Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.859 Fotografías: 108.846 Comentarios de usuarios: 125.571
EL SEIS DOBLE
martes, 28 de junio de 2011
Clic en la foto para ampliar

Foto: HayacK
Ver imágenes de esta noticia
1

 Actua localment, pensa globalment
Article d’opinió de Xavier Cantera

Va dir el grec Aristòteles: “Les persones no han establit la societat només per viure, sinó per viure feliços”


 
 

https://www.elseisdoble.com/uploads/image/FOTOS%20FIJAS%20EN%20SECCIONES/Xavier%20Cantera_%20Nueva%20imagen%20enero%202011%20%28reducida%20para%20web%29.jpgUna opinión más

----------------------------------------------------------------

Xavier Cantera

 

La Marxa dels Indignats cap a Madrid va arribar el divendres a Alzira, capital de la Ribera, i un dels caminants ens va deixar un regal en forma d’aquesta frase per pensar i per motivar la nostra actuació. Només per esta aportació del indignat en marxa es justifica el bon sopar que els oferirem als visitants després de l’assemblea.

Per  aconseguir eixe procés cap una visió global, tal com es reflexionava eixa vesprada a la Plaça del Carbó, fa falta que els indignats d'Alzira i de la Ribera obrim els ulls i parem l’orella per a, des del local, aconseguir eixa visió global que la protesta dels 15-M impulsa, para així assenyalar amb claredat als responsables de la crisi que estem patint i per exigir les solucions que més ens afavorisquen als que no tenim culpa de res. Aterrem en el local per després envolar-se cap a...

Primer aterratge. Hem d’alçar la nostra veu per la supressió del promès nou pont sobre el Xúquer en el que molts empresaris locals, comarcals i ciutadans de peu tenien posades les seues esperances perquè significava una millora fonamental pel nostre desenvolupament econòmic. I hem d’estar molt més indignats amb el Sr. Camps perquè ens va ocultar la decisió de suprimir-ho, presa fa mesos i amagada durant la campanya electoral. La indignació de la Sr. alcaldessa d’Alzira és verdadera o ja ho sabia i està fent un poc de teatre? Tot es veurà i els indignats ho comprovarem perquè seguirem el tema per veure si es compleix el que ha declarat el Sr. regidor del tema: “El pont serà una realitat durant esta legislatura”. Si no es desplega la nostra economia per falta de bones comunicacions, com ha denunciat el President dels Empresaris d'Alzira i els recursos van a parar a la Fórmula 1 i als grans esdeveniments com també critica ara el President dels empresaris valencians, On estan les iniciatives per a eixir de la crisi? Els indignats volem solucions reals.

Segon aterratge. Els centres de salut tanquen a les vesprades perquè cal donar vacacions al personal i l’empresa que gestiona privadament la Sanitat de la Ribera no substitueix els treballadors, que tenen dret a descansar, amb tants sanitaris com hi han en la desocupació. I la Generalitat i l’Ajuntament donen el vist i plau? Diuen que com les platges estan tan plenes, es porten el personal a eixes zones per atendre millor als que descansen o ens visiten. Està bé que els atenguen, bé sobretot perquè el turisme és la nostra primera font d’ingressos i ens pot ajudar a eixir de la crisi, però no cal vestir un sant amb la roba d’un altre. I els que ens quedem ací perquè no tenim recursos per eixir de vacançes, què fem? Cues interminables pels matins? I tot, per no deixar de repartir beneficis entre els accionistes de l’empresa que gestiona la sanitat de la comarca. Guanyar diners a costa de la mala qualitat dels servicis a la ciutadania és el que ens indigna. Seria bo que els indignats ens desplaçàrem als centres de salut que han reduït la jornada d’atenció als pacients.

Actuem en el local per a descobrir la connexió de les causes de la crisi en el global i per no deixar de ser internacionalment solidaris. Va dir el grec Aristòteles: “Les persones no han establit la societat només per viure, sinó per viure feliços”. ¡Avant, grecs indignats!

 .-000096

 

 

 

 

 


 

                          
 .-000018                                                                                                                                  .-000002

                          
 .-000064                                                                                                                                  .-000012





El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

ArticulistasXavier Cantera
PolíticaActualidad Política
SocialGeneral

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal