al funcionament i la formació dels càrrecs públics».

Ajuntament d’Alzira

 

 

.-000415

._000351
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal