Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
viernes, 28 de mayo de 2021
Clic en la foto para ampliar

Foto: Ajuntament d'Alzira
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’alcalde d’Alzira busca al Ministeri de Cultura la revalorització del nostre patrimoni

Amb l'objectiu de buscar ajudes per al Monestir de La Murta, La Vila, Les Muralles i la Casa Reial del Rei En Jaume I



._000793

._000795

Ahir es van reunir l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, amb el Secretari General de Cultura l’Excm. Javier García Fernández a la seu del Ministeri de Cultura a Madrid. Els objectius d’esta visita se centraven en obrir camins de suport i d’ajuda mitjançant el mecenatge, els fons europeus o les col•laboracions públiques i privades. I també encetar el contacte a nivell estatal per a la posada en valor del nostre patrimoni.

En esta primera trobada l’alcalde ha exposat les necessitats en matèria de patrimoni que té el nostre municipi i les intervencions urgents que son necessàries per tal de protegir el nostre valuós patrimoni. “Hem acudit al ministeri per tal de buscar nous camins i formes de salvaguardar els nostres espais i monuments d’incalculable valor com és el cas de la torre de la Murta, la Vila amb la Casa del Rei o les Muralles. Cal estudiar totes les possibilitats i comptem amb el que des del ministeri ens aconsellen per a donar curs a estes actuacions” ha explicat Diego Gómez, alcalde d’Alzira.

Per la seua banda el Secretari General de Cultura s’ha compromés a donar una resposta adequada per a cadascun dels casos que li han fet arribar, i ha facilitat la manera per a poder adreçar-se als organismes més adients per a cada actuació.

L’alcalde agreix que des de la secretaria s’haja donat curs a les peticions alzirenyes i ha assegurat que estes gestions amb l’administració estatal tindran continuïtat per tal d’aconseguir respostes a estes necessitats.

 
Actuacions

- Monestir de “La Murta”: Rehabilitació de la “Torre dels Coloms”.

- La Vila:
 -Les Muralles: conservació.

- Projecte R. Driehaus” de Sta. María: recuperar els orígens històrics de la ciutat.

- Casa Reial del Rei En Jaume I: conservació de la Torre (part que físicament queda de la casa) i recreació de la resta de la construcció.

A més també es van comunicar al secretari, els principals projectes culturals de la nostra ciutat per a enguany com és el cas del centenari del Gran Teatre o la celebració de una nova edició del Premis Literaris Ciutat d’Alzira, per als quals es va adreçar a la Direcció General del Llibre.

Per últim es va exposar la necessitat d’un espai auditori i la possibilitat de donar continuïtat a l’edifici del cine Colon com a tal mitjançant un mecenatge o col•laboració pública o privada.

Ajuntament d'Alzira 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

jomateix - 28/05/2021
Si projecte R. Driehaus es fera realitat, això si que seria important per recuperar traçat de l'illa del Xúquer i part del patrimoni d'Alzira.
Secreto - 29/05/2021
Me da la risa al leer esta noticia.....y la vuelvo a leer otra vez y me vuelvo a partir de risa. El alcalde busca en el Ministerio de cultura la revalorización de nuestro patrimonio.
En Alzira deben existir cuevas tipo las de Altamira y yo aun no las he visto, parques naturales como La Albufera que no me habré fijado, edificios como La Alhambra, catedrales como la de Santiago de Compostela. Cuando leo algo respecto a la Murta, si no lo conociera, creería que es como Petra, que te deja con la boca abierta con sus fachadas esculpidas en la piedra....pero no.
¿Cuánto ha costado este viajecito? ¿Cuántas personas han ido? ¿Cuánto cuesta cada celebración de los premios literarios? ¿Qué tal va lo de los ciervos de la Casella? Igual me voy el año que viene a Fitur y se lo pregunto allí a la Emperatriz.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal