Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
lunes, 30 de noviembre de 2020
Clic en la foto para ampliar

Foto: Xúquer Centre Educatiu
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Xúquer Centre Educatiu commemorà el 'Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona'

Perquè tant els xiquetes i les xiquetes com els i les adolescents cresquen amb valors que eliminen aquest tipus d’actituds violentes


._000472

Des de l’equip docent tenim molt clar que l’única arma contra aquesta actitud és l’educació i cal treballar des del currículum perquè tant els xiquetes i les xiquetes com els i les adolescents cresquen amb valors que eliminen aquest tipus d’actituds violentes i, per això, al llarg del curs es realitzen diferents xerrades i tallers per la igualtat.

En l’etapa d’Infantil s’ha treballat aquest tema mitjançant els contes “Arturo i Clementina”, “Rosa caramelo”, “Pepuka y el monstruo que se llevó su sonrisa” que després han comentat en l’assemblea i han plasmat a través de dibuixos. A més a més, des del primer dia, els xiquets i les xiquetes viuen un dia a dia en què aprenen cose noves, entre elles a resoldre qualsevol tipus de situació relacionada amb la igualtat i l’agressivitat que pot aparèixer en una sessió. El diàleg en l’assemblea és essencial perquè totes i tots es puguen expressar i puguen solucionar pacíficament qualsevol tipus de conflicte.

En l’etapa de Primària han treballat la temàtica de la violència contra la dona des de diferents perspectives; En 1r i 2n han llegit també el conte de “Rosa Caramel” i han aprofundit en els sentiments de l'elefanta per reflexionar sobre els rols que ocupem cada persona en la societat i si és correcte que hi haja joguets, roba o treballs  per a xiquets i per a xiquetes.

En 3r i 4t, l’han treballat mitjançant vídeos i, després, han representat la idea principal mitjançant un dibuix on han destacat les mans com a símbol de diàleg i no com a símbol de violència.

A 5é van analitzar dos vídeos per a conscienciar a l'alumnat sobre la importància i el perill de la normalització d’actes masclistes. Després van escoltar i analitzar la lletra de la cançó de Hawaii de Maluma per comparar-la amb altres que es van crear com a resposta al missatge masclista de Hawaii amb l’objectiu de ser conscients de la diferència en els punts de vista de presentar una situació i, `per arredonir la tasca, van triar alguns versos de les cançons per escriure’ls en cartolines i, poder comparar així, la importància a l’hora de dir les coses d’una manera i una altra.

L’alumnat de 6è s’ha posicionat al costat de la dona maltractada per a continuar aquesta lluita per la igualtat i el respecte que TOTES es mereixen i, han dedicat unes paraules per empoderar-les i que reunisquen les forces necessàries per poder eixir de l’infern que estan vivint.

En l’etapa de Secundària i FP Bàsica, també s’han utilitzat diferents eines per crear un debat entre l’alumnat i fer vore una realitat que sembla que s’haja d’amagar. S’han visualitzat curtmetatges com “Majoria oprimida”, “El orden de las cosas”, s’han consultat estadístiques, s’han vist els indicadors que et poden ajudar a detectar una situació perillora, a partir del llibre “L’infern de Marta” de Pasqual Alapont, s’han escoltat cançons de Rozalen i Bebe per analitzar els missatges, s’han realitzat lectures d’històries reals d’adolescents one s poden vore tots els aspectes negatius d’una relació tòxica.

L’adolescència és una edat bastant peculiar i necessita de tota la informació i les eines per tal que cadascú puga fer l’elecció correcta que els pot marcar tota la seua vida.

Xúquer Centre Educatiu

 

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

alziro - 30/11/2020
ADMINISTRADOR | En noticias de centros educativos intentamos evitar comentarios. Cuentas con nuestro apartado "Cartas al director" para expresar tu opinión con total libertad. Saludos.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal