Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
jueves, 26 de noviembre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 Xiquetes i xiquets d’Alzira celebren una trobada virtual entorn dels seus drets

Participaren Esther Giménez Aparisi, Maria Arbona Mongort, Izan Pérez Calatayud, Júlia Ferrando Estrelles i Iker Ruiz de la Merced


._000520  
._000600

.-000049

Coincidint amb les celebracions entorn del Dia Mundial de la Infància, les xiques i xics membres dels consells municipals infantils de les Ciutats Amigues de la Infància d'Alcoi, Alzira, Almussafes, Castelló, La Pobla de Farnals, La Vall d'Uixó, Mislata, Picassent, Quart de Poblet, Sagunt, Torrent, Teulada-Moraira i Xàbia es reuneixen aquest dissabte 21 de novembre en una trobada anual virtual amb l'objectiu de compartir experiències i desenvolupar dinàmiques de treball entorn de la temàtica del respecte pels drets de la infància.

Les mesures adoptades per a fer front a la crisi sanitària provocada per la COVID-19 van obligar a suspendre les trobades presencials de consells d'infància i adolescència que, com cada any, organitzen diferents municipis reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància. En conseqüència, la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància a la Comunitat Valenciana, des del convenciment que el dret a la participació infantil no es pot detenir, va acordar cercar alternatives per a assegurar un espai de trobada i reflexió entre xiquets i xiquetes que formen part dels òrgans de participació municipal. Gràcies a les aportacions d'un grup assessor de xiquetes i xiquets dels municipis de la província de València, s'ha desenvolupat una proposta d'activitat col·laborativa i virtual que es desenvoluparà el matí del 21 de novembre, i en la qual participaran municipis reconeguts de tota la Comunitat Valenciana.

 

El respecte, clau per al exercici dels drets

L'eix temàtic de la trobada virtual, proposat i desenvolupat pels propis xiquets i xiquetes, és el respecte, element indispensable per a l'exercici dels drets de tots, per a la convivència i la sostenibilitat. Els participants abordaran aquest concepte des de 4 perspectives fonamentals: el respecte al medi ambient, a la diversitat, a la igualtat de gènere i el respecte en la nostra conducta en les xarxes socials.

Abordaran les seues preocupacions i opinions sobre aquestes quatre facetes del respecte a través de dinàmiques de joc i interacció, amb l'objectiu de condensar la seua visió i propostes en un manifest final.

Aquesta trobada, liderada pels xiquets i xiquetes dels consells municipals infantils, i promogut pels ajuntaments reconeguts com a Ciutats Amigues de la Infància junt amb UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, té com a objectiu fomentar l'exercici del dret a la participació de la infància i l'adolescència. Respon a més a la voluntat dels propis xiquets i xiquetes de conèixer-se, intercanviar perspectives i compartir temps en comú.

Els consells municipals infantils són espais on els xiquets i xiquetes poden explorar, opinar i fer propostes sobre la seua ciutat o poble com a ciutadans i ciutadanes que són, facilitant que els seus ajuntaments els escolten. A més de ser un dret arreplegat en la Convenció sobre els Drets del Xiquet de les Nacions Unides, la participació infantil aporta idees i propostes que contribueixen al fet que les ciutats siguen més amigables, sostenibles i segures.

 

Celebracions entorn del Dia Mundial de la Infància

La trobada és el esdeveniment final d'una llarga sèrie d'activitats culturals i participatives celebrades a la Comunitat Valenciana entorn del Dia Mundial de la Infància, que es commemora hui a tot el món.

 

Tant UNICEF Comitè Comunitat Valenciana com les 14 Ciutats Amigues de la Infància de la Comunitat Valenciana, així com nombroses institucions, entre elles la Conselleria d'Igualtat a través de la Direcció General d'Infància han desplegat en les últimes setmanes nombroses activitats liderades per xiquets i xiquetes per a visibilitzar les necessitats i drets de la infància, aprofitant l'aniversari de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet el 20 de novembre de 1989.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

._000755
 ._000638
 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Educación y Formación
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal