Martes, 23 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.227 Año: 18 Noticias: 45.865 Fotografías: 108.852 Comentarios de usuarios: 125.579
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de mayo de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 CC. OO. rebutja la decisió de la Conselleria de prescindir de 3.000 professionals que reforçaven la sanitat pública valenciana durant la pandèmia

"No s’entén que s'estiguen enviant pacients per a fer intervencions quirúrgiques a hospitals privats, com l’Hospital de La Barraca, i es reduixca el personal sanitari que té contractat en el Departament de La Ribera"


 
._000550


._000697
 

Hui s’ha publicat al DOCV el personal que considera la Conselleria de Sanitat, és necessari per a realitzar l’atenció sanitària a la població, prescindint de 3000 professionals que reforçaven la Sanitat Pública Valenciana durant la pandèmia.

CCOO considera que hi ha un dèficit estructural de plantilla en el conjunt de la Conselleria de Sanitat i que hi ha que valorar les necessitats reals dels serveis i dotar-los de suficient personal per atendre adequadament a la població.

En estos moments en els que el SARS-COV-2 continua circulant entre nosaltres, que tenim en marxa la vacunació massiva a la ciutadania, que entrem en el període vacacional i que s’ha d’abordar les llistes d’espera que ha generat la pandèmia, CCOO estima que no hi ha que reduir la plantilla, sinó que hi ha que reforçar-la per abordar tota l’atenció sanitària que cal donar als pacients, amb més qualitat i més garanties.

No s’entén que s'estiguen enviant pacients per a fer intervencions quirúrgiques a hospital privats, com l’Hospital de La Barraca i es reduixca el personal sanitari que té contractat la Conselleria de Sanitat en el Departament de La Ribera.

Si alguna cosa havíem aprés de la pandèmia és que devíem d’enfortir el Sistema Nacional de Salut, que és el que ens ha tret del malson del coronavirus. Amb esta decisió de rescindir les contractacions dels professionals, la Conselleria de Sanitat deixa d’apostar pel reforçament de la Sanitat Pública, a canvi de continuar amb els convenis en la sanitat privada.

Per afrontar totes les demandes de Sistema Sanitari, reprendre totes les consultes presencials en els centres sanitaris, reduir les llistes d’espera, realitzar la vacunació i cobrir el Pla de Vacances, necessitem que se reforcen les plantilles de forma estructural, no amb unes contractacions provisionals.

Les deficiències en la porta d’entrada a la Sanitat Pública, que és l’Atenció Primària, són tan evidents, que no poden esperar més temps. Fa falta un reforçament de la plantilla dels Centres de Salut, per poder realitzar les funcions bàsiques de la Salut Pública: Promoció de la Salut i Prevenció de la Malaltia, funcions que no es poden realitzar per falta de personal.

També és imprescindible reforçar estructuralment les plantilles per a donar resposta a totes les consultes, intervencions quirúrgiques i proves diagnòstiques que han quedat pendents durant la pandèmia, així com la falta de Personal en les Plantes d’Hospitalització.

Des de CCOO demanen a la Conselleria de Sanitat que tinga més sensibilitat i més consciència del valor que té la salut de forma integral, amb la finalitat de MILLORAR LA VIDA DE LES PERSONES.

 

Àngels López García-Antón

Delegada de Personal de CCOO

 


._000743

._000798 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, Sanidad

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Viejo - 27/05/2021
Si esto pasara en Madrid los sindicatos estarían en las calles, Compromis y PSOE vociferando en las Cortes y Podemos haciéndoles escraches en la puerta de los domicilios de los consejeros y de la presidenta.O si hubieran hecho hospitales de plástico que no se pudieron utilizar por el agua, el viento y el frío que se filtraba.
Comisiones, Comisiones, quien te ha visto y quien te vé.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal