Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.565
EL SEIS DOBLE
miércoles, 16 de octubre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 El divendres comença la XVIII edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur d’Alzira

Els espectadors podran gaudir del millor teatre amateur a preus populars de divendres a diumenge


 
.-000462

El Gran Teatre d'Alzira acull la XVIII Mostra Nacional de Teatre Amateur, organitzada per l'Associació Cultural La Tarumba i la Regidoria de Cultura,amb la col·laboració de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i el patrocini de l'Ajuntament d'Alzira.Les representacions ocuparan tres dies consecutius: divendres 18, dissabte 19 i diumenge 20.

El grup Pànic Escènic obrirà la Mostra divendres a les 20.30 h amb Totes mortes, d´Abril Zamora. Ens conta, en clau de comèdia, què va ocórrer després de la mort de Lady Macbeth, Ofèlia, Desdèmona i Julieta. On van quedar els seus esperits? En què desballestament estan els seus somnis? On vaguen els seus records? On comparteixen les seues desgràcies?

Pànic Escènic és actualment un dels grups amateurs amb més èxit de la Comunitat Valenciana. Obres com Amant a Sou, i Soñando a Lorca, ja representades en Alzira, els han fet acumular un grapat de premis i èxits de crítica i públic, no només a la Comunitat Valenciana sinó també a la resta d´Espanya. En aquesta edició, ens presenten Totes Mortes, una divertida comèdia on conflueixen diferents personatges femenins del teatre universal parlant-nos d´un tema també universal, l´amor i les seues distintes formes mal enteses que porten a aquests personatges a la tragèdia.

Dissabte 19 d´octubre a les 20.00 h, el grup Àgora, de Carcaixent, torna a l´escenari del Gran Teatre amb una història sorprenent i divertida,Jugadors, de Pau Miró. Quatre homes es troben en un pis, un barber, un enterrador, un actor i un professor de matemàtiques. En el fons són jugadors: ruleta, cartes, deutes, excessos, fracassos… Quatre homes que se senten desplaçats, el món ha canviat, han canviat els valors, les regles, i no troben el seu lloc. Els diners han desaparegut, també els al·licients. Estan descol·locats. Han perdut el pols del món, i només tenen una manera de recuperar-lo, tal vegada massa arriscada, segurament massa perillosa, també desesperada.

ÀgoraGrup de Teatre és un dels grups de teatre amateurs amb més solera de la Comunitat Valenciana. De fet, ja han celebrat el seu 67é aniversari d´existència. Amb un currículum extensíssim d´obres representades, destaquem algunes pel seu èxit i reconeixement tant de premis com de públic, tant a la comunitat Valenciana com a la resta d´Espanya: La venganza de don Mendo, Tres Sombreros de Copa (representada en la Mostra d´Alzira), Hay que purgar a Totó o El mussol i la gata. En aquesta ocasió ens presenten Jugadors, una ocasió per a veure una entretingudahistòria.

La Mostra es tanca diumenge 20 d´octubre a les 19.00 h amb el grup alzireny Suc de Teatre – La Tarumba, que estrenen Serendipia, de José Antonio Martínez, un espectacle ple d'expressivitat, dinamisme i humor basat en les tècniques del clown, en la farsa i en la caricatura; també, en el magisteri de còmics de totes l'èpoques: del cinema mut, del cinema parlat (especialment, els Germans Marx) o de la televisió (Gila, Chiquito de la Calzada, Faemino i Cansado…)Ens parlade quatre éssers molt singulars amb ganes de riure´s de tot i de tots, fins i tot d´ells mateixos, que es coneixen i decideixen formar un grup, Serendipia. Els ocorren coses molt importants: aconseguir treball per primera vegada, enamorar-se, voler casar-se, tindre fills, anar a la guerra… La forma en què ho viuen i ho conten és surrealista i absurda, sempre amb complicitat del públic.

Suc de Teatre – La Tarumba estrena a Alzira aquesta comèdia, amb la que pretén aconseguir el mateix èxit de crítica i públic que els seus darrers espectacles, MabeliCulpable(aquesta últimaencara en gira), amb diferents premis aconseguits dins i fora de la Comunitat Valenciana. Al llarg d’aquests anys, Suc de Teatre- La Tarumba ha participat en els més prestigiosos certàmens amateurs i ha obtingut el reconeixement de premis, de públic i de crítica.

Com en edicions anteriors, dos són els principals objectius de la Tarumba i de la Regidoria de Cultura amb aquesta Mostra: la promoció del teatre mitjançant uns preus més que populars (2 euros per al públic en general i 1 euro per a estudiants) i que a Alzira puguen veure's els treballs dels grups més destacats del panorama amateur espanyol.

ASSOCIACIÓ CULTURAL LA TARUMBA
 
 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 

 


._000351


._000715

 ._000703

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaTeatro
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal