Miércoles, 24 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.228 Año: 18 Noticias: 45.879 Fotografías: 108.866 Comentarios de usuarios: 125.584
EL SEIS DOBLE
martes, 28 de octubre de 2014
Clic en la foto para ampliar

Foto: Hayack (El Seis Doble)
Ver imágenes de esta noticia
1

 L’ordenament urbà del I Duatló Olímpic d’Alzira va ser la bufa la gamba | Opinió de: Juli Verd

“Molta gent mostrà la seua desesperació en no poder accedir a sa casa o en no poder eixir del seu carrer”



Flor de cactus (manipuleu amb precaució)

----------------------------------------------------------

Juli Verd

 

 

Matinal esportiva a Alzira. Aprofite l’excel·lent temperatura i l’hora extra que ens hem trobat amb l’adaptació a l’horari d’hivern i ixc a fer una volta pel perímetre del casc urbà. El sol comença a evaporar les pixarrades de gos -les matineres i les de la boqueta de nit del dia anterior- i una fetor insuportable amera l’ambient; és una pudor apegalosa, una bafarada agra i elaborada que se t’enganxa al cel del paladar com una llepassa; en arribar al centre de transformació de la companyia elèctrica situat al barri de Les Basses la cosa es fa insofrible i em venen ganes de bossar, de tirar-ho tot, respire fons i aconseguisc sobreposar-me. També hi ha cagallons.

Hi ha alguns carrers tallats al trànsit amb tanques metàl·liques i altres amb la circulació regulada per voluntaris de protecció civil i per agents de la policia municipal. Són els preparatius del I Duatló Olímpic d’Alzira. La situació no tarda gens en convertir-se en la bufa la gamba: molts conductors transmeten als abnegats caps visibles -o si voleu caps de turc- de l’ordenament urbà la seua desesperació en no poder accedir a sa casa o en no poder eixir del seu carrer. Alguns dels voluntaris s’arronsen de muscles: ells no en saben res; altres es disculpen i plantegen, de pura-pensa, improvisats itineraris alternatius. Fa calor. Un sol de justícia que gasifica els orins de gos -ja ho he dit- molts conductors circulen amb les finestres baixades i des de les voreres se senten els “caguendéus” i els “caguenlhòsties” que profereixen en veure’s atrapats en aquest parany duatlònic. Un desficaci.

A l’altura de l’Avinguda de Lluís Suñer Orovig Una conductora mostra la seua desesperació: per tercera vegada i després de fer una gran volta pels barris de Venècia i d’Anna Sanchis ha arribat al mateix lloc. Diu que no pot més, que no hi ha dret, que això és un fer la mà que no té nom. Exigeix una via alternativa que li permeta creuar el carrer. Però no n’hi ha res a fer; passar l’altre costat en aquesta matinal esportiva esdevé una quimera, el voluntari d’aquest punt fa botitges, es rasca el clatell i es confessa sobrepassat per la situació. Més amunt i a l’altura del barri de La Sagrada Família un motorista tira pel dret i es bota la tanca per un costat; -A cagar-la! Ho diu -o més aviat ho brama-  clarament, sense fer botitges, i s’escapoleix del parany fent roncar la moto com un verro. Ara, per fi, es lliure. M’ho mire i em faig creus. Tant de bo no hagem de lamentar cap incident.

Ja en tinc prou, me’n torne cap a casa meravellat. Si és que ja ho diuen: no passen més coses perqué Déu no vol.

 

 

El Seis Doble no corregix els escrits que rep. La reproducció d'este text és literal; fidel a les paraules, redacció, ortografia i sentit de l'autor/s.

 
 
 
 
 
 
 
 


                           
.-000246                                                           .-000295
                           
      .-000306                                                        .-000316
.-000331




El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Comentarios de nuestros usuarios a esta noticia

Indisnado - 28/10/2014
Es cierto. Fue un desastre.
Había coches que se desviaron por causa de la vuelta, tuvieron que dar la vuelta al coche a mitad camino.
Otros que querian acceder a sus casas de campo o a la murta fueron infinitamente dispersados con una prepotencia insufrible.
Estamos hartos de tanta gilichorrada deportiva.
Calles manchadas y botellitas por el suelo. Siempre unos marranos.
Esportiste - 28/10/2014
En primer lloc, crec que hi ha que entendre que ha segut la primera vegada que s'ha organitzat un duatló a la ciutat d'Alzira.
Em fa gracia com per tallar el carret durant dues hores per a una prova esportiva, Alzira es un caos i tot son queixes.
Visc en Alzira, vaig naixer a Alzira, i jo tots els anys dec soportat que durant 3 dies Alzira siga un caos circulatori per les falles. Dec entendreu i dec respectar-ho, pero Alzira es de tots els ciutdadans, i el mateix dret tenen els fallers a disfrutar de la seva festa, com els clubs, els aficcionats i el espectadors del deport a disfrutar de que els agrada.
Es tant simple com respectar i entendre que hi han diversos gustos i aficcions.
Perque dubte que ningú d'Alzira s'haja trobat en cap presentacio fallera( mai senyalitzen el seu recorregut), o en cap traslado de alguna cofradia, o cap processo del seu barri o per supost els 3 dies de falles( que hi ha gent que treballa), i haja tingut que canviar el seu recorregut i ha segut caotic aplegar a qualsevol lloc.

Menys critiques i valorar que realment Alzira pot ser una ciutat que permeteixca tot tipus de actes, desde festius fins esportius, i que els alzirenys debem entendre que tots debem ficar de la nostra part per a que tots poguem disfrutar.

Salutacions.
Esportista - 28/10/2014
Totalment d'acord amb esportiste.
vecino - 28/10/2014
Totalmente de acuerdo con esportiste. Esta visto que hagan lo que hagan se tienen que quejar.Desde mi punto de vista estaba muy bien organizado.
faller - 28/10/2014
Molt be esportista para defendre el teu duatló tires per terra les falles molt bona defensa mare meua esque es flipant defensat en altra cosa no ho fases tan facil o tens que apoyaro tot o res no val dir que respeten si tu no respetes.
Jaume - 28/10/2014
Jo respete totes les aficions però també cal pensar un poc amb el cap i fer una bona planificació i organització, crec que no era necessari tallar totes les entrades a Alzira perquè s` havia convocat una competició dues hores, i per cert és veritat que en falles es tanquen alguns carrers i que tots alguna vegada ens hem trobat amb presentacions, falleres majors o trasllats de cofradies o Mare de Déus però mai baix cap circumstància s`han tallat tots els accesos a Alzira. Així que un poc més de serietat i menys demagògia perquè no és el mateix tallar alguns carrers que deixar tots els accesos d`Alzira bloquejats, no puc ni imaginar-me si a eixes hores haguera alguna urgència amb l`ambulància i que no haguera pogut accedir perquè estaven fent una competició de duatló.
Jose - 28/10/2014
Esa mañana tenía que salir de la ciudad.Tras varias vueltas, pude salir a la CV-50 sin problemas.Es buscársela un poco y no desesperar. Siempre hay salidas.
yo - 28/10/2014
Totalmente de acuerdo con Esportiste, y las fallas son mas de tres dias porque a principios de mes ya hay muchas calles cortadas.
Esportiste - 28/10/2014
Faller: torna a llegir el meu comentari i voras com en cap moment falte el respecte a les falles. Jo tb he segut faller i no hi ha q deixar de reconeixer que tallar multitud de carrers provoca caos. Pero com he dit antes dec entendreu i respectar-ho i aixi ho faig.

Salutacions
faller - 28/10/2014
Per cert per mi molt be lo del duatló a mi magrada que hi haja ambient en alzira siga el que siga. Un deu per l' esport a la ciutat
esportiste - 28/10/2014
Jaume: si lo meu es demagogia, crec que et fiques al mateix nivell dient que menys mal que no pasa ninguna desgracia. En falles es tanquen mes d'un carrer, falles, casals, mascletades, etc, i jo tb et dic que Alzira es bloqueja mes de dues hores. Com tambe pasa en les processons, semana santa, moros i cristians,etc, pero son les nostres tradicions, i sols hi ha que disfrutarles!
Aixi que menys demagogia perque no va pasar cap incident, i sols demane la mateixa comprensió per a tots els actes siguen festius o esportius.

Salutacions

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal