Jueves, 25 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.229 Año: 18 Noticias: 45.885 Fotografías: 108.872 Comentarios de usuarios: 125.587
EL SEIS DOBLE
domingo, 19 de marzo de 2023
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 La Guàrdia Civil deté als autors dels robatoris en segones residències d'Alzira

Els autors aprofitaven l'absència dels habitants per a entrar per la força i sostraure tot tipus d'objectes, electrodomèstics, televisors, joies, diners, que han sigut recuperats pels agents


 ._000905
La Guàrdia Civil de València deté als autors de múltiples robatoris comesos en segones residències de les localitats de Corbera, Tavernes de la Valldigna i Alzira.
L'Operació ‘FIATOBLO’ va donar principi el mes de gener passat, després de la recepció de nombroses denúncies relatives al robatori amb força en establiments i en habitatges, moltes d'elles segones residències d'estiueig, en diverses localitats: Corbera, Tavernes de la Valldigna i Alzira (València).
Els agents van observar que els autors d'aquests fets, utilitzaven, per a la comissió d'aquests delictes, l'ajuda d'un vehicle (una furgoneta comercial), la qual, primerament, van sostraure d'una nau industrial situada en un polígon de la localitat de Corbera. Els agents també s'adonen de la similitud en el modus operandi: robatori mitjançant la força, forçant els panys de portes o escalament, per a accedir a l'interior d'establiments i habitatges (la majoria segones residències), les quals es troben en aquestes èpoques, no habitades en la seua gran majoria. També s'observa que, en totes les denúncies presentades, els objectes sostrets es corresponen i guarden concordança entre ells: xicotets electrodomèstics, aparells electrònics, roba de marca, joies i diners en efectiu. 
Després d'una àrdua labor de vigilància, els agents aconsegueixen identificar als 2 autors dels fets, 2 homes de nacionalitat espanyola. Així mateix, també s'esbrina que aquests traslladaven els objectes robats a un locutori situat en la localitat d'Alzira, on els intercanviaven per diners en efectiu. 
El 13 de gener, els agents tenen coneixement de l'existència d'un accident d'una furgoneta de color blanc, la qual, després d'eixir fugint d'un control policial i donar-se a la fugida, té una eixida de via, deixant el vehicle abandonat i fugint del lloc amb direcció a la localitat de Carcaixent. Per les característiques del vehicle i dels homes, similars a les dels autors dels robatoris, es realitzen gestions per a la seua localització i identificació, donant com a resultat la seua ubicació a l'interior del centre comercial de Carcaixent, on van comprar roba per a canviar-se a l'interior del lavabo.
Després del visionat de les càmeres de vigilància de l'establiment, s'aconsegueix la identificació dels 2 homes, de 19 i 26 anys i de nacionalitat espanyola, amb residència a Alzira, als qui se'ls imputa un delicte continuat de robatori amb força en establiments i habitatges i robatori de vehicle. 
El mes de febrer passat es procedeix a l'explotació de la II fase de la investigació, procedint-se a la inspecció del locutori situat a Alzira, on s'aprehenen nombrosos objectes procedents dels robatoris comesos en les localitats de Tavernes de la Valldigna i Alzira i es deté al seu propietari, un home de 34 anys i de nacionalitat marroquina, a qui se li imputa un delicte d'encobriment. 
Els objectes recuperats són entregats pels agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació als seus legítims propietaris, els qui els reconeixen sense cap gènere de dubtes.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Sueca. 
Guàrdia Civil de València

 

._000905 

 

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

SocialSucesos

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal