Viernes, 26 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.230 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
miércoles, 21 de abril de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5

 La residència per a persones amb diversitat funcional serà una realitat a Alzira

El "Pla Convivint" de la Generalitat contempla també un Punt de Trobada Familiar


 

 

 

Alzira comptarà amb una residència per a persones amb diversitat funcional i recuperarà el Punt de Trobada Familiar (PTF). Es tracta de dos reivindicacions històriques que, amb el suport del pla Convivint 2021-2025 impulsat per la Generalitat, es faran realitat al llarg d’esta legislatura.

L’alcalde de la ciutat, Diego Gómez, ha presentat els dos projectes juntament amb la regidora de Serveis Socials, Marina Mir, i Maruja Sánchez i Xavier Cantera com a representats d’ADISPAC (Associació de Famílies de persones amb Discapacitat Intel•lectual d’Alzira i Comarca).

En paraules de l’alcalde, donar prioritat a l’atenció de les persones més vulnerables és un dels objectius de l’actual equip de Govern. “Amb estes dos actuacions es busca millorar el servei en matèria d’infància i família amb el PTF i donar resposta a una reivindicació històrica per atendre la diversitat funcional.

Cal atendre les necessitats de les persones amb diversitat funcional amb una nova perspectiva centrant-se en la seua integració en el entorn i reforçar la seua possibilitat de que porten una vida de manera independent” ha explicat Gómez

El passat dijous la Generalitat va presentar el Pla Convivint 2021-2025 d’Infraestructures Socials on s’anunciava la propera construcció a Alzira d'un Punt de Trobada familiar (infraestructures per a la infància i l’adolescència) i una residència per a persones amb diversitat funcional. En este sentit la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha dissenyat este pla, mitjançant un estudi poblacional que tracta de fer front a les necessitats reals de la població.

Pel que fa a la construcció de la Residència, la Generalitat partix del projecte que ADISPAC va encetar en el seu dia, fa ara 15 anys. La presidenta d’ADISPAC, Maruja Sánchez, ha aprofitat l’ocasió per a agrair a l’Ajuntament el seu suport a l’hora de fer possible que el nostre poble puga atendre les demandes del seu col•lectiu.

D’altra banda el vocal de l’associació, Xavier Cantera, ha recordat que Alzira ha estat una de les ciutats millor equipades en serveis per a les persones amb diversitat funcional. Un fet que ara es complementa amb esta nova residència.

El projecte planteja, entre habitatge tutelat i residents la creació de 30 places en un centre que es construirà als terrenys municipals a partir del projecte arquitectònic de l'Associació de Famílies de persones amb Discapacitat Intel·lectual d'Alzira i Comarca i que estarà gestionat per la Generalitat

En relació al Punt de Trobada Familiar, la regidora Marina Mir ha destacat que Alzira necessitava este recurs. Segons ha explicat, en l’actualitat les famílies de la comarca que han de fer ús d’este servei, han de desplaçar-se fins a Gandia. Per això, ara es treballa per a oferir la millor ubicació. Està previst que estos dos projectes siguen una realitat abans de 2025.

Ajuntament d’Alzira

 

._000587
._000534
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralSalud, SanidadServicios Públicos

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Felicidades - 21/04/2021
Gracias a todas las personas que han trabajado para hacer realidad la deseada residencia para personas con dificultad. Aquí, hay que reconocer muy especialmente el trabajo incansablre de Xavier Cantera. Muchas felicidades a todos.
xavier cantera - 21/04/2021
Gràcies. Cert, es un dia important per Adispac i també per a la nostra ciutat que tidrá altre equipament especialitzat de serveis socials per a persones amb diferències funcionals o dos: Una residència i un habitatge tutelat.
Viejo - 22/04/2021
Después de tantas decepciones esperemos que está vez se haga realidad. Demasiados años de promesas como para lanzar las campanas al vuelo, aunque esta vez puede que sea la definitiva y se haga realidad este deseo compartido.
saludos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal