Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
sábado, 4 de febrero de 2017
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Reclam Editorial potencia la pilota de la mà de Paco Cabanes, ‘el Genovés’

Els autors del text, Sergi Durbà i David Sarasol, i la il•lustradora Mar Oliver, han sigut els autors del còmic



 

 .-000366 

No es podria estrenar de millor manera el mes de febrer que recordant la trajectòria d’una de les estreles més brillants del firmament valencià. Es dóna a conéixer el naixement d’un llibre publicat per Reclam Editorial sobre el rei indiscutible de la pilota valenciana: Paco Cabanes, “el Genovés”.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha assistit a la roda de premsa que hi havia convocada al Centre Cultural de la Nau, per anunciar la creació d’aquest llibre pensat, editat, publicat i, en definitiva, creat, per l’editorial d’Alzira Reclam Editorial.

Allí s’ha exposat la idea i s’ha presentat oficialment el títol de l’obra: Paco Cabanes, el Genovés: l’heroi esportiu dels valencians. A aquest acte també ha participat el director general d’Esports de la Conselleria, Josep Miquel Moya; el director de la Càtedra de Pilota Valenciana de la Universitat de València, Vicent Añó; el vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, i per descomptat, l’heroi esportiu dels valencians en persona, Paco Cabanes “El Genovés”.

Els autors del text, Sergi Durbà i David Sarasol, i la il·lustradora Mar Oliver, han sigut els autors d’aquest còmic, i l’editorial Reclam ha tornat a demostrar que aposta fort per la cultura valenciana, aquesta vegada des de la vessant esportiva. Amb aquest projecte es pretén alçar els valors culturals que posseïx l’esport més valencià de tots: la pilota valenciana. Es posa en valor el seu significat i importància més enllà del propi joc, enaltint una generació de grans competidors valencians i especialment Paco Cabanes, el Genovés, que es va convertir en la millor mostra de talent nat i en una llegenda viva fins i tot a l’estranger.

En definitiva, una història real amb un missatge cultural, educatiu i tan lúdic com pot ser la pràctica de l’esport. Un record que mereixem tots els valencians i que ens farà estimar la pilota valenciana, així com conéixer i idolatrar el mite, ara més immortal encara, del millor pilotaire de la història.

 

Paco Cabanes “el Genovés”: l’heroi esportiu dels valencians

Heroi i mite popular, Paco Cabanes “el Genovés” és, hui, un dels símbols per excel·lència del País Valencià, un fenomen carismàtic capaç de transmetre, com cap altre, els valors essencials del joc de pilota: la noblesa i l’honestedat. Admirat i venerat de cap a cap de les comarques valencianes, fou un pilotaire de maneres exquisides, elegant i amb una força descomunal, el millor sense discussió, un jugador únic i inigualable que es va retirar com a campió absolut amb l’estima i el respecte d’un poble que mai no l’ha oblidat, clar les figures com ell mai no moren, sempre emergeixen i demostren que formen ja part indestriable de les arrels vives i profundes d’aquest raconet del país.

 

 

 

 

 
ESTA ENTRADA NO ADMITE COMENTARIOS
 
EL SEIS DOBLE se reserva el derecho de admitir comentarios en las entradas de su diario digital. Podrán ser omitidos en las noticias de carácter comercial o personal, bien por acuerdo de la redacción, o bien por decisión de las partes implicadas.


 

 
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

DeportesPilota Valenciana
Noticias ComercialesProductos, reseñas...

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal