Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
domingo, 28 de octubre de 2018
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 'Okupes particulars' guanya el XIII Premi de Teatre Palanca i Roca

L’autor Toni Cabré ens presenta una obra amb diàlegs ràpids i irònics, esquitxada amb tocs d’humor


 
.-000137
Okupes particulars, de Toni Cabré, és l’obra guanyadora del XIII Premi de Teatre Palanca i Roca, dotat amb 6.000 € per la Fundación Aguas de Valencia. D’esta manera, l’autor es convertix en el primer dels guanyadors dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira d’enguany i enceta el palmarés del 30 aniversari del certamen. Entre els 32 originals presentats al premi, el jurat -format per Salvador Bataller, Pepa Juan Arinyó, Iolanda Muñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú- ha escollit esta peça «pel seu interés tant per a ser llegida com per a ser representada», a més de per la temàtica actual «amb uns personatges i uns conflictes molt ben construïts i lligats». L’obra serà publicada en la col•lecció «Bromera Teatre».

Okupes particulars explica la peripècia de dos personatges (Ell i Ella) que es veuen obligats a compartir un pis que han ocupat per raons ben diverses. Ella ha deixat una casa d’ocupes on s’hi consumia; Ell ha fugit d’una família que l’asfixiava. Despleguen diverses estratègies per a compartir el mateix sostre. Intenten oblidar el passat, fer-se lloc en el present i no atabalar-se gaire pel futur. Però no els resulta senzill.

Per a l’autor, Toni Cabré, totes les persones som ocupes: «D’alguna manera sempre ocupem espais de les altres. Envaïm la vida d’altres persones; i elles envaeixen la nostra. És un conflicte permanent». El dramaturg mostra este conflicte amb una situació molt actual, que provoca la identificació immediata del lector i que, en paraules seues, «permet el joc de la sorpresa, còmica o dramàtica, que fa evolucionar els protagonistes i descobrir amb ells racons amagats de la seua realitat».


Javier Palomares, luthier de viento - Reparación, afinación y repuestos de instrumentos de viento y metal.  ._000544


Toni Cabré (Mataró, 1957) és dramaturg, enginyer, guionista i gestor cultural. La seua producció teatral és molt variada, però manté dues constants: la realista (centrada en les relacions interpersonals, etc.) i la paradoxal (teatre dins del teatre). La seua prolífica obra teatral ha estat reconeguda amb guardons com el Premi de Teatre Ciutat de Manacor, el Premi de Teatre Crèdit Andorrà, el Premi Crítica Serra d’Or de Teatre, el Premi Ciutat d’Alcoi i el Premi Josep Ametller, entre altres. Entre els seus textos publicats i estrenats destaquen títols com Estrips, Històries d’amor, Viatge a Califòrnia, Navegants, Teoria de catàstrofes, Iglú, Les verges virtuals i Silencis. També ha escrit guions de sèries de televisió com Poble Nou, Secrets de família, Nissaga de poder, Laberint d’ombres, La Riera i Olor de colònia.

L’autor rebrà els 6.000 € amb què està dotat el guardó del Palanca i Roca, juntament amb el trofeu dels Premis Ciutat d’Alzira –obra de l’artista Manuel Boix–, durant el sopar de lliurament dels XXX Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc la nit del 9 de novembre i durant el qual es coneixeran els guanyadors de les modalitats de novel•la, divulgació científica, assaig i poesia.

D’altra banda, el pròxim divendres 2 de novembre es faran públics els veredictes del XXIII Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, del XXIII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre i del III Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il•lustrat Consorci Ribera i Valldigna, guardons que també formen part dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. Cal recordar que, a més a més, el guardó d’àlbum il•lustrat duplica enguany l’import -que serà de 12.000 €- , al acumular-se el premi de l’any passat, que va quedar desert.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

._000572

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal