Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 7 de junio de 2021
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 Finalitza la segona fase de condicionament de la zona enjardinada de la Gran Via de la Comunitat Valenciana

S’ha optat per la realització d’una composició vegetativa amb l’objectiu de conjugar colors, formes i aromes combinant cactus, amb plantes i arbustos de caràcter mediterrani


._000758
 .-000143

La Gran Via de la Comunitat Valenciana és una de les principals vies de Tulell, zona d’expansió urbanística a Alzira.

Es tracta d’una avinguda amb zona enjardinada central que en l’actualitat, i per fases, està sent objecte de condicionament. Des de la Regidoria de Serveis Urbans s’ha optat, en esta segona fase, per revertir les zones de gespa natural en xerojardins, zones enjardinades cultivades amb plantes d’alt valor ornamental i baix consum d’aigua.

«Iniciàrem, fa un mesos, l’eliminació de la gespa natural de les rotondes per la gran quantitat d’aigua utilitzada per al seu bon manteniment, i vam optar, en uns casos, per altres tipus de plantes que necessiten menys aigua o per gespa artificial, amb el consegüent estalvi d’aigua que això comporta, i seguint eixa línia anem, a poc a poc, revertint les diverses zones verdes urbanes en espais amb menys consum hídric i amb un adequat impacte visual», segons Fernando Pascual, regidor de Serveis Urbans.

Pel que respecta a la segona fase de condicionament de la Gran Via de la Comunitat Valenciana, s’ha optat per la realització d’una composició vegetativa amb l’objectiu de conjugar colors, formes i aromes, combinant cactus, amb plantes i arbustos de caràcter mediterrani, com ara: gal·landa, tulbhagia, espart, ginebre reptant, i sempreverd reptant. El fet de combinar diverses espècies vegetatives fa menys vulnerable els atacs de plagues i malalties.

«Hem delimitat els diversos espais amb travesses de fusta i colors de graves diferents en funció de la necessitat d’aigua, cosa que s’aprofita com a element decoratiu donant un nou aspecte a l’entramat urbà»

La xerojardineria es basa en la planificació i els dissenys adequats, estudiant el clima i la disponibilitat d’aigua per al reg.

A més, l’analítica del sòl aporta dades interessants a l’hora d’escollir les plantes que preferiblement han de ser autòctones i amb baixa necessitat hídrica. L’ús del sistema de reg per degoteig aprofita al màxim l’aigua sense cap desaprofitament.

La primera fase va consistir en la col·locació de gespa artificial i unes grans jardineres amb arbres que combina perfectament amb la zona de xerojardí de la segona fase. En successives intervencions, es continuarà condicionant les zones enjardinades que encara resten en este tram urbà.

Ajuntament d’Alzira

 

 

 

 

 

._000590VD 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal