Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 15 de noviembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El Gran Teatre d’Alzira, premi AVETID a la trajectòria en el seu centenari

Els guardons es lliuraran hui dilluns 15 de novembre al Teatre Flumen



.-000166

.-000331

L’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià, AVETID, anunciava ahir els guardonats per a l’any 2021, entre els quals es troba el Gran Teatre d’Alzira l’any del seu 100 aniversari. «Des de l’Ajuntament manifestem la nostra alegria i satisfacció per este reconeixement a l’intens esforç de l’equip de professionals del Departament de Cultura, que treballa per a portar a terme una programació plural oberta, dirigida a tots els públics i de qualitat. El Gran Teatre, totalment renovat, continuarà amb la seua tasca de dinamitzador cultural de la ciutat», ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

A més, la ciutat està doblement d’enhorabona, ja que l’editorial alzirenya Bromera ha estat també guardonada per la seua contribució indispensable a la cultura en la nostra llengua i la important tasca de difusió del teatre en valencià amb la col·lecció «Bromera/Teatre», amb 80 títols, el Micalet Teatre, destinada al públic infantil, o les col·leccions Gran Teatre i la Tarumba Teatre amb reflexions i trajectòries teatrals. Junt amb l’Ajuntament d’Alzira i Bromera, han sigut premiats també PATEA, Asociación de Profesionales de Artes de Calle , Feria de Teatro de Castilla y León-Ciudad Rodrigo, la revista FiestaCultura, Festival Circuit Bucles Dansa, Valentí Piñot Duxans, Maracaibo Teatro, Jose Luis Perez Pont i l’actor Emilio Gutierrez Caba.

Estos premis van nàixer ara fa 25 anys amb l’objectiu de reconéixer la dedicació de persones i entitats al món de les arts escèniques. Enguany han volgut fer valdre la contribució del Gran Teatre d’Alzira, que durant un segle ha aportat riquesa cultural a la societat valenciana. Es tracta, tal com assenyalen des d’AVETID, d’un dels espais escènics amb més solera del territori valencià i un dels primers espais del Circuit Cultural Valencià.

Este guardó arriba en un moment dolç per a l’àmbit cultural a Alzira. A punt d’estrenar la capitalitat cultural i amb la celebració del centenari del Gran Teatre, el premi AVETID reconeix la trajectòria de l’emblemàtic edifici en un doble vessant, segons ha explicat el regidor: d’una banda, la implicació durant les distintes etapes de les diverses corporacions per mantindre en peu i en funcionament el teatre, i de l’altra, una programació cultural potent al llarg dels anys, gràcies al treball que es fa de gestió teatral. Així mateix, Aranda també ha volgut reconéixer el caràcter solidari del Gran Teatre com a escenari de les distintes manifestacions culturals de la ciutadania.

En l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc el dilluns 15 de novembre a les 20 hores al Teatre Flumen, participarà l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, el regidor de Cultura, Alfred Aranda, així com l’equip tècnic del Teatre.

Es farà entrega de les estatuetes dels Premis AVETID, confeccionades per l’artista Jesús Martin Chule i a més comptarà amb les intervencions en directe de Melomans, Alberto Jiménez de Dios, Ezequiel Navarro i Emili Chaqués. 

Ajuntament d’Alzira

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
SocialHomenajes, Premios y Celebraciones

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

juanes - 17/11/2021
Y se celebra su centenario, sin una sola mención para lo que realmente se construyo, solo lo que a un sector le gusta, y quieren promocionar, y para lo único que hay subvenciones, mandan huevos, pero de avestruz que son más gordos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal