Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 16 de marzo de 2021
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 En temps de falles: no ens falles!

El Departament de Salut de la Ribera publica un decàleg per a evitar una quarta onada de COVID-19 a la Ribera


.-000331

.-000415

A La Ribera, estem eixint de la tercera onada de la pandèmia per Covid-19. Esta tercera onada ha estat molt més greu que les dues primeres: de 5.905 de persones amb Covid19 a onze de desembre, hem passat a 19.320 tres mesos després (quasi quatre vegades més).

Darrere d’estos números hi ha persones: totes i tots tenim familiars, amistats o persones conegudes que ha estat malaltes, ingressades o, inclús, que ens han deixat. Els serveis de salut quasi s’han desbordat.

Les noves soques del virus, un alleugerament de les restriccions, el bon oratge i les ganes de trobar-nos en temps de falles i setmana santa, ens col·loca en una situació de risc davant d’una possible quarta onada.

Però també, en este temps de falles, en este temps de quasi primavera, tenim bones notícies per compartir:

- Les mesures restrictives de les darreres setmanes han estat efectives. Entre totes i tots hem aconseguit que la incidència acumulada en 14 dies del departament, siga d’uns 40 casos per 100.000 habitants. Xifra que no es donava des de l’estiu.

- Hem vacunat amb èxit a les persones i professionals de les residències i al personal sanitari, i està avançant la vacunació de les persones majors. Les vacunes són efectives i s’han reduït les noves infeccions.

Ara més que mai, sabem que els nous casos Covid19 (inclús els produïts per les noves soques), els ingressos a l’hospital i UCI, i les morts… SÓN EVITABLES. Juntes i junts podem evitar una quarta onada.

 

DECÀLEG PER EVITAR UNA QUARTA ONADA

- Hem d’acceptar que anem a viure unes setmanes de març i abril condicionats per la Covid, i això ens obliga a seguirà adaptant la nostra forma de relacionar-nos. Sembla difícil, però podem aconseguir-ho pensant en les avantatges que anem a obtindre.

- És important compartir amb altres persones les emocions i les experiències que esta tercera onada ens ha portat. Els testimonis i vivències del que ha passat ens fan ser més conscients de la situació i podem trobar motius d’esperança per seguir endavant.

- Hem de seguir complint més que mai les mesures que ens indiquen les autoritats. L’objectiu és que es reduisca al mínim la mobilitat i la interacció social per tallar en sec la transmissió del virus. Recorda que hi ha moltes activitats que podem fer ben a prop de casa i amb el nucli familiar convivent.

- Si aconseguim mantindre els poquets casos Covid19 que tenim ara, arribarem al mes d’abril amb les millors condicions per iniciar la campanya de vacunació massiva.

- És normal tindre ganes de veure als familiars i amistats que enyorem, però encara ens queda un xicotet esforç per mantindre les limitacions per tal de protegir-nos. Per això, hem de continuar adoptant les mesures de prevenció, les famoses 3M: ús de Mascareta, mantenir 1,5 Metres de distància i llavats freqüents de Mans preferentment amb aigua i sabó o solució hidroalcohòlica. Ara sabem també de la importància de la ventilació de les estances i de prioritzar les activitats a l’aire lliure.

- Fer un poble segur i saludable comença per cada casa: hem de convertir els nostres entorns familiars i socials en espais segurs: 3M + Ventilar + Desinfectar + Limitar encontres. Recorda que, actualment, la majoria de brots per Covid-19 continuen donant-se en entorns familiars i socials.

- Recorda que la principal mesura per a controlar la Covid-19 és tallar en sec la cadena de transmissió del virus. Com? Fent aïllament preventiu si tens símptomes o eres contacte estret, i complint correctament tot el període de quarantena.

- Si contacta amb tu un/a professional sanitari o rastrejador/a, és important que detalles al màxim tota la informació sobre els teus contactes per tal que es faça un rastreig exhaustiu i poder tallar la cadena de transmissió.

- És important no fer cas de suposades “persones expertes” ni difondre rumors ni comentaris que no vinguen de fonts fiables. Si necessites informació o aclarir dubtes, acudeix a fonts oficials com la pàgina web de la Generalitat Valenciana: http://coronavirus.san.gva.es/ o telefona al 900 300 555.

- Este decàleg serà efectiu si confiem amb les autoritats locals i sanitàries. Els nostres centres de salut tracten d’organitzar-se per avançar en la vacunació i alhora donar la millor atenció possible. La confiança, les bones formes, la comunicació i la responsabilitat social són també les altres vacunes que disposem per a controlar el virus.

 

EN TEMPS DE FALLES: NO ENS FALLES!!! EVITEM UNA QUARTA ONADA
  
 


._000609 


._000677
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

FiestasFallas
SocialSalud, Sanidad

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal