Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
martes, 5 de diciembre de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2

 'Llegim a les valencianes', lectura dramatitzada a càrrec de Manola i Rosa Roig, hui, a la Casa de la Cultura d'Alzira

Dins de l'exposició "Nosaltres, les escriptores", que organitza la Falla Plaça Major, del 1 al 15 de desembre


 
 

._000500 

 

Després d' inaugurar el passat divendres la reconeguda exposició "Nosaltres, les escriptores: valencianes en el temps", la falla Plaça Major possa en marxa una activitat en la que les comissàries de la mateixa, Manola i Rosa Roig, tenen preparada per al pròxim dia 5: "LLEGIM AMB LES VALENCIANES", una lectura dramatitzada que ens aproparà més si cap al meravellós món de les nostres autores.

Falla Plaça Major

 

Manola Roig

Artista plàstica, il•lustradora, blocaire i rapsoda. Ha realitzat exposicions particulars i ha participat en exposicions col•lectives com Dualitats (2013, València), Dones i Corbes (2014, València) , Miradas de Mujer (2014, València), Festival Invers (2014, Carcaixent), Incertesa (2014, Cullera), Carta Blanca (2015, Tavernes de la Valldigna i Sueca), Poètiques Visuals i Quant l’art diu molt (2015, Alzira), Et parlaré de mi (2016, Silla).

Les seues il•lustracions s’han publicat en ‘La Viñeta del Lector’ del diari La Vanguardia, versió digital. L’any 2011 guanyà el concurs de fotografia ‘Camilla Läckberg’ convocat per l’Illa dels Llibres. Ha publicat el llibres Animals de sèquia (Edicions 96), La dona que es rigué de Talleyrand (El Petit Editor), els poemaris Joc de dos (Germania) i Viatge a Avinyó (El Petit Editor), n’és l’autora de les il•lustracions, fotografies i imatges.

Els seus dissenys gràfics són la imatge d’alguns projectes com Mural Estellés, estrenat a Sueca, 2013, el recital Pell de Dona per a la 49 Fira de València, 2014; i la Fira Literària-Musical a Cullera. En l’actualitat les seues creacions acompanyen els articles de Rosa Roig publicats en el diari digital La Veu del País Valencià, en la secció d’Opinadors.

Ha participat com a rapsoda en projectes com ‘Mural Estelles’ a Sueca, ‘Pell de Dona’, a la Fira del Llibre de València, ‘l’Homenatge a Estellés’, Edició de la Plaça del Llibre, ‘Col•loquiers’ III Edició del Festival Invers a Carcaixent, i ‘Dones artistes, Dones de frontera’ a l’Espai Fuster de Sueca. En l’actualitat participa com a rapsoda en l’espectacle Ovidianes 2.0 (poemes i cançons), junt amb David Vid (rapsode) i Enric Casado (cantant i guitarra).

Part de la seua obra es troba publicada en els blogs dels quals és co-autora, junt amb la seua germana Rosa Roig, i és allí on mostra les seues passions i la seua mirada personal del món.

 

Rosa Roig

Blocaire, poeta i narradora. Coautora amb la seua germana Manola Roig dels llibres de contes Animals de sèquia, Edicions 96, 2014; La dona que es rigué de Talleyrand, El Petit Editor 2014, i els poemaris Joc de dos, Germania 2012, i Viatge a Avinyó, El Petit Editor 2015. També ha participat en els llibres col•lectius Poemes i blocs, poetes a la xarxa, Teixir revoltes.El Bloc d’Estudiants Agermanats; Sexduïts i sexduïde. Amb el recull de contes breus 33 Dones, ha quedat finalista en l’edició 2014 del Premi Miquel Arimany de narrativa. Ha rebut el segon Premi de l’Ajuntament de Benirredrà al millor article de falla, pel seu conte breu Foc i Flama, i ha quedat finalista del Premi Joan Climent de poesia amb Cant Coral; i ha quedat finalista amb el recull de contes Des del tren, al I Certamen de Relat Curt Pascual Enguídanos- George H. Withe, de Llíria. Escriu periòdicament articles d’opinió per al diari digital La Veu del País Valencià.

Ha participat en diversos projectes col•lectius com Pell de dona, a la Fira del llibre de València, Mural Estellés a Sueca, l’Homenatge a Estellés organitzat per Intersindical, la Plaça del Llibre, Festival Invers a Carcaixent, l’Illa-Vers a Alzira, l’edició de 2013 d’Escriptores al Terrat, o els recitals poètics del 7Estels, o l’Exposició Homenatge a Miquel Guillem “Correspondència”, i la MiM de Sueca. En 2015 junt a la pianista Amparo Ferrís, la soprano Núria Naval i la seua germana Manola Roig, va participar en la Conferència multidisciplinària: ‘Dones artistes, dones de frontera’, a l’Espai Fuster de Sueca.

 

Les dues germanes Roig han muntat i dirigit els espectacles La dona que es rigué de Talleyrand i Animals de sèquia, ambdós estrenats a la Mostra Internacional de MIM de Sueca, i que acompanyen com a espectacle multidisciplinari els seus llibres.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

.-000306
.-000473
.-000466
.-000260



 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal