Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
martes, 9 de noviembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un informe de la Universitat de València veu necessari eixamplar el barranc i el pont de Xàtiva per tal de reduir el risc d’inundació

Diego Gómez demanarà ajuda a la Delegació de Govern i a la CHX per a ampliar el barranc de la Casella i poder així reduir el risc d’inundació



._000822

._000827

L’Ajuntament d’Alzira sol•licitarà el suport i la implicació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de la Delegació del Govern per a poder implementar les mesures recomanades pels experts de la Universitat Politècnica de València per a solucionar els problemes d’inundabilitat de la ciutat a causa de la escassa capacitat d’evacuació del barranc de la Casella.

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, es va reunir ahir amb el catedràtic d’enginyeria hidràulica i medi ambient, Juan Marco, i l’enginyer de camins, canals i ports, Vicent Bellver, experts de la Universitat Politècnica de València, per a conéixer les primeres conclusions de l’estudi realitzat sobre els factors que ocasionen i propicien l’inundació de la ciutat en època d’intenses pluges. L’Ajuntament va contractar la realització d’este estudi fa ara un any, just després de les inundacions viscudes a la ciutat a novembre de 2020, recorda Gómez, amb la intenció d’esbrinar en profunditat la situació i poder obtindre’n solucions: «Demanàrem informes i estudis en dos vessants; per un costat, la influència dels barrancs de la zona est, el barranc de les Estrelles, Fosc, Gràcia i Maria, el camí l’Arena, en la inundació en la ciutat, i per un altrecostat, també la necessitat de la construcció i la viabilitat dels canals intersectors de la primera fase que ja està desenvolupada i de la segona fase, que començarà breument.Eixa era una primera vessant de l’estudi, i la segona era la necessitat d’obres hidràuliques sobretot en el barranc de la Casella».

D’acord amb l’estudi realitzat, la solució del problema d’inundabilitat d’Alzira passa per millorar el desaigüe del barranc de la Casella: «la necessitat de l’ampliació del barranc de la Casella en la zona del Pont de Xàtiva és bàsica i és clau per a poder protegir la ciutat, sense eixa obra, possiblement, no tindrem solventada definitivament la inundabilitat de la ciutat per a les pròximes dècades», informa l’alcalde. D’altra banda, el treball realitzat pels experts de la UPV ha permés constatar el bon funcionament de les actuacions realitzades i previstes: «S’avala la construcció dels canals intersectors que, tant en la primera com en la segona fase, tenen un efecte positiu en la inundabilitat dels barrancs en la ciutat», afig.

La solució a les inundacions, per tant, precisa d’una intervenció sobre el barranc de la Casella, una idea que no és nova, recorda l’alcalde, però que compta ara amb una major concreció d’acord amb el resultat dels estudis realitzats. «Els experts en el seu informe el que plantegen és que la solució al barranc de la Casella passa per una ampliació abans d’arribar al pont de Xàtiva, en la zona del que ara és el centre comercial de Vilella, l’esquelet que tenim allí», explica Diego Gómez. En este punt, caldria eixamplar el curs del barranc fins als 30 o 35 metres d’amplària«i, després, a partir del pont de Xàtiva, hi hauria que refer eixe pont i fer-lo molt més ample, i donar-li més caiguda al barranc; així com augmentar-ne l’amplària, que ara és de 14 m, a pràcticament fins a 20 metres fins a la confluència amb el barranc de Barxeta». Caldria també, a partir d’eixe punt, «donar-li més caiguda a l’eixida cap al riu», apunta l’alcalde. «Esta obra suposa, evidentment, que hauríem de parlar amb el departament de Carreteres per a eliminar l’accés de la CV-50 a la CV-41, que baixa per a entrar en el pont de Xàtiva en direcció a Carcaixent. S’hauria d’eliminar eixe ramal i construir una redona a l’altre costat, d’accés a la CV-41 en l’eixida per la CV-50».

L’alcalde considera que estes actuacions «caldria començar a dissenyar-les» i espera que la CHX li done «la consideració de màxima importància, i sobretot d’urgència, per a poder solventar les inundacions en la nostra ciutat».

Ajuntament d'Alzira 

 


._000754
._000833

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Viejo - 12/11/2021
Si toda esta tropa que nos ha gobernado en estos últimos 30 años hubiesen empezado por ensanchar el cuello de botella que supone el Pont de Xativa en vez de potenciar que llegue más agua y de forma más rápida al mismo, nos habríamos ahorrado inundaciones, pérdidas y malestar ciudadano.

¡Ufffffffff que tropa!

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal