Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
martes, 12 de octubre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira convida a la població a passejos saludables acompanyats i dinamitzats per equips d’infermers i agents socials

El 19 d’octubre comença una nova edició del programa "Alzira camina" que partirà des dels centres de salut


._000581
.-000132

L’Ajuntament d’Alzira engega una nova edició d’«Alzira camina», un programa del qual ja se n’han fet dues edicions i que promou la vida activa entre els veïns i les veïnes de totes les edats. Les àrees de Serveis Socials i Innovació social, Sanitat i Esports de l’Ajuntament d’Alzirasón les promotores d’esta activitat, una iniciativa organitzada pel Departament de Salut de la Ribera a tota la comarca i que compta amb la implicació del Centre de Participació Ciutadana i de l’equip d’infermeria dels dos centres de salut de la localitat. Precisament, els centres de salut Alzira I i Alzira II són el punt d’encontre des d’on partirà la caminada diària, a partir del pròxim 19 d’octubre.

«Caminar és un exercici que pot ser realitzat per la major part de la població. A més, si ho practiquem diàriament, ens pot reportar grans beneficis per a la nostra salut», indica la regidora de Salut, Gemma Alós. «Alzira camina» és un programa obert a tota la població que suposa un acompanyament per a la gent que vol practicar una activitat esportiva lleu com és la marxa urbana. A les 9,15 hores, des de cada centre de salut, les persones participants aniran fins a la plaça Major, on començaran l’activitat fent una sessió d’escalfament assistida per personal de l’equip d’infermeria dels propis centres de salut. Una vegada fets els estiraments, donarà inici la passejada fins a la Ciutat Esportiva Jorge Martínez Aspar, on està previst aprofitar-ne les pistes per a fer un circuit de marxa i l’espai per a realitzar exercicis variats: «De tant en tant, hi haurà activitats extraordinàries dirigides per monitors especialitzats», explica Alós. Una vegada acabat l’exercici, es tornarà fins a la plaça Major. En tot moment, els caminants comptaran amb la companyia d’un grup d’infermers i d’altres agents socials.

Per a participar en «Alzira camina» cal inscriure’s. Hi haurà fulls d’inscripció als punts d’informació ubicats als centres de salut, a l’Ajuntament (Departament de Sanitat), al Centre de Participació Ciutadana i a l’edifici de La Clau. Una vegada emplenat el full d’inscripció l’hauran de presentar al seu centre de salut. «Si són gent major, el seu metge de capçalera els farà una revisió per a comprovar que el seu estat de salut els permet realitzar l’activitat», explica la regidora. D’altra banda, també pot ser que els mateixos metges aconsellen als seus pacients participar en el programa de vida saludable, afig.

Els assistents comptaran amb una samarreta distintiva del programa i se’ls lliurarà també una motxilla per a portar dins aigua i altres efectes personals. Per a poder participar-hi cal estar vacunat amb la pauta completa i no presentar símptomes sospitosos. La caminada es farà amb mascareta i no es podrà menjar durant l’activitat.

Els beneficis que reporta esta activitat física a la població són diversos: «com la millora de l'equilibri, la força i la mobilitat, el control del pes corporal, la millora de l'estat d'ànim, l’augment de les defenses de l'organisme o el control dels nivells de tensió arterial, colesterol i glucosa». També ajuda a «augmentar el rendiment intel•lectual, millora la qualitat de la son, propicia el manteniment de l'autonomia i de les relacions socials i s'envellix més tard i amb major qualitat de vida», indiquen des de l’Àrea de Salut municipal.

Ajuntament d'Alzira

 

 
._000520  
._000600
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialActividadesSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal