Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.586
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de octubre de 2016
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 L’Ajuntament d’Alzira agraïx la bona acollida de la inauguració del Certamen Open Natura

"Un projecte enriquidor que pot generar un altre tipus d’intervencions en altres espais de la nostra ciutat, tant en el nostre entorn natural com urbà"


 

.-000403

El passat diumenge 23 d’octubre va tindre lloc el desenvolupament de la jornada organitzada des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira en la qual l’art i la música s’incorporaren, de forma puntual, als valors intrínsecs del nostre Paratge Natural de la Murta.

Cap a les 10:30 s’havien reunit a l’entrada un bon grapat de veïns i veïnes d’Alzira i la Ribera que acompanyaren als artistes d’Open Natura i als representants de l’Ajuntament en el recorregut per l’itinerari on s’havien disposat les peces dels artistes integrants del projecte Open Natura en la seua cinquena edició.

Un itinerari estudiat i pensat per a l’accessibilitat de qualsevol tipus de visitant i circumscrit pràcticament als llocs de pas habituals (voltants de la casa, les ruïnes, les bases i la torre dels coloms) al llarg del qual el visitant haurà de descobrir les obres donat que moltes d’elles s’integren de tal forma amb el paisatge que es fonen com si en formaren part. D’altra banda, el seu caràcter efímer farà que, cap al mes de desembre, es retiren les obres exposades i es deixa l’espai en el seu estat habitual.

La jornada va transcórrer dins d’un clima tranquil i agradable d’interés i respecte absolut per part del públic assistent tant cap al Paratge com envers l’obra dels artistes, que foren aplaudits i felicitats per les seues creacions i per les intervencions en les quals explicaven el sentit estètic i crític de les peces exposades.

Va ser realment una sorpresa comptar amb tan bona acollida donat que, lamentablement, el fet artístic continua sent molt minoritari. Pot ser haver-lo tret dels espais habituals i la connexió amb la natura haja estat el tret distintiu i novedós que ha afegit un punt més d’interés a esta mostra.

Per la seua consistència, és un projecte idoni per fer un primer intent a la nostra ciutat de traure l’art de les nostres sales d’exposicions i integrar-lo en un medi natural determinat. A més, té un caràcter reivindicatiu i de denúncia respecte de les males pràctiques envers la natura i la manca de recursos destinats a la protecció dels nostres paratges. En este sentit el projecte Open Natura pot suposar també un suplement als esforços per difondre les actituds de respecte i estima pel nostre entorn natural i la gestió sostenible dels nostres recursos.

Es tracta d’un projecte que empatitza completament amb la idea de l’Ajuntament de difondre els valors paisatgístics, històrics i culturals del nostre emblemàtic paratge de la Murta i cridar l’atenció d’institucions i entitats sobre la necessitat de recursos per a protegir-lo. A la fi, és també un projecte enriquidor que pot generar un altre tipus d’intervencions en altres espais de la nostra ciutat, tant en el nostre entorn natural com urbà.

La jornada finalitzà amb el concert d’Ona Nua, que comptà amb tan bona acollida com l’exposició i amb molt bones opinions dels assistents.

Desprès de realitzar les activitats i amb el resultat a la mà és innegable la bondat d’esta iniciativa que, en cap cas, ha suposat un perjudici per al nostre paratge de la Murta sinó més prompte una posada en valor de les actituds més recomanables i desitjables per part dels visitants: educació, respecte, estima i cura. Actituds que quedaren manifestades el diumenge i que deurien ser difoses a la resta de la població com a exemple de bones pràctiques.

 

Nota de premsa del departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Alzira.

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a

les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 


 

               
 .-000003                                                                     .-000004 
               
 .-000070                                               .-000130

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
Medioambiente y Naturaleza
SocialActividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal