Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.894 Fotografías: 108.881 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
viernes, 9 de octubre de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

  Compromís de la Ribera Alta aposta per una mobilitat sostenible a la comarca

Ho ha fet a l’acte organitzat a la Creu Coberta d’Alzira amb motiu de la commemoració del 9 d’Octubre


._000746

Compromís de la Ribera Alta aposta per uns pobles riberencs on es fomente l’accés al treball, equipaments i serveis bàsics necessaris a peu, en bici o en un transport públic net i accessible.

Així ho ha manifestat en l’acte que va tindre lloc ahir a la Creu Coberta d’Alzira amb motiu de la celebració del 9 d’octubre, el Dia del País Valencià i, on han estat presents càrrecs institucionals i membres dels col·lectius d’Alberic, l'Alcúdia, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Carlet Gavarda, Guadassuar i La Pobla Llarga.

Donada la interconnexió entre moltes de les nostres ciutats i pobles a l’hora dels desplaçaments de la seua població, i les vinculacions entre els polígons industrials, equipaments com hospitals, centres administratius, escoles, etc., fan que les accions que ideem per a moure’ns de millor forma també s’ha de pensar en un àmbit comarcal.

Per tant, cal fer més accions comarcals en matèria de mobilitat al nostre territori, com una aposta ferma per una mobilitat i un estil de vida més sostenible a La Ribera.

 

 

MANIFEST PER UNA MOBILITAT SOSTENIBLE

A LA RIBERA ALTA DEL XÚQUER

 

Per uns pobles riberencs on es fomente l’accés al treball, equipaments i serveis bàsics necessaris a peu, en bici o en un transport públic net i accessible. La conformació de les ciutats i del nostre dia a dia ha patit un canvi radical amb la pandèmia de COVID19.

Aquesta pandèmia ens ha posat de colp davant de les coses més necessàries i bàsiques, com passejar cada dia, poder menjar de forma saludable, anar al metge o a estudiar amb total normalitat. El transport i els desplaçaments, la mobilitat de les persones al cap i a la fi, haurà de canviar per necessitat, a causa de l’emergència climàtica i pel nostre propi bé. Els pobles i les comarques són quelcom més que un immens aparcament privat o un escalèxtric per a cotxes, i les persones deuen tindre el dret de poder relacionar-se i la possibilitat de desplaçar-se a peu o en altres mitjans, sense l’obligació d’haver d’anar sempre en un cotxe privat.

A més, tenint en compte els acords internacionals en la lluita contra el canvi climàtic i per compromís polític, el Govern del Botànic va declarar l’Emergència Climàtica, i ha aprovat l’ESTRATÈGIA VALENCIANA DE CANVI CLIMÀTIC I ENERGIA 2030 (EVCCE 2030), on es detallen les accions més importants en qüestió de mitigació i adaptació a aquest greu problema que amenaça a la societat i a l’espècie humana. Dins d’ella, es planteja reduir el greu impacte que causa el transport amb vehicles a motor, causant del 25% de les emissions totals de GEH a Espanya i gairebé el 40% de les emissions dels sectors difusos. Segons aquest document, més del 85% dels nostres desplaçaments diaris podrien fer-se a peu, en bici o altres vehicles no motoritzats; i el 100% si comptem a més amb el transport públic adequat. Per aquestes raons devem imaginar i posar en marxa una nova mobilitat sostenible, menys contaminant i malgastadora de recursos i energia, més segura, més saludable, accessible al màxim nombre de ciutadans i més amable amb els mateixos pobles i els seus veïns.

Diferents ciutats són hui en dia model de ciutats més intel·ligents i sostenibles, com ara Pontevedra, reduint el trànsit en un 97% en el centre de la ciutat i les emissions de carboni en un 67%, o París, amb el seu projecte «El París a un quart d'hora», en què ningú hauria de tardar més de 15 minuts en anar a la feina o a dur les xiquetes a l'escola, recolzant-se en una aposta clara per la mobilitat en bicicleta i el transport públic, a part de fomentar el teletreball o altres formes de millora social de la mobilitat. S’hauran de treballar accions per aproximar treballs, serveis i zones d’esplai als ciutadans, per reduir desplaçaments innecessaris fent les ciutats i els seus entorns més agradables per a la vida diària; i per fomentar el desplaçament a peu, en bici i transports no motoritzats de moda, com ara els patinets, i els transports públics o vehicles compartits amb motors menys contaminants.

Donada la interconnexió entre moltes de les nostres ciutats i pobles a l’hora dels desplaçaments de la seua població, i les vinculacions entre els polígons industrials, equipaments com hospitals, centres administratius, escoles, etc., fan que les accions que ideem per a moure’ns de millor forma també s’ha de pensar en un àmbit COMARCAL.

Així, per tal de contemplar com a prioritat el benestar i la dignitat dels desplaçaments no motoritzats de la ciutadania mitjançant la millora urbana, reduint velocitats o contemplant zones lliures de cotxes i vehicles motoritzats, així com fomentar els desplaçaments urbans a peu o en bici, hauria de contemplar-se com a primera mesura un Pla COMARCAL de vials no motoritzats, per afavorir les connexions INTERURBANES per a desplaçaments “ciclopeatonals”, per tal que els nostres pobles tornen a tindre consciència de territori, que és el que som, per tal que les persones dels pobles propers es puguen tornar a trobar amb la facilitat i sensibilitat del que va a peu o al pas d’una bici. Per tant, com a sotasignats, creiem que cal fer més accions comarcals en matèria de mobilitat al nostre territori, com una aposta ferma per una mobilitat i un estil de vida més sostenible a La Ribera, com ara:

-  Traçar un PLA COMARCAL DE MOBILITAT SOSTENIBLE, on s’incloga:

- Pla Comarcal de vials per a Vehicles No Motoritzats (bicis, patinets, ...), per tal d’aconseguir augmentar i consolidar els desplaçaments a peu i en bicicleta o patinet, tan necessaris en l’àmbit de salut, de mitigació del canvi climàtic o de l’eficiència energètica, i que connectarà els principals nuclis d’equipaments i serveis i els polígons industrials comarcals.

- Pla de transport públic ecològic i sostenible, per connectar els nostres pobles de forma segura i sostenible, i la comarca amb altres comarques i, especialment, amb el nodus de València.

- Establir un Fòrum comarcal d’Intercanvi de Mobilitat Sostenible, per informar-se de les accions municipals o locals posades en marxa en altres pobles en pro d’una mobilitat urbana sostenible i segura, especialment en allò que tinga a vore amb l’eliminació de les voreres i rastells, la reducció de la velocitat dels vehicles o la conversió de ciutats i pobles en espais més amables els desplaçaments de vianants i bicicletes, molt especialment pel que té a veure amb persones de mobilitat reduïda (gent més major, cadires de persones sense mobilitat personal, carrets de nens menuts, carrets de compra...).

Compromís Ribera Alta

 

._000624 
._000581
.-000132
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

PolíticaActualidad Política

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 09/10/2020
Estos mucha movilidad sostenible, pero para hacerse la foto no habrán ido ni con bicicleta ni a pie.
Pitita - 09/10/2020
Quatre gats mal comptats i tots menjant del presupost.
pepe - 09/10/2020
Los independentistas llevan décadas haciendo actos en Valencia. Dejad de crear mal rollo solo consiguiereis engordar la lista de votantes de Compromis, psoe el botanic. Ni catalanistas ni braveros nos importa 3 cojones a la mayoría el catalanismo la gente se rebota y vota nacionalismo.
Pero es que claro, no pueden usar otra cosa. Es lo único que tienen para tratar de exagerar unas diferencias culturales que no existen. Eso realmente les frustra. De hecho se ven ahora mismo con tanta fuerza que se permiten cambiar la historia en los libros para que case con su discurso de diferenciación y en cierto modo legitime su "relato". En cuanto a lo del movimiento indepe en Valencia es muy muy residual. Existe un movimiento regionalista más o menos poderoso que se refugió en las instituciones educativas en su día y que defiende básicamente la unidad de la lengua.

¿Al colegio campeón, que te esperan los adoctrinados!


Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal