Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
lunes, 25 de noviembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Manifest 25 novembre a Alzira. Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

Els Ajuntaments, per ser les administracions més properes a la ciutadania, són els governs que poden donar una resposta més ràpida i eficaç a aquest problema social



._000596 

Com cada any, el recompte de dones assassinades i de menors es fa insuportable, enguany amb xifres que van de les 50 a les 80 dones segons els criteris utilitzats; i de 9 menors, a més dels assassinats que estan encara en investigació. Aquestes morts són la màxima representació de la violència masclista que, sotmetent les dones en tots els àmbits de la seua vida, representen una greu i sistemàtica vulneració dels drets humans de més de la meitat de la població a la nostra societat. Aquestes violències tenen el seu origen i nucli en la pervivència d’un sistema patriarcal, present a totes les estructures de la societat, que assumeix com a natural la desigualtat, organitza la societat classificant jeràrquicament les tasques, considera les tasques de cura responsabilitat de les dones, resta credibilitat i autoritat a les dones, mentre cosifica el seu cos i consolida pautes culturals que transmeten i reprodueixen comportaments discriminatoris i sexistes.

Les dramàtiques conseqüències de la violència de gènere, fruit de les desigualtats socials que situen les dones en una situació de vulnerabilitat per patir múltiples agressions, malgrat la progressiva conscienciació, no minven, i fan evident que a banda de les adhesions i manifestacions necessàries per mostrar el rebuig, són necessaris compromisos i accions coherents amb les dimensions i la transcendència del problema.

Per tant, manifestem la nostra preocupació pels possibles errors comesos pel sistema institucional, que eviten que una dona que haja denunciat maltractament reste sense l’ajuda necessària per a la seua protecció per falta de mitjans, formació o coordinació dels responsables de procurar-li-la.

També ens preocupen els models de relacions afectiu-sexuals difosos sovint als mitjans de comunicació i a les xarxes. La pornografia és consumida en aquests moments habitualment per adolescents menors de quinze anys i recórrer a la prostitució com a forma de satisfacció sexualés habitual entre els joves de menys de trenta anys que es converteixen així en còmplices de la cosificació, la tracta i l’explotació sexual de les dones (actualment estem entre els tres Estats al món amb més prostitució).

Els Ajuntaments, per ser les Administracions més properes a la ciutadania, són els governs que poden donar una resposta més ràpida i eficaç a aquest problema social. En aquest sentit, el nostre Ajuntament vol reafirmar el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista i les desigualtats que la legitimen i perpetuen. Hem de seguir lluitant ja que som l’administració més propera a la ciutadania.

 

És per tot això que aquest Ajuntament:

 

- Manifesta un sentit i dolorós record a la memòria de totes les dones assassinades per violència de gènere i farà un acte públic en senyal d’homenatge i de reconeixement on es llegiran els seus noms, com a visibilització de la seua identitat, al temps que expressa el seu rebuig a totes les manifestacions d'aquesta violència, manifesta el seu compromís amb les víctimes i declara tolerància zero amb els maltractadors.

 

- Insta al Govern de l’Estat a que desenvolupe la legislació necessària per a incloure com a violència masclista totes les violències contra les dones, reconegudes al Conveni d’Istanbul.

 

- Exigeix al Govern de l’Estat el desenvolupament Pressupostos Generals de l’Estat amb perspectiva de gènere, com a principi per fer efectiva la legislació i la normativa.

 

- Declara el seu compromís d’ampliar i continuar fent de la prevenció contra les violències masclistes i la desigualtat, una política prioritària i transversal, que impregne totes les polítiques desenvolupades a través de les seues regidories. Les accions municipals han de tindre un caràcter pedagògic i transformador i tenir-ho en compte a l’hora de planificar les accions de totes les regidories, cosa que s’ha de fer sempre amb perspectiva de gènere (tenint present com cada decisió incideix de forma específica en la vida de la ciutadania, i que en la pràctica no siguen motiu de discriminació de les dones).

 

- Insta al Consell de la Generalitat perquè s’adrece al Congrés, per exigir que s’accelere l’aplicació, els treballs de seguiment i l’avaluació sobre el desenvolupament del Pacte d’Estat per part de la Comissió Permanent no legislativa al Congrés.

 

- Es compromet a facilitar, a través dels mitjans públics dels quals disposa, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista. I en tant que entitat subvencionadora, el nostre Ajuntament es compromet a no subvencionar actes en els quals l'entitat organitzadora utilitze el cos de les dones de forma sexista com a reclam publicitari.

 

- Instem a la Conselleria de Justícia, al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial que intensifiquen les tasques de formació dels membres de la judicatura i que revisen els protocols d’actuació.

 

- Declarem el nostre terme municipal espai contra la tracta de persones i l’explotació sexual, com ja férem el 16 de març de 2016 en adherir-nos a la Xarxa de Ciutats Lliures del Tràfic de Dones i Menors destinats a la Prostitució. I per això dins les nostres competències, hem desenvolupat i continuarem desenvolupant campanyes perquè aquesta greu violació dels drets humans desaparega, proporcionem i proporcionarem ajuda a les dones objecte de la tracta i/o explotació sexual i continuarem fent campanyes de conscienciació per visibilitzar aquesta injustícia. Ens comprometem a continuar donant formació al funcionariat local, des de la policia al treball social, per tal de poder actuar correctament.

 

- Instem el Govern d’Espanya a incloure l’ensenyament afectiu-sexual dins del sistema educatiu perquè sigacoeducador.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

.-000466

._000697
._000624 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialGeneralHomenajes, Premios y Celebraciones

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Benito - 25/11/2019
Habláis de la desigualdad de la mujer… ¿y qué pasa con la desigualdad político – vulgo?
¿Cuál es la razón por la que en este tipo de actos siempre estén los políticos sujetando la pancarta y el vulgo enfrente? ¿A qué es debida esa separación? ¿Pero no están todos defendiendo lo mismo?
Aunque, como en muchas cosas, la culpa no es de los políticos botarates que miran a la gente por encima del hombro, la culpa es de los que se dejan mirar por encima del hombro y están ahí permitiendo esa segregación.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal