Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 12 de noviembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4 5 6 7

 El Pont de la Natura dignifica l’accés a Alzira

S'han respectat elements antics com és el cas del colom de la Pau o la inscripció OTAN NO


._000520  
._000600 

L’obra pictòrica que començava el passat mes de setembre, El Pont de la Natura, del prestigiós artista urbà Álvaro Javier Riquelme, Disneylexya, ja està acabada.Des d’ahir, i després de dos mesos de treball ininterromput que s’encetava amb Art al Carrer, es pot contemplar el mural complet que ha transformat l’entorn del Pont de Xàtiva i dona la benvinguda a Alzira a la seua entrada des de Carcaixent.

El regidor de Cultura. Alfred Aranda, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat aconseguit i ha traslladat les seues felicitacions a l’artista, que ha sabut reflectir l’homenatge d’Alzira a la seua tradició agrícola i als nostres llauradors. A més, s’ha sabut adaptar perfectament incorporant nous elements al projecte inicial en resposta a la petició ciutadana, Així ha estat el cas del colom de la Pau o la inscripció OTAN NO, antiga referència que es podia vore al Pont.“Amb tarannà conciliador, hem treballat per tal d’unificar amb respecte este projecte artístic amb el significat que havien pres les inscripcions anteriors, vinculades a la idea de la Pau”, assegura el regidor.

Els alzirenys i alzirenyes ja poden gaudir d’esta imatge d’Alzira que fa valdre el barri, dignifica la zona i que ha estat rebuda amb entusiasme per un veïnat que descriu l’obra com a “recreativa, necessària i fantàstica”.

A més, a esta obra cal sumar el nou disseny mural de la redona Punt de Mira, que també forma part de les actuacions d’Art al Carrer. La intervenció es completarà a continuació amb els treballs de la Regidoria de Serveis Urbans per a completar l’enjardinament de la zona, col·locació d’una malla antibrossa, enllumenat, neteja i millora de l’entorn.

“Enhorabona a Disneylexya. ha canviat totalment l’ambient d’un pont vell i brut que era l’entrada a la nostra ciutat. Junt amb el gran ull, obra de Mai Hidalgo i Empar Piera, es torna a demostrar la gran capacitat de transformació de l’art urbà”, assegura l’artista Antonio Espinar.

Actualment la pràctica i la percepció de les manifestacions plàstiques sobre l’espai urbà en la societat han canviat visiblement. El muralisme, igual que altres instal·lacions efímeres, proporciona un vehicle adient que permet l’embelliment d’espais grisos i degradats de les ciutats. “L’art urbà és una eina potent per a recuperar i revitalitzar espais públics, i al mateix temps es convertix en la manera de donar una major visibilitat a l’art i acostar-lo a tots els públics”, manifesta Aranda.

 
 

Explicació de la composició

La idea clau del projecte gira entorn de la posada en valor dels aspectes naturals presents en el nostre territori valencià i una al·lusió a la conscienciació cada vegada més necessària sobre la conservació i recuperació d’este patrimoni natural. Així mateix, es fa una clara referència a la recuperació de l’entorn del riu Xúquer a Alzira, com a nou espai de gaudi de la ciutadania, i per tant, bon reflex de la identitat del municipi, utilitzant el seu medi natural com a protagonista clau del mural.

Una gran pintura mural de 400 m2 renovarà la superfície a través d’una sèrie d’elements que fan referència a la fauna i la vegetació presents a Alzira, tals com el senglar, la serp, la rabosa, l’ànec, la libèl·lula, l’eriçó, l’òbila, l’escarabat, o les taronges. Així com la presència del riu Xúquer com a eix vertebrador de la composició.

S’ha optat per plantejar una sèrie de personatges entrellaçats creant una trama de color a manera de textura que cobrix el mur. Es presenten motius figuratius, però amb un tractament que mostra una certa abstracció per a construir un flux dinàmic a manera de narració.

Elements propis de la zona fluïxen a través d’un fons que representa el riu. A la part dreta del pont, trobem una dona, l’Illa del Xúquer, amb unes taronges en al·lusió a la fertilitat de l’aigua. D’altra banda, a la part esquerra hi ha un llaurador que representa la tradició agrícola de la ciutat, així com la ramadera pròpia del barri on s’ubica el pont.

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 

._000720
._000686
._000578 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Luis - 13/11/2019
Se pot saber, quin cost a tengun aço, aixina podem opinar millor
Marieta - 13/11/2019
Dignificar es pintar? porque la pared esta llena de chorretones y los alrededores llenas de hierbajos. Para mi lo de dignificar es algo más, por ejemplo, limpiar la zona.
Benito - 13/11/2019
"—Tienes razón, Sancho —dijo don Quijote—, porque este pintor es como Orbaneja, un pintor que estaba en Úbeda; que, cuando le preguntaban qué pintaba, respondía: ‘’Lo que saliere’’; y si por ventura pintaba un gallo, escribía debajo: “Éste es gallo”, porque no pensasen que era zorra".
Ya que al pintor se le ha olvidado poner los nombres de las cosas, espero que el Ayuntamiento ponga un cartel explicándolo.


"El regidor de Cultura. Alfred Aranda, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat aconseguit i ha traslladat les seues felicitacions a l’artista"
Aunque el concejal pensase lo que pienso de estas pintadas en la nota de prensa no hubieran dicho otra cosa... ¿o alguien se imagina que no le hubiera gustado y que hubiera dicho que hubiera sido mejor pegar cuatro brochazos a diestro y siniestro?
viejo - 13/11/2019
En todos los países civilizados primero se limpia la mierda de los muros, los hierbajos y la basura del entorno, y después, se pinta.
De todas formas, me preocupan estas "obras de arte" que no se explican por sí mismas y necesitan de la "explicació de la falla" para que los profanos podamos entenderlas.
Desde que entró Pascual no habíamos tenido un concejal tan ávido de inaugurar y hacerse fotos, fotos con la rotonda, fotos con el mural y dentro de poco con la limpieza de la porquería que lo rodea .... y quién sabe si se inventará algún otro motivo para otras fotos ahora que le han cambiado el nombre al Pont de Xátiva.

saludos.
Icaro - 13/11/2019
Si querían respetar el puente que lo hubieran pintado de gris que es su color original según creo en aquel tiempo el hormigón no sacaba esas caras que por cierto cualquier niño de 10 años lo pinta si ese es el nivel cultural esta muy bajo y por cierto lo de la OTAN si no recuerdo mal fueron los progres los que nos salieron y si hay dudas escuchar a Javier Krahe ,cuerno ingenuo.
Roque - 13/11/2019
¿Esto no es de toda la vida el pont dels gitanos? ¿Desde cuando se llama de Pont de la Natura?
Yooooooo - 14/11/2019
Roque, lo del Pont de la Natura es por la cantidad de hierbajos y porquería que hay por alli, porque aun no he visto en la verdadera naturaleza la mier...que hay alli ni esa "obra". Manda huev...
Vergüenza el pasar por allí.
Vecino - 14/11/2019
Sí Roque, así es como se ha llamado de toda la vida, pero ya es conocida la legendaria costumbre de cambiar el nombre a las cosas de estos "nuevos progres" (también yo cambiaré parte de como los nombro para que no me censuren por utilizar una parte del cuerpo masculino con la que vulgarmente les conocen la mayoría).

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal