Sábado, 20 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.224 Año: 18 Noticias: 45.861 Fotografías: 108.848 Comentarios de usuarios: 125.572
EL SEIS DOBLE
miércoles, 26 de enero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1

 Alzira posa a l’abast d’emprenedors i autònoms punts d’atenció que permeten simplificar els tràmits i accedir a informació específica

El servei facilita la constitució i l’inici d’activitats, el cessament o consultar l’estat de tramitació a través d’un document únic


 


.-000403 

 

L’Ajuntament d’Alzira aprovarà este dimecres en la sessió plenària l'adhesió al conveni entre la Direcció General d'Indústria i de la Xicoteta i Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a l'establiment de punts d'atenció a l'emprenedor (PAE) integrats en la xarxa CIRCE.

Els PAE representen un nou recurs a l’abast d’emprenedors, empresaris i autònoms a la ciutat d’Alzira, amb l’objectiu de facilitar i simplificar els tràmits de constitució de determinades formes jurídiques. A través d’ells es pot tindre accés a informació general sobre els aspectes legals, fiscals, comptables i de Seguretat Social propis de la societat de responsabilitat limitada, de l'empresari individual i de l'emprenedor de responsabilitat limitada, i d’altres formes jurídiques.

Estes oficines permeten realitzar la tramitació per a la constitució i inici d'activitat d'empreses mitjançant el sistema de tramitació telemàtica CIRCE i utilitzant el PACDUE (Programa d'Ajuda a l'Emplenament del Document Únic Electrònic), un servei que es presta amb caràcter gratuït i que simplifica els tràmits. Així mateix, als PAE es pot obtindre informació sobre les ajudes públiques aplicables al projecte empresarial. Per a això, podrà utilitzar la base de dades d'ajudes disponible en www.pae.es.

El PAE s’ubicarà a la seu del Servei de Desenvolupament Econòmic d’Alzira, Idea, ha concretat l’alcalde i regidor d’Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeu, Diego Gómez.

«L’idea és facilitar i simplificar eixos tràmits de constitució i, sobretot, atendre els aspectes reals, fiscals, comptables, de seguretat social que comporten la responsabilitat d’obrir una empresa en la nostra ciutat», explica. El PAE «es suma al Servei de Mediació i Arbitratge per a empreses i treballadors (SMAC), ja operatiu a Alzira, i arredonix l’oferta a les empreses i emprenedors», assenyala l’alcalde.

El Centre d'Informació i Xarxa de Creació d'Empreses (CIRCE) és un sistema d'informació que permet fer, de manera telemàtica, els tràmits de constitució i posada en marxa de determinades societats mercantils a Espanya.

També es pot fer el cessament dels empresaris individuals (autònoms) i de les societats (limitada, limitada de formació successiva i nova empresa). La xarxa telemàtica CIRCE facilita la creació d’una empresa a través d'acords i comunicacions amb tots els organismes i administracions que intervenen en el procés de constitució d'empreses.

L'emprenedor només haurà d’omplir el Document Únic Electrònic (DUE), que engloba multitud de formularis, i CIRCE, de forma automàtica, realitza tots els tràmits necessaris per a constituir l'empresa, i es comunica amb tots els organismes implicats (Agència Tributària, Seguretat Social, Registre Mercantil, Notaria, etc.).

Els punts PAE representen un estalvi de temps a l’hora de crear una empresa i un altre avantatge d’esta plataforma és l’estalvi de desplaçaments i de nous interlocutors per als emprenedors, d’acord amb el conveni.

A més a més, a través dels PAE també es pot obtindre informació general dirigida a emprenedors relacionada amb l'exercici de l'activitat, sobre l'estat de tramitació dels procediments iniciats en el seu nom, notificació dels actes de tràmit preceptius i la resolució, tutorització del pla d'empresa que permeta mostrar la viabilitat de la idea empresarial i altres gestions relacionades amb la transmissió de les empreses, la competitivitat o altres tramitacions diferents.

Ajuntament d’Alzira

 

._000780 

.-000331
El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

EconomíaComerciosEmpresas

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal