Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
viernes, 5 de noviembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira acull les III Jornades de l’Aigua de la Ribera amb l’ànim de difondre el debat sobre els usos de l’aigua i la millora de la gestió

La Casa de la Cultura acollirà les ponències de tècnics i experts el 10 i 11 de novembre, i es podrà seguir en línia


._000550 
._000641 

Alzira acollirà els dies 10 i 11 de novembre les III Jornades de l’Aigua a la Ribera, un certamen que organitzen conjuntament l’Ajuntament d’Alzira, Global Omnium, Control de Vertido Industrial (CVI) i Tus Noticias de la Ribera (TNR), i que compta amb el patrocini de la Generalitat Valenciana. Estes jornades se centraran enguany en el debat dels usos de l’aigua en sintonia amb les necessitats actuals: d’una banda, l’aplicació de sistemes, tecnologies i polítiques que possibiliten un ús més sostenible d’este recurs escàs, i d’altra banda, l’aprofitament de l’aigua com a font d’energia i com a recurs per mitjà de la seua reutilització. Temes tots ells «importantíssims», en una «setmana intensa per a Alzira», que acollirà, a més a més, els actes i la cloenda dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira i la Festa de l’Espardenyà Valenciana, com va recordar l’alcalde, Diego Gómez. Ell ha sigut este matí l’encarregat d’obrir la roda de premsa de presentació de les jornades, i ha estat acompanyat per Elías Colom, director de màrqueting de Global Omnium, i José Furió, director general de CVI.

Els temes que es tractaran a les jornades toquen molts aspectes relacionats amb el consum i l’ús de l’aigua. Tècnics de l’Ajuntament d’Alzira explicaran en la sessió inaugural el Pla Municipal d’Actuació davant del risc d’inundació (a càrrec de Sergi Abril, del Departament de Medi Ambient), i la importància dels models matemàtics en l’anàlisi de la xarxa de sanejament i drenatge urbà davant d’inundacions també en el cas d’Alzira (per Xelo Bisbal, del Departament de Serveis Urbans, i per Marta Lloret, del Departament d’Enginyeria de Global Omnium). D’altra banda, Javier Camarasa, enginyer municipal de l’Ajuntament d’Algemesí, parlarà juntament amb Javier Ortega, de Global Omnium, sobre la gestió avançada del clavegueram a esta població el dijous 11 de novembre.

La millora de les aigües residuals per mitjà d’aiguamolls artificials serà el tema del qual parlarà María Peña, tècnica d’Aigües Residuals de Global Omnium, el dimecres a partir de les 11.30 hores. Fede Llorca, d’Interpreta Natura, intervindrà a continuació amb la ponència «Ciutats connectades amb el medi ambient: una proposta de futur». Les noves tecnologies aplicades a la gestió de l’aigua centrarà la xarrada oferida per Mónica Escandell, responsable del Departament d’Equips de Tractament d’Aigües de CVI, que informarà sobre la digitalització per a serveis públics d’aigua.

El dia 11 obrirà les jornades la ponència «Ús d’energies renovables per a l’agricultura i sostenibilitat medi ambiental i econòmica. Cas Alzira», a càrrec de Salvador Iñigo, responsable d'Alzicoop. I, després de l’exposició del cas d’Algemesí, el secretari tècnic del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Llevant, José Carbonell, parlarà sobre l’aprofitament d'aigües per a reg a la Ribera. La responsable de l’empresa Tuawa, Vicky Solter, oferirà la xarrada titulada «Voldràs beure aigua de l'aixeta». I, de nou, Mónica Escandell, de CVI, ara acompanyada de Miguel Ángel Hernández, delegat comercial de zona Centre Est de Lacroix Sofrel, parlaran sobre la digitalització en el cicle integral de l'aigua.

Es tracta d’assumptes de gran rellevància, segons l’alcalde, que ha destacat que les Jornades de l’Aigua recuperen en esta tercera edició la presencialitat, i es podran seguir els actes a la Casa de la Cultura, i seguir-los també a través d’internet per streaming. A hores d’ara ja hi ha 40 persones inscrites, però encara està obert el termini a través de formulari a l’adreça web https://forms.gle/fYoxbVUWeVZPS9NaA.

El director de màrqueting de Global Omnium, Elías Colom, ha agraït el suport de l’Ajuntament d’Alzira i ha indicat que es tracta d’un altaveu per a tècnics, administracions i empreses, i per a fer «una crida a la sostenibilitat i al respecte al medi ambient». Així mateix, indica que estes jornades atrauen principalment els tècnics, però permeten acostar estos debats i coneixements al públic en general i ha instat els participants a «aplicar totes les noves tecnologies i el nostre talent per a fer millorar les xarxes d’aigua de boca i del clavegueram, que ens permeta millorar el medi ambient, ajustar el consum hídric per a no usar una gota més de les necessàries». També José Furió, de CVI, ha insistit en el caràcter obert i accessible de les sessions.

Ajuntament d’Alzira 

 


._000677

._000556

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal