Viernes, 19 de abril de 2024 Edición diaria nº 6.223 Año: 18 Noticias: 45.856 Fotografías: 108.842 Comentarios de usuarios: 125.569
EL SEIS DOBLE
viernes, 21 de enero de 2022
Clic en la foto para ampliar
Ver imágenes de esta noticia
1 2 3

 Els espectacles infantils omplin de cultura auditoris, sales, parcs i places a Alzira

I acosten les arts a xiquets i xiquetes en l’any de la capitalitat


._000550 
._000641 

La Bebeteca d’Alzira serà este dissabte ‘cau de cultura’: a recer del fred, els més menuts i les més menudes, amb la companyia d’un familiar, podran gaudir d’una sessió de contacontes, la primera d’este 2022, any en el qual Alzira és Capital Cultural Valenciana. Les paraules d’Esmeralda Pons faran sorgirles històries i la imaginació, i xiquetes i xiquets viuran de primera mà la importància del contacte amb la cultura per a créixer. Torna el cicle «Contacontes a la Bebeteca», i amb gran èxit, ja que la primera sessió ja està completa. No obstant, la cita cultural continuarà amb noves sessions al mes de febrer: el dia 5, Rebombori cultural oferirà l’animació Qué és un xiquet?,i el 19 serà el torn d’Esglai Teatre. A març, també el dia5, tindrà lloc la representació de l’espectacle Veus? de Rosana Mira, sobre la contribució de les dones al món de les arts, i hi haurà una nova ocasió de retrobar-se amb la literatura i la cultura el dissabte 26 de març.

Gran part de la programació cultural d’Alzira està dedicada a la infància. I el pes dels espectacles infantils és gran també en l’any de la capitalitat. Este cap de setmana tindran dues cites: el dissabte, el contacontes (per a públic de 2 a 8 anys) a la biblioteca; i el diumenge, la primera actuació del cicle «Somriu als parcs», a les 12 hores a la plaça de les Germanies. La companyia FanuditoCia oferirà Propers, un espectacle còmic, absurd, participatiu i reflexiu, que aborda, en clau d’humor, la importància del treball en equip, del manteniment dels carrers i la necessitat de separar bé els residus. La següent cita a l’exterior serà el 20 de febrer: DisparatarioTeatro, companyia d’Algemesí, omplirà a les 12 hores la plaça de l’Alborgíd’espantacriatures amb el seu espectacle On estan els monstres?, basat en la història La Maria no té por. I l’última cita d’este trimestre serà el diumenge 6 de març, a la plaça d’Elisa Ramírez, amb Babo Royal, de Ganso & Cia, que proposa un joc sobre les jerarquies i l’excentricitat, protagonitzat per un rei llunàtic i un trobador singular.

El teatre familiar arribarà a la Casa de la Cultura el pròxim 5 de febrer, amb l’obra de Trencadís Produccions, Pinotxo. Un conte musical. Una visió acolorida i divertida del conte clàssic, plena d’aventures, amb balls i cançons que agradaran a tota la família. També per a públic familiar (a partir de 7 anys), i també a la Casa de la Cultura, és la pel•lícula Minari. Historia de mi familia, que es programa dins del cicle «Club Cinema Alzira» el 4 de febrer a les 20.30 hores.

A més a més, els xiquets i les xiquetes seran també protagonistes de les activitats de la Setmana Cultural de la Falla Plaça de la Malva, a partir del dimecres 19 de gener. El dijous 27 de gener tindrà lloc la presentació dels dos últims llibres infantils de Josep Antoni Fluixà, El somriure de Fàtima i el poemari L’ofici de la mar. I al febrer, el dimarts dia 1, hi haurà un nou «Cacau lector» a la Sala 2 de la Casa de la Cultura, una sessió d’animació lectora per a xiquets i xiquetes de primària i secundària amb jocs, lectures i participació dels assistents, de la mà de Josep Antoni Fluixà i de Beatriz Martínez, i amb la col•laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. També en febrer hi haurà la presentació de la guia didàctica de la falla, per part d’Alba FluixàPelufo; i a continuació tindrà lloc l’acte de lliurament del XIV Premi Malva Alzira de Poesia Infantil i Juvenil, un acte que estarà dinamitzat per l’artista Mr. FEM. La fallera major infantil d’Alzira de 2019, Inés Brines Pellicer, presentarà l’acte.

També les escoles contribuiran a la programació cultural amb els seus projectes, com és el cas del CEIP Alborxí, que portarà al Gran Teatre el concert del Cor Alborxí amb el grup Sis veus, que encapçala la cantautora Eva Dénia, el 15 de febrer. Esta actuació forma part del projecte d’innovació pedagògica del col•legi «Alborxí, llavor de cultura», que treballa la recuperació de les tradicions en tots els àmbits al llarg del present curs i que ha sigut reconegut per la Conselleria d’Educació.

Així mateix, este primer trimestre comencen les visites guiades per a escolars al Gran Teatre, una activitat que s’emmarca en la celebració del centenari i que permet als estudiantsconéixer les particularitats i la història de l’edifici i emportar-se un exemplar del quadern didàctic Descobrim el Gran Teatre.

Ajuntament d'Alzira

 


._000844

._000849

El Seis Doble no corrige los escritos que recibe. La reproducción de este texto es literal; fiel a las palabras, redacción, ortografía y sentido del autor/es.

Etiquetas de esta noticia

CulturaGeneral
Ocio en AlziraActos, espectáculos y actividades

Añadir un comentario

Pregunta de verificación


¿De qué color es el cielo? Azul, rojo o verde
 

Respuesta de verificación

 * Contesta aquí la respuesta a la pregunta arriba mencionada.

Autor

 * Es obligatorio cumplimentar esta casilla con un Nick o nombre real. No utilizar la palabra "Anónimo" o similares.

Email

 * La dirección no aparecerá públicamente pero debe ser válida. En caso contrario no se editará el comentario. Se comprobará la autenticidad del e-mail, aunque no se hará pública, siguiendo nuestra política de privacidad.

Comentario



Antes de enviar el comentario, el usuario reconoce haber leído nuestro aviso legal, observaciones y condiciones generales de uso de esta web.




*El comentario puede tardar en aparecer porque tiene que ser moderado por el administrador.

*Nos reservamos el derecho de no publicar o eliminar los comentarios que consideremos de mal gusto, ilícitos o contrarios a la buena fe; así como los que contengan contenidos de carácter racista, xenófobo, de apología al terrorismo o que atenten contra los derechos humanos.

*EL SEIS DOBLE no tiene por qué compartir la opinión del usuario.
El Seis Doble. Todos los derechos reservados. Aviso Legal