La Coordinadora Valenciana en Defensa del Sistema Public de Pensions ha convocat una manifestació que eixirà des de la plaça de Sant Agustí, a les 11:30 hores
DEMA DISSABTE , 29 de maig, ACUDIM a VALENCIA després de més d'un any sense poder-se manifestar alli a causa de la COVID-19, el Moviment Pensionista recorrerà els carrers de ciutats arreu de TOT L'ESTAT ESPANYOL , i a VALENCIA, la Coordinadora Valenciana en Defensa del Sistema Public de Pensions , ha convocat una manifestació que eixirà des de la plaça de Sant Agustí a les 11.30h.
El 2018, el Moviment Pensionista va iniciar les concentracions a les places de nombroses ciutats, exhaust dels anys duríssims de la crisis financera iniciada el 2008, que havia culminat amb les dues reformes de les pensions:
La del 2011 del PSOE: La llei de modernització del sistema de la Seguretat Social, pactada amb UGT, CCOO, la CEOE i CEPYME, (El País, 21.07.2011). Ironia del nom, ja que suposà l'endarreriment de l'edat de jubilació fins als 67 anys i l'ampliació del període de còmput de 15 a 25 anys.
La reforma de 2013 del PP va suposar el primer pas per devaluar les pensions, ja que la fórmula d'actualització d'aquestes que, fins aleshores, era segons IPC, passava al 0,25%. A més, s'incloïa el factor de sostenibilitat (introduït en la reforma de 2011), que consisteix en una nova fórmula de càlcul de les pensions que té en compte l'esperança de vida; així, la pensió que correspondria cobrar, lligada a l'esperança de vida, (tenint en compte que segons les prediccions, aquesta augmenta), el resultat serà una quantia menor; a més l'esperança de vida revisable cada 5 anys. De moment, el factor de sostenibilitat, que havia d'haver entrat en vigor el 2019, s'ha paralitzat gràcies a la pressió del Moviment pensionista.
Davant d'aquest panorama, el Moviment pensionista no només va començar a eixir al carrer i a les places per reivindicar unes pensions dignes actuals, sinó sobretot pensant en les futures pensions. Per aconseguir-ho, cal la derogació de les dues reformes de les pensions. S'ha d'eliminar la bretxa de gènere de les pensions, augmentar la pensió de viudetat (la major part d'aquestes pensions, cobrades per les dones, estan per davall del llindar de la pobresa) i el Pacte de Toledo no va en aquesta direcció, per això el Moviment pensionista diu NO al Pacte de Toledo.
A més, els canvis que es pretenen introduir, com per exemple el Pla privat de Pensions d'empresa, a través dels convenis col·lectius, reduirà de forma substancial la quantia de la pensió pública, un desmantellament encobert del nostre Sistema Públic de Pensions, solidari i intergeneracional. El Moviment pensionista no pot acceptar la desintegració del Sistema Públic de Pensions, perquè suposa la pèrdua dels drets aconseguits pels quals ha lluitat, a més d'un menyspreu a l'article 50 de la Constitució espanyola, Títol 1, que dictamina «els poders públics garantiran mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans de la tercera edat».
Una altra raó per donar suport al Moviment pensionista és la reivindicació d'una AUDITORIA dels COMPTES de la caixa de la SEGURITAT SOCIAL. Si bé el Tribunal de Comptes reconeix un deute de 200.000 milions d'euros de despeses impròpies carregades a aquesta Caixa, s'estima que pot arribar a 500.000 milions (infolibre, 12.08.2020). Alhora que la famosa «Guardiola» es buidava creixia la mentida de la insostenibilitat de les pensions, una manera fàcil de convèncer l'opinió pública, va consistir a recórrer a préstecs d'Hisenda per al pagament de les pagues extres.
Sobren raons per convocar aquesta manifestació i per demanar a les persones pensionistes, treballadores, estudiants i joves, que s'unisquen a la manifestació aquest dissabte, perquè no és un tòpic que «la unió fa la força» . Perque com diu el nostre lema :
GOVERNE QUE GOVERNE , LES PENSIONS i ELS NOSTRES DRETS ES DEFENSEN.
UNIÓ PER LES PENSIONS
Añadir un comentario