Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
jueves, 21 de octubre de 2021
Clic en la foto para ampliar

Foto de archivo: Engin (libre de derechos)
Ver imágenes de esta noticia
1

 CC. OO. denuncia les deficients condicions de la sala de descans del personal de la UVI de l’Hospital de la Ribera

“No complix la normativa i estan sense ventilació directa i llum natural”


 

._000594

._000712

El personal de la Unitat de Vigilància Intensiva ha patit durant aquests anys les deficients condicions d'una sala de descans que no complia les condicions mínimes segons la normativa laboral al respecte.

L'empresa Ribera Salut va construir un hospital menut, que va repercutir en què els ciutadans del departament de la Ribera tingueren la ràtio de llits hospitalaris més baix de tota Espanya, però també vas afectar a les condicions laborals dels treballadors, una de les deficiències van ser les sales de descans de la majoria dels serveis, entre elles la de l'UVI.

Situació que es va agreujar després de la reversió amb l'augment de personal, ja que per motius organitzatius es realitzen jornades de 12 hores, de manera que aquestes sales també són menjadors de personal, CCOO des del principi va detectar aquest problema de salut laboral i va demanar una avaluació de riscos laborals, al temps que demandava a la direcció una solució a les deficiències estructurals de l'hospital, entre elles la falta de llits, l'ampliació de determinats serveis, i les sales de descans i vestuaris de personal. Amb l'arribada de la pandèmia aquestes deficiències estructurals es van fer encara més evidents i van dificultar el que el personal pogués realitzar el seu treball en  les condicions més segures possible,

A l´UVI, es va ampliar encara més la presència de personal per poder atendre els pacients COVID, el que unit al fet que la sala de descans és menuda i sense ventilació directa, va fer que per mantenir les distàncies, el personal per poder descansar o menjar hagués de recórrer a llocs com les escales, passadissos i despatxos.

La direcció es va comprometre a realitzar les reformes necessàries perquè aquestes zones de descans compliren la normativa laboral, per això des de CCOO no entenem que en el projecte de reforma de l'UVI que la direcció ha presentat als treballadors , la sala de descans es torne voler posar en un lloc interior, sense ventilació directa i sense llum natural.

Des de CCOO volem mostrar el nostre rebuig a aquest projecte i el nostre suport al personal de l'UVI en les seues justes reivindicacions de disposar d'una sala de descans i menjador digna i segura.

Des de CCOO exigim que es revise el projecte presentat i que es canvie la ubicació prevista de la sala de descans, ja que en aquesta reforma, no se soluciona el problema de salut laboral que ve arrossegant-se durant aquests anys, al contrari, s'agreuja ja que no s'ha tingut en compte part de la normativa ni les recomanacions que haurien de complir-se perquè aquesta nova sala siga una veritable zona de descans i desconnexió, amb la finalitat de la recuperació física i psíquica del personal durant la jornada laboral.

Secció Sindical de CCOO del personal estatutari i laboral a l’Hospital de la Ribera

 
 

._000765


._000828

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Alfonso - 23/10/2021
Tu comentario no cumple las normas de uso de esta web.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal