Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
domingo, 1 de agosto de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Caixa Popular entrega les ajudes per la igualtat al Jardí Botànic de València amb Sole Giménez

La Fundació Dasyc, la Fundació Nova Feina i Fundación Salud y Comunidad, han sigut les tres organitzacions finalistes



.-000006

Caixa Popular ha celebrat l’acte d’entrega de la 1a convocatòria d’Ajudes per la Igualtat a l’Umbracle del Jardí Botànic de la Universitat València, on la periodista valenciana Mariola Cubells va conduir l’esdeveniment i la cantant Sole Giménez, ambaixadora de la Targeta Dona de Caixa Popular, va oferir un concert íntim.
L’entitat financera valenciana va posar en marxa per primera vegada la convocatòria d’Ajudes a la Igualtat el 8 de març passat. Una convocatòria amb un fons de 10.000€ que contribuirà a empoderar les dones i a construir una societat més justa i en igualtat.
Durant l’acte, les associacions promotores dels 3 projectes finalistes explicaren el seu treball i la destinació de l’ajuda, a més de contar alguns dels testimonis de persones que han aconseguit millorar la seua vida gràcies al suport de les seues organitzacions.
El Programa IMMA de la Fundación Salud y Comunidad és el projecte guanyador, premiat amb 6.000€, per a acompanyar dones que pateixen explotació sexual, facilitant processos d’increment de l’autonomia i de les oportunitats d’eixir de la situació. Belén Sánchez, directora de Programas de Inclusión de la fundació, va destacar la importància del seu treball: “l’objectiu és acompanyar, però també conscienciar que en les nostres ciutats i pobles tenim dones que son víctimes d’explotació sexual i els seus drets son vulnerats davant dels nostres ulls”.
El segon projecte finalista, que ha obtingut 3.000€, és el Programa Dona Impuls de la Fundació Nova Feina, que busca millorar l’ocupabilitat de dones víctimes de violència de gènere o en situació de vulnerabilitat. Ana Tórtola, directora de l’organització, va agrair a Caixa Popular l’aportació perquè “a través d'aquest premi donem visibilitat al coratge i la valentia de totes i cadascuna d'aquestes dones, que s'enfronten a l'agressió i a si mateixes amb l'objectiu de ser les úniques propietàries de la seua vida”.
Per últim, el tercer finalista ha rebut 1.000€ i és el Programa JUNTAS+ de la Fundació Dasyc de la Comunitat Valenciana, que posa a l’abast de dones en risc o situació d’exclusió social formació que els garantisca un ensenyament de qualitat i gratuït. La directora de la fundació, Isabel Pérez-Cea, va mostrar el seu agraïment a Caixa Popular “per posar en marxa i concedir les ajudes a la igualtat que fan possible que entitats menudes puguem seguir avant amb els nostres projectes d'acció social”.
El fons de l’ajuda s’ha constituït gràcies a la recaptació de la Targeta Dona de Caixa Popular, la primera targeta bancària que promou la igualtat de gènere i que destina un 0,7 per cent dels beneficis obtinguts per fer-la servir a projectes socials que fomenten la igualtat entre les persones.



Caixa Popular vol ser l’entitat preferida per les dones

La iniciativa de la convocatòria d’ajudes forma part del projecte Caixa Popular Dona, que comprén diferents accions per a promoure la igualtat entre les persones, un dels valors de l’entitat des que es va crear l’any 1977. La principal entitat financera valenciana segueix un model de banca social, solidària i de proximitat amb una cultura que promou la igualtat des de l’àmbit intern. En Caixa Popular un 57% de la plantilla són dones.
En el seu compromís per la igualtat, Caixa Popular ha llançat altres iniciatives, com la col·laboració amb la Fundació Novaterra, amb un projecte d’autotreball per a dones amb pocs recursos, i també diferents seminaris web per fomentar la sensibilització i l’educació en igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.
A més, ha creat el projecte ‘Dona la veu’, una sèrie d’esdeveniments en formats de conversa conduïts per la presentadora Mariola Cubells, en què Caixa Popular dona la paraula a convidats que han desenvolupat un paper rellevant en el terreny de la igualtat i la dona. Les converses versen sobre diverses temàtiques al voltant de disciplines com puguen ser la música, el periodisme o el cinema.

Caixa Popular 

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Noticias ComercialesProductos, reseñas...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal