Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
sábado, 6 de noviembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Un negoci de menjar per a emportar és elegit com a millor projecte en la 10ª edició del certamen 'Formaemprén' que impulsa IDEA Alzira

Els participants destaquen l’atracció que suposa la gran oferta de recursos i ajudes que gestiona Idea



.-000006

._000809

La Forqueta ha sigut seleccionat com el millor projecte dels sis presentats ahir en la última sessió del programa «Formaemprén», una iniciativa del Servei de Desenvolupament Econòmic, Treball, Comerç i Projectes Europeus d’Alzira, Idea, que compta ja amb deu edicions. Es tracta d’un negoci de menjar per a emportar que s’implantarà «imminentment» a la ciutat d’Alzira. Dos homes aliens al sector de la restauració, Salvador Castañer i Raúl Ávila, s’han decidit a engegar esta nova línia de negoci després de resultar acomiadats dels seus llocs de treball arran de la pandèmia, una etapa que ha significat per a ells una oportunitat d’atendre a la seua vocació per la cuina i crear-se una via de futur: «Són uns enamorats de la cuina i han sabut transmetre este interès al comitè que ha decidit el guardó», expliquen des d’Idea.

Han comptat amb cinc minuts per a exposar el seu projecte davant del jurat que, entre altres coses, ha valorat la viabilitat de la idea empresarial, la implantació a la ciutat per mitjà d’un local físic, la immediatesa del negoci i la generació d’ocupació, expliquen des de l’agència de desenvolupament municipal. Castañer i Ávila, que no residixen a Alzira, han explicat també que han decidit obrir el seu negoci a la capital de la Ribera Alta atrets pels recursos que la ciutat oferix als nous emprenedors, a través de línies d’ajudes econòmiques,i també per la gran oferta de formació i assessorament. Segons asseguren des d’Idea, esta idea ha sigut repetida diverses vegades al llarg de la sessió de presentació de projectes, cosa que reforça el treball que es realitza des de la Regidoria d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus, que presidix l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez.

Dotze projectes empresarials han participat en esta desena edició de «Formaemprén», un programa que se celebra des de fa cinc anys a raó de dues edicions per cada exercici. De les dotze idees, sols sis han sigut presentades davant del comité encarregat de designar el millor projecte, que està format per representants del Centre Europeu d’Empreses i Innovació de València, l’Associació Empresarial d’Alzira, l’Institut de Formació Professional Luis Suñer i el Departament Idea de l’Ajuntament d’Alzira.

Entre els criteris que tenen en compte a l’hora de decidir el millor projecte està el fet quepropicie la generació de riquesa a la ciutat i que, com en el cas de La Forqueta, oferisca la possibilitat de contractar més gent i, a més a més, dins dels programes de formació per a l’ocupació que té en marxa Idea, com és l’escola de cuina. El premi que rep el guanyador és una targeta de compra per valor de 300 euros per a gastar-la en els comerços alzirenys.

La participació en el programa «Formaemprén» ajuda els emprenedors a preparar els seus projectes, «de manera que una vegada prenguen la decisió de fer realitat la seua idea de negoci, esta siga una decisió com més sòlida millor». Així mateix, el contacte amb els tècnics d’Idea els permet «marcar un full de ruta per a establir l’acompanyament durant la posada en marxa del projecte», afigen.

Ajuntament d'Alzira

 

 
._000821

._000829
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComerciosEmpresas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal