Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
lunes, 21 de junio de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 ‘Esperem que els pressupostos de l’any vinent contemplen les partides necessàries per dur a cap l’ampliació del barranc de La Casella’

La Federació d’Associacions de Veïns d’Alzira proposa que els 626.649 euros sobrants de l'adjudicació de l’estudi d'alternatives per a la reducció del rics d'inundacions es consignen a expropiacions de terrenys per l'ampliació del barranc


._000619

El mes de juny és, a totes les Administracions, el més de preparar els pressupostos. En tornar de les vacances estivals, les diferents Regiduries, Conselleries o Ministeris, han de tindre definit que esperen de l’any següent per tal de presentar-ho als respectius Governs Local, Autonòmic o Estatal.

Després de l’acord unànim del Ple Extraordinari demanant al Presidente del Reino de España, que d’entre les obres previstes per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, prioritze la construcció de l’ampliació del Barranc de La Casella i dels compromisos anunciats tant pel President de la CHX com per la Delegada del Gobierno del Reino de España, de prioritzar la solució a les inundacions que ens castiguen, esperem que els pressupostos de l’any vinent contemplen les partides necessàries per dur a cap l’ampliació.

Com que les competències per a incloure la partida per l’ampliació del barranc de La Casella estan en mans de la Ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, la FaavvAlzira, ha demanat a la Delegada del Gobierno del Reino de España, que ens gestione una entrevista amb la ministra Teresa Ribera i amb el Secretari d’Estat, per tal de que l’Alcalde i la FaavvAlzira, li traslladen l’acord unànim del Ple Extraordinari, amb la intenció de que les obres puguen efectuar-se en la present legislatura.

El lloc més estret de l’actual barranc de La Casella és el pont de Xàtiva. Per tal d’alliberar l’espai suficient per l’ampliació és precís comptar amb la complicitat de la Generalitat Valenciana que hauria de modificar el traçat dels carrils d’acceleració i deceleració des de la CV-41, Xàtiva, a la CV-50, Tavernes.

La FaavvAlzira ha demanat una entrvista amb Arcadi España, Conseller de Polícia Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana. 

A la tardor, tornaran les pluges i amb elles, augmentarà el nostre risc d’inndació. La tranquilitat de que els pressupostos PGE i GVA contemplen les partides que ficaran la solució, ajudarà a superar els mesos que tornarem a estar pendents del cel. Esperem que siguen els últims i que no tingam que recordar-los-ho a les autoritats.     

A continuació compartim l’argumentari emprat per tal de que qualsevol alzirenc, siga quin siga el càrrec que sostente, presione als seus representants polítics tant a nivell local, autonòmic i estatal, per tal de que la Ministra ens reba i consigne als PGE la partida escaient per l’ampliació del barranc de La Casella des de la confluència amb l’Estret fins al Xúquer.

 - L'article primer de la Directiva Europea de l'Aigua determina que es prioritzaran els projectes en funció d'evitar els danys per inundacions. Com que al barri de Les Basses d'Alzira es produeixen inundacions de freqüència bianual perquè els cabdals del barranc de La Casella impossibiliten desaiguar els col·lectors i el Canal Interceptor, urgeix acometre l'ampliació per a que les inundacions no es repetisquen.  

 - L'actuació al Barranc de La Casella ha estat estudiada i valorada en el

1)   Pla Hidrològic del Xúquer 2009-2015 i PHX 2015-2021, 

2) "Projecte de condicionament del riu Xúquer entre Carcaixent i l'Ap7"

3) "Pla Global front a inundacions a La Ribera del Xúquer. Línies d'actuació" CHX octubre 1999

 -Que aquest darrer document incloïa uns compromisos d'actuacions i l'Ajuntament d'Alzira es comprometé en executar la “Millora de la xarxa de drenatge a l’entorn urbà d’Alzira, d’iniciativa local i col·labora COPUT”.

Aquesta actuació s'ha materialitzat amb l'execució del "Canal interceptor per la millora del drenatge urbà de la zona de Les Basses" que desaigua, mitjançant unes comportes amb flotadors, al llit del Barranc de La Casella, i necessita uns cabdals baixos per poder evacuar. Per lo que cal que l'Administració Estatal, acometa l'esmentada actuació d'ampliació i canalització del barranc de La Casella compromesa en 1999 i contemplada als successius PHX per tal de que el canal interceptor puga desaiguar.

- Atenent que el MITECO ha adjudicat per 822.679€ l'"Estudi d'alternatives per a la reducció del rics d'inundacions a La Ribera del Xúquer" per al què s'havien pressupostat 1.449.328,47€,

 - atenent que el President de la CHX, per escapar a les seues competències, no ens pogué informar sobre la data prevista d'execució de les obres ni la procedència dels fons amb els què es finançarà,

- atenent que els ciutadans d'Alzira, arrastren 40 anys d'inundacions i vint d'ajornamens del termini d'execucio de l'esmentada obra per successius canvis al Gobierno del Reino de España, la FaavvAlzira considera que la confluència dels Governs progressistes a l'Ajuntament d'Alzira, la Generalitat Valenciana i el Reino de España, és una oportunitat que no podem desaprofitar, i per això volem proposar-li als responsables del MITECO, que consignen partides pressupostàries per a l'ampliació del barranc de La Casella des de la confluència amb el barranc de L'Estret, a la tancà de Sant Antoni fins a la desembocadura al riu Xúquer, actuació que fou proposada per l'enginyer Xavier Machí, al debat organitzat per aquesta FaavvAlzira amb tots els candidats a l'alcaldia abans de la campanya de les darreres eleccions municipals i que fou assumida per tots els partits polítics.

En prova de que els actuals responsables del MITECO prioritzen efectuar-la, proposem que els 626.649€ sobrants de l'adjudicació de l'"Estudi d'alternatives per a la reducció del rics d'inundacions a La Ribera del Xúquer" ja inclòs als pressupostos del 2021, es consignen, mitjançant la modificació de pressupostos escaient, a expropiacions de terrenys per l'ampliació del barranc de la Casella tram final compartit amb el Barxeta ja que ambdós competeixen i impedeixen les entregues al Xúquer.

Atenent que els ciutadans d'Alzira, arrastren 40 anys d'inundacions i vint d'ajornamens del termini d'execucio de l'esmentada obra per successius canvis al Gobierno del Reino de España, la FaavvAlzira considera que la confluència dels Governs progressistes a l'Ajuntament d'Alzira, la Generalitat Valenciana i el Reino de España, és una oportunitat que no podem desaprofitar, i per això volem proposar-li als responsables del MITECO, que consignen partides pressupostàries per a l'ampliació del barranc de La Casella des de la confluència amb el barranc de L'Estret, a la tancà de Sant Antoni fins a la desembocadura al riu Xúquer, actuació que fou proposada per l'enginyer Xavier Machí, al debat organitzat per aquesta FaavvAlzira amb tots els candidats a l'alcaldia abans de la campanya de les darreres eleccions municipals i que fou assumida per tots els partits polítics.

En prova de que els actuals responsables del MITECO prioritzen efectuar l'actuació descrita,

PROPOSEM que els 626.649€ sobrants de l'adjudicació de lEstudi d'alternatives per a la reducció del rics d'inundacions a La Ribera del Xúquer" ja inclòs als pressupostos del 2021, es consignen, mitjançant la modificació de pressupostos escaient, a expropiacions de terrenys per l'ampliació del barranc de la Casella tram final compartit amb el Barxeta ja que ambdós competeixen i impedeixen les entregues al Xúquer.Ajudarà a superar els mesos de tardor.

FaavvAlzira

 


._000723


._000743

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneral
Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal