Martes, 16 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.220 Año: 18 Noticias: 45.831 Fotografías: 108.808 Comentarios de usuarios: 125.566
EL SEIS DOBLE
jueves, 26 de septiembre de 2019
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 El mestre Vicent Esteve, l’artista Gómez Perelló o l’escriptora Carme Miquel tindran un carrer a Alzira

El Ple de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar ahir la proposta que la Comissió de Toponímia Local presentà per a assignar noms a diferents carrers i llocs de la ciutat


.-000260
 ._000632

Es tracta de 9 nomenclatures noves a Alzira entre les quals destaquen el carrer Mestre Vicent Esteve o el parc Carme Miquel, que convertixen Alzira en el primer municipi que els atorga este reconeixement, o el carrer de l’Artista local Gómez Perelló.

- Carrer del Mestre Vicent Esteve. Enllaça el carrer del barri de Santa Caterina amb la plaça de les Germanies i discorre en paral•lel al carrer de Vicent Olmos.

Vicent Esteve Montalvà (Alzira, València, 1955 – València, 2018). Mestre i sindicaliste. Defensor de la normalització del valencià a l’escola. Guardonat –a títol pòstum– per la Diputació de València amb el premi Reconeixement de la Cultura 2019 pel foment i divulgació de la cultura i la literatura valenciana mostrat al llarg de la seua vida.


Eureka Centre d’Estudis - Academia especializada en clases de refuerzo para todos los niveles (primaria, secundaria y bachiller) y de todas las asignaturas.   ._000531


- Parc de l’Escriptora Carme Miquel. Parc ubicat en l’encreuament dels carrers de Tavernes de la Valldigna i d’Adolfo Suárez.

Carme Miquel i Diego (la Nucia, Alacant, 1945 – València, 2019). Mestra i escriptora. Dedicà la seua carrera al món de l’educació i de la promoció del valencià. En l’àmbit literari, és autora de més d’una trentena de llibres de narrativa i assaig de literatura infantil, juvenil i d’adults. Entre els seus premis i guardons figura el de novel•la Ciutat d’Alzira de 1998 per l’obra Aigua en cistella. Fou membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua des de l’any 2006 fins a la seua mort.

- Carrer de l’Artista Gómez Perelló. Anteriorment conegut com a carrer del Batxiller Fernando de Rojas.

Joaquín Gómez Perelló (Alzira, València, 1935 – ibídem, 2007). Artista. El seu aprenentatge polifacètic l’inicià de la mà del pintor alzireny Julio Íñigo Blasco. L’any 1964 començà a treballar a la Ciutat de l’Artiste Faller. També formà part de l’equip artístic de la prestigiosa empresa valenciana Porcelanas Lladró i també dirigí l’Acadèmia Municipal de Dibuix de la seua ciutat natal. Els seus treballs més coneguts es poden contemplar en el santuari de la Mare de Déu del Lluch i en l’església de Santa Caterina.

- Plaça del Trenta de Desembre. Anteriorment coneguda com a plaça Major de Santa Maria.

- Passeig d’Antonio Machado. Passeig de vianants i ciclistes que voreja el riu Xúquer i enllaça el pont de Ferro i l’estació de ferrocarril en paral•lel a la ronda d’Europa.

- Carrer de l’Escultor Alfred Just. Anteriorment conegut com a travessia del Saludador.

- Carrer de l’Escriptor Josep Bolea. Anteriorment conegut com a travessia de les Piletes.

- Carrer de l’Antiga Avidesa. Últim tram de l’actual carrer de Gandia que discorre entre les rotondes d’Avidesa i de la Rosa dels Vents. 

- Carrer dels Artistes Fallers. Carrer en projecte paral•lel a l’actual carrer dels Llimoners, que es localitza en el Polígon Industrial El Cano. 

 

Nota de premsa del gabinet de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 

 
 
._000575
._000582
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
SocialGeneral
Urbanismo, Infraestructuras y Vivienda

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Bernat Montagud - 26/09/2019
Celebro el reconocimiento a Vicent Esteve. Junto a un inolvidable grupo de alumnos, amigos suyos, compartimos aula en los dos primeros cursos que impartí como docente en el instituto Rey don Jaime. Excelente persona y gran profesional.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal