Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
viernes, 30 de abril de 2021
Clic en la foto para ampliar

Foto: El Seis Doble
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira donarà suport a les víctimes de la COVID-19 gràcies al conveni signat amb Psicòlegs sense Fronteres

L’aportació municipal que s’ha realitzat a esta iniciativa, emmarcada dins del II Pla d’Emergència Social, ascendix a més de 8.000 euros i tindrà una durada de sis mesos


._000590
._000606 

L’Ajuntament d’Alzira i l’ONG Psicòlegs Sense Fronteres signen un conveni per a treballar de manera conjunta en l’estabilitat emocional de la ciutadania més afectada per la COVID 19.

La nostra ciutat es convertix així, en el primer municipi que arriba a un acord amb l’entitat, l’objectiu del qual és fer front a una de les problemàtiques més destacades a causa de la pandèmia: la salut mental. El pla d’actuació se centra en l’atenció a les més de 50 famílies que han patit la pèrdua d’un familiar a causa de la COVID-19, així com als professionals de les residències de persones de la tercera edat.

A l’acte de presentació, l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, acompanyat per la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, la vicepresidenta de l’ONG, Ofelia Almeida, i la coordinadora del projecte, Debora Daniela. Gómez ha avançat que, en un futur, la intenció és estendre este pla d’actuació a la franja d’edat del joves, un col•lectiu que segons ha explicat, també necessita d’ajuda psicològica per a superar esta situació.

“Aprofitem este moment per a enviar tota la nostra solidaritat a les famílies que han perdut algú a causa de la COVID. Hem patit massa pèrdues humanes i a més les famílies no han tingut l'oportunitat de seguir els rituals habituals d'acomiadament i dol. Per això és important l'acompanyament emocional davant la mort. Per això naix la proposta d’acord de col·laboració amb l'ONG “Psicòlegs sense fronteres” per a establir assistència psicològica online i atendre les persones afectades” explica l’alcalde.

L’aportació municipal que s’ha realitzat a esta iniciativa, emmarcada dins del II Pla d’Emergència Social ascendix a més de 8.000 euros i tindrà una durada de sis mesos. En este sentit, la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, ha explicat que “Des del departament de Serveis Socials, seguim treballant com s’ha fet des de l’inici de la pandèmia i ara ens sumem al projecte de Psicòlegs Sense Fronteres per tal de treballar conjuntament per tal que els alzirenys i alzirenyes superen estes situacions tan doloroses que hem patit”. 

Per la seua banda, la vicepresidenta de Psicòlegs Sense Fronteres ha volgut agrair a l’Ajuntament la seua disposició a l’hora de destinar recursos per a intervindre en l’àmbit psicosocial de les persones. En el cas de la coordinadora del projecte, Debora Daniela Procassi, ha detallat que es tracta d’un pla que s’abordarà en dues fases, una primera de presa de contacte i altra de diagnòstic ja que en el cas de les famílies el treball previ és fonamental per a poder dur a terme un tractament.

Ajuntament d’Alzira 

 

 

 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSalud, SanidadServicios Públicos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal