Jueves, 18 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.222 Año: 18 Noticias: 45.857 Fotografías: 108.841 Comentarios de usuarios: 125.570
EL SEIS DOBLE
jueves, 27 de marzo de 2014
Clic en la foto para ampliar

Andreu Martín
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3 4

 ‘Les escopinades dels escarabats’, d’Andreu Martín, i ‘M’esperaràs?’, de Carles Alberola, ja es troben a les llibreries

Aquestes obres son les guanyadores dels últims Premis Literaris Ciutat d’Alzira en les modalitats de novel•la i teatre, respectivament



Aquest dijous, 27 de març, s’han presentat als mitjans de comunicació els primers títols en arribar a les llibreries de l’edició 2013 dels Premis Literaris Ciutats d’Alzira, en una roda de premsa celebrada a la Casa de Cultura d’Alzira. Han intervingut Carlos Correal, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira, Josep Gregori, editor de Bromera, i Andreu Martín, guanyador del Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira per Les escopinades dels escarabats. Aquesta novel·la, junt a M’esperaràs?, de Carles Alberola, Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, són les obres guanyadores de l’última edició dels Premis Literaris Ciutats d’Alzira que ja podem trobar a les llibreries.

La novel·la negra Les escopinades dels escarabats, XXV Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, aconsegueix retratar, de manera extremadament crítica i corrosiva, els temps que estem vivint de crisi i corrupció. Des de la llibertat que dóna la ficció, Andreu Martín assegura que aquesta novel·la «ha nascut i crescut com una metàfora sagnant i carregada d’indignació tractant de mirar amb lupa aquelles persones aparentment honrades que, en última instància, viuen del fruit de la delinqüència. Aquesta perspectiva ens permet una nova anàlisi del fracàs de tots els valors en el món que ens ha tocat viure». Andreu Martín (Barcelona, 1949), autor de referència pel que fa a la novel·la policíaca, ha publicat més de cent títols i té reconeixements tan importants com el del Círculo del Crimen, el Premi Hammet, el Crims de Tinta, el Premi del Col·legi de Detectius Privats de Catalunya i el Premi Pepe Carvalho.

Per la seua part, M’esperaràs?, VIII Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, ha arribat a les llibreries de manera simultània a l’obra teatral estrenada per Albena al Teatre Talia de València, en un espectacle que s’ha encarregat de dirigir el mateix autor de l’obra, Carles Alberola (Alzira, 1964). En aquesta ocasió, el prolífic dramaturg i actor valencià ens brinda un text en clau d’humor sobre l’amistat, l’amor, les parelles, la passió i la fidelitat. Situacions divertides que no decebran ni als lectors ni als espectadors.

Durant el mes d’abril arribaran a les llibreries la resta de títols guardonats amb Premis Literaris Ciutats d’Alzira 2013. Així, trobarem Jugar a ser déus, de Salvador Macip i Chris Willmot, Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General; Mediterrànies, d’Eduard Mira, Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta; Metralla esparsa, d’Antoni Defez, Premi de Poesia Ibn Jafadja; Esperant la lluna plena, de Vicent Sanhermelando, Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil, i El guardià dels cinc secrets, de David Navalón Bernabeu, Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre.

Bromera

Fotos y Audio: Hayack (El Seis Doble)

 

Exposició d’Andreu Martín

 

 

 

 


 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000137

                          
 .-000189                                                                                                                                 .-000084

                          
 .-000123                                                                                                                                  .-000188

 

 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaLibros en gral. Críticas y reseñasLiteratura

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal