Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
jueves, 30 de septiembre de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Invertir en la sanitat pública és millorar la vida de la ciutadania
Opinió: Àngels López García-Antón, delegada de Personal de CC. OO.

També és necessari un augment de plantilla i un reconeixement del treball tan dur realitzat pel personal d’admissió dels centres sanitaris


._000591

._000587

Ara que estan negociant-se els pressupostos de la Generalitat Valenciana i els de l’estat, és important saber quins són els objectius i a quines partides es va a destinar cada Euro que paguem en impostos.

Per a CCOO és molt important que les partides que es dediquen al Ministeri de Sanitat i a la Conselleria de Sanitat es valore la necessitat de canviar el concepte de despesa per inversió. Si invertim en Salut no tindrem que gastar en malaltia.

La crisi econòmica de 2008 va ser utilitzada per a retallar i desmantellar la Sanitat Pública a canvi d’afavorir les privatitzacions i els segurs privats. CCOO ha defensat sempre la gestió directa de la Sanitat Pública, participant en les Plataformes en Defensa de la Sanitat Pública i en totes les mobilitzacions per aconseguir-ho. Fruit d’esta lluita ha sigut la reversió de la gestió privatitzada del Departament de La Ribera i que en l’actualitat torne a estar en funcionament la Borsa de Treball, que la plantilla d’este departament sanitari haja augmentat en quasi 1.000 persones com a estatutaris, i que el personal laboral a extingir tinguen millors condicions laborals que quan treballaven per a l’empresa privada.

Esta crisi sanitària que estem vivint, ha ficat en evidència la importància de disposar d’una Sanitat Pública robusta i de qualitat que ajude a millorar la vida de les persones i siga capaç d’afrontar tots els reptes que tenim per davant.

CCOO reclama que s’augmenten les quanties dedicades a Sanitat per a poder tindre una Sanitat Pública que atenga les necessitats reals de la població i preste l’atenció a les persones en les millors condicions.

Per a cobrir estes necessitats, fa falta augmentar la plantilla de forma estructural. Els reforços que s’han contractat durant la pandèmia estan cobrint les carències d’una plantilla que ha arribat a posar en perill la protecció de la salut de les persones. Per això, CCOO demana que es realitze un estudi exhaustiu de la plantilla imprescindible per a dotar els serveis dels recursos humans necessaris. Caldrà, no sols mantenir tots els reforços COVID-19, sinó ampliar tot el personal que siga menester.

A l´Hospital de la Ribera, la pandèmia ha deixat al descobert les deficiències estructurals i de personal que este sindicat ja ha denunciat durant la gestió privada i ara en estos 3 anys des de la reversió. Este hospital necessita inversions urgents per a poder donar solució a les carències estructurals, ja que es un hospital menut per a la població que te que atendre, inversions a les que es va comprometre el Consell quan la reversió i que no es poden retardar més en el temps, serveis com l´Hospital de Dia, la planta de Psiquiatria, Hemodiàlisis, laboratori, etc. continuen sense les reformes necessàries ni esta en marxa el nou edifici on es tenien que traslladar part d´aquestos serveis. Per altre costat les carències de personal continuen sense estar resoltes del tot, i així ens trobem en situacions inacceptables com que continue una sola TCAE en una planta d’Hospitalització per a més de 25 pacients, creguem que es pot prestar una atenció de qualitat en estes condicions?

Millorar i potenciar l’Atenció Primària i la Salut Pública és urgent i vital. Estos 2 pilars en els que es sustenta la Sanitat Pública han d’estar en el centre de l’Atenció Sanitària, reforçant la plantilla, millorant les instal·lacions i facilitant més recursos materials per a dedicar-nos a realitzar Salut Comunitària, a fer activitats educatives, preventives i de promoció de la salut, que afavorisca el benestar de les persones i disminueixquen els ingressos hospitalaris. És inacceptable que al Personal de Salut Pública no se li reconega tot l’excés de jornada realitzat durant la pandèmia i no se li vulguen pagar les hores extra.

També és necessari un augment de plantilla i un reconeixement del treball tan dur realitzat pel Personal d’Admissió dels Centres Sanitaris, ja que són el primer contacte de la ciutadania amb els serveis sanitaris. Este reconeixement passa per dedicar més pressupost sanitari a ampliar la plantilla del Personal Aux Administratiu i realitzar una requalificació professional per a reconvertir les places en Administratives, que són les funcions que realment fan en l’actualitat i sense passar per un procés selectiu. És incomprensible que persones que porten més de 20 anys treballant en l’Administració Sanitària, no tinguen l’opció a progressar en el seu lloc de treball, amb la paradoxa de realitzar funcions superiors a la seua categoria, que no són reconegudes pels responsables sanitaris.

CCOO considera que totes estes actuacions i moltes altres han d’estar damunt de la taula en la negociació dels Pressupostos Estatals i Autonòmics, amb una aposta clara i valenta per invertir en infraestructures, professionals i en els materials necessaris per a MILLORAR LA VIDA DE LES PERSONES.     

Àngels López García-Antón | Delegada de Personal de CC. OO.

 

._000722

._000755
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Opinión
SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

jomateix - 30/09/2021
L'Hospital de La Ribera necessita un notable inversió per ampliar-ho i actualitzar algunes seccions. La comarca a la qual abasteix té una densitat poblacional molt elevada.
Luis - 30/09/2021
También si los trabajadores de los centros de salud no fueran tan prepotentes y trabajaran igual como trabajamos todos, también funcionaria mucho mejor, o si fueran trabajadores de una empresa privada, no actuarían como suelen actuar la mayoría de trabajadores de los centros de salud no actuarían con tanta soberbia. solo les faltaba la excusa de la pandemia para funcionar mal no, mucho peor. Parecen centros de salud del tercer mundo, si habrán excepciones pero son muy pocos, los puedes contar con los dedos de una mano, resumiendo te tratan como si fueras una mierda, sobre todo los recepcionistas.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal