Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
martes, 26 de octubre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira exposa els projectes europeus i programes d’IDEA en unes jornades de la FVMP per a impulsar la innovació en les entitats locals

L’acte es complementarà amb formació per als regidors sobre “Creativitat i talent per a generar valor públic”


._000839

.-000166

L’alcalde d’Alzira i Vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Diego Gómez, inaugura hui les jornades del Programa d’Innovació Municipal organitzades per la Federació al Districte Digital d’Alacant. Es tracta d’un encontre de personal dels ajuntaments (càrrecs electes i personal tècnic) que té com a objectiu impulsar polítiques d'innovació dins de les entitats locals de tot el territori valencià. Este programa es desenvolupa en col·laboració amb la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. Este matí ha tingut lloc la conferència inaugural, «Terra Innovadora», en la qual es poden identificar els principis fonamentals de la innovació en l'àmbit municipal amb diferents experiències de diferents territoris. Gómez, ha acudit a estes jornades amb Carmen Herrero, directora de la Iniciativa pel Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea, per a exposar en l’encontre sobre els programes europeus que s’implementen a Alzira «i sobre la innovació que suposa el voluntariat i els plans que desenvolupem des d’Idea», ha informat l’alcalde.

Segons Diego Gómez, «el que es pretén és ajudar als nostres ajuntaments a què milloren les polítiques d’innovació, i compartir experiències per posar de manifest la importància que tenen les ciutats intel·ligents, la compra pública d’innovació, i els fons europeus i el turisme». Les jornades serviran també «per a donar pautes als municipis, ja que després de la pandèmia, el repte de la innovació és molt major: les noves tecnologies de l’agència urbana, complir els objectius de desenvolupament sostenible per a 2030, etc. I, aleshores, estes jornades intenten ajudar a seguir amb la innovació i poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania. És a dir, seguir amb el treball d’innovació, digitalització i modernització de l’administració local».

Alacant acull durant dos dies esta trobada, que posteriorment, el 28 d'octubre, s’inaugurarà a València.

Les jornades desenvoluparan diversos temes que van des de la importància de la innovació en les institucions supramunicipals, on els tres diputats encarregats de gestionar esta matèria participaran en les tres diputacions provincials i també la directora general d'Innovació, Sònia Tirado; fins a temes com a agendes compartides, la importància de les ciutats intel·ligents, la contractació pública d'innovació, innovació i fons europeus i turisme o l'avaluació de la innovació.

Estan dirigides tant als funcionaris electes com a tot el personal al servei de l'administració local i en elles participarà professorat de les universitats públiques valencianes, i es mostraran exemples de bones pràctiques en matèria d'innovació en diferents ajuntaments valencians, representants de les tres diputacions provincials o representants de les xarxes INNPULSO i RECI.

«Estes jornades ajudaran els nostres ajuntaments a millorar les polítiques d'innovació a través d'un programa que ens donarà les eines necessàries per a aconseguir solucions innovadores en el desenvolupament de les nostres polítiques municipals. Una oportunitat per a desenvolupar projectes de manera col·laborativa, tenint la innovació com a actitud fonamental», ha afegit Gómez.

A més de la jornada «Terra Innovadora», este programa posat en marxa per la FVMP i el Ministeri d'Innovació desenvoluparà formació específica per a regidors amb el títol «Creativitat i talent al servei de generar valor públic». Tota la informació de les jornades es pot trobar en la web: https://pim.fvmp.es/

Ajuntament d’Alzira 

 

           
 ._000568                                      .-000130             

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal