Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.858 Fotografías: 108.845 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
lunes, 29 de marzo de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Les nuclears, no gràcies!
Article d’opinió de Fernando Pascual, president del PSOE d’Alzira

Apostem pel desmantellament, però ha d’anar junt a un pla de recolzament a les energies renovables


 

 

Hi ha aspectes delicats que cal tractar amb cautela, i més quan les teues idees no sempre estan en consonància amb el partit que milites. 

Els socialistes junt a altres formacions d’esquerres portem anys demanant el tancament de la central nuclear de Cofrents.

En març de 2017 vam presentar en les Corts una PNL (Proposició no de Llei) sol·licitant el tancament al finalitzar el període de pròrroga que es complix ara, març de 2021.

Cofrents va entrar en funcionament en octubre de 1984, aplegant a la plena capacitat de producció en gener de 1985. Va obtindre una autorització de funcionament per a un període de 25 anys, prorrogat en 2011 per 10 anys fins al moment d’ara.  

En aquell moment, 2017, la central portava en funcionament 37 anys, període de funcionament molt superior a l’edat mitjana de tancament de les centrals nuclears europees, ja que l’Agència Internacional de l’Energia situa la vida de les centrals en 25 anys.

Nosaltres, junts als altres partits del pacte del Botànic, recolsem a la plataforma Tanquem Cofrents per tal d’exigir al Govern el tancament definitiu de la central nuclear de Cofrents.

Des de el PSOE d´Alzira, entenem que no té cap sentit la prorroga, més enllà que afavorir els beneficis econòmics del oligopoli elèctric a costa de postergar el necessari canvi de model energètic, de generar més residus radioactius que ens posen en risc als valencians.

Pensem que cal posar fi als 41 anys de vida de la central que genera residus molt tòxics i romanen actius milers d’anys, a més de frenar el desenvolupament de les energies renovables.

L'aposta per les energies netes, segures i sostenibles és per als socialistes una prioritat, ja que som conscients de la imperiosa necessitat que el nostre país té de disposar d'un nou model energètic que ens allibere de la dependència de l'exterior, per això l'energia nuclear no és una alternativa de futur.

Per finalitzar cal apuntar que des del PSOE d´Alzira, apostem pel desmantellament, però ha d’anar junt a un pla de recolzament a les energies renovables. Així que seguirem la lluita pel tancament de la central nuclear molt a pesar de la nova prorroga atorgada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que a donat el vist i plau a l’ordre ministerial per la que s’estén l’autorització d’explotació de la central nuclear de Cofrents fins al 30 de novembre de 2030, data en la que s’ha fixat el seu tancament definitiu. 

 

 

._000641
._000590

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Viejo - 29/03/2021
Pascual si no estás de acuerdo con la decisión de tu partido de prorrogar la vida de la central de Cofrentes ten un arranque de dignidad y dimite, devuelve el acta de concejal y no seas cómplice de la prórroga.
Ni con disolvente te despegan del sillón y de la mamandurria.
saludos
Indisnado - 29/03/2021
Este señor es capaz de decir nucleares no gracias, y luego hacerse accionista con todo su patrimonio de las nucleares.
Eso mismo hizo con la tasa de reciclaje y hoy en día es un señor nada querido por los alzireños a los que vilmente engañó. En fín un lastre para el PSOE como lo fue en su momento para otro partido de la época.
Eugenio - 29/03/2021
Pascual, parece que la labor del Psoe en Alzira sea la de hablar de cualquier tema del que no se tiene ni idea, con tal de que aparezca la foto del concejal. Lo vemos con Aguilar, antaño emperatriz, y contigo.
El tema de las nucleares es competencia del gobierno, en el que manda tu partido, y ha apostado por la continuidad de Cofrentes.
Pero tu sigue a lo tuyo, que es el mejor camino para llevar al Psoe alzireño a la irrelevancia
Ibn Ahmet Al-Mansur - 31/03/2021
Has pinchado varias veces el botón “Enviar” y el sistema te considera spam.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal