Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
domingo, 23 de febrero de 2020
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Les brigades de Diputació condicionen 36.000 m² a Alzira per a previndre incendis i connectar dos nuclis de població

Els efectius de Divalterra adeqüen una faixa auxiliar que suposa el primer pas perquè els habitants de la zona tinguen una via d'evacuació alternativa en cas d'emergència



._000750

Les brigades forestals de la Diputació de València treballen a l'entorn de Valletes de Bru a Alzira per a previndre incendis en una zona d'especial risc per la densitat de vegetació i la proximitat a dos nuclis habitats.

L'actuació, recollida en el Pla de Prevenció d'Incendis Forestals elaborat per l'Ajuntament d'Alzira consistirà en el desbrossament selectiu, clarege i trituració en una extensió de 20 metres a cada costat del camí.

La intervenció dels brigadistes de Divalterra consistix a adequar una faixa auxiliar que arribarà fins al nucli de Valletes de Gall, amb una superfície total de 36.000 metres quadrats de massa de pi adult.

Donades les característiques del terreny, que presenta dificultats d'accés, tots els treballs es realitzaran mitjançant eina manual, descartant l'ús de la maquinària existent per a treballs d'esta envergadura.

Seran les brigades forestals de Sumacàrcer, Sellent i Tous les encarregades d'executar esta infraestructura de prevenció d'incendis, sota la supervisió del coordinador de zona.

 

Via d'evacuació

El gabinet tècnic de Divalterra, una vegada estudiada la sol•licitud de l'ajuntament d'Alzira, va proposar una millora en l'actuació, amb l'objectiu d'incrementar la seguretat de la zona.

Així, després d'analitzar diversos criteris, com el risc d'incendi o la proximitat d'habitatges, i en coordinació amb els tècnics municipals d'Alzira, es va acordar que la faixa auxiliar connecte dos nuclis de població, Valletes de Bru i Valletes de Gall, en el qual hi ha un centenar d'habitatges.

D'esta manera, la infraestructura de prevenció d'incendis suposarà la primera fase de l'execució de la futura via d'evacuació alternativa per als habitants de la zona en casos d'emergència.

 

Faixes auxiliars

Les faixes auxiliars són àrees tallafocs que es realitzen principalment per a millorar les comunicacions dins de la muntanya, així com reduir el creixement d'un incendi forestal o per a detindre la seua propagació.

Diputació de València

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.



 

                     
 ._000568                                            .-000130                                                    .-000166

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

Medioambiente y Naturaleza

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal